Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου της Μαρίας Βουγιούκα 'project 1930'


Παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου project 1930 της Μαρίας Βουγιούκα στο Καρλόβασι Σάμου.
Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Χατζηγιάννειο) 
 Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, ώρα 7 μ.μ

''Ένα κουτί με παλιές φωτογραφίες στο βάθος του ντουλαπιού, ή σκόρπιες σε ένα συρτάρι. Ο χρόνος έχει αφήσει τη φθορά του στο φωτογραφικό χαρτί όχι όμως και στα πρόσωπα που εικονίζονται. Δεν χαμογελούν, δεν είναι σκυθρωποί. Ποζάρουν με σοβαρότητα, φορώντας τα καλά τους ρούχα, την καλή τους έκφραση. Δεν επιδιώκουν την απαθανάτιση ενός στιγμιότυπου από τη ζωή τους, αλλά την αποτύπωση της ίδιας τους της ύπαρξης. Τη φωτογραφία τις περισσότερες φορές τη στέλνουν σε αγαπημένα πρόσωπα που ζουν μακριά. Η φωτογραφική μηχανή είναι γι αυτούς ένα ανεξερεύνητο αντικείμενο, ένα μαγικό κουτί και ο φωτογράφος ένας θαυματοποιός, που θα καταγράψει την εικόνα τους για αναμνηστική ή επικοινωνιακή χρήση και τελικά το ίχνος από το πέρασμά τους, για τους μεταγενέστερους.
Πόσο θα μπορούσαμε εμείς , οι χρήστες της ψηφιακής φωτογραφίας, των selfie , που καταγράφουμε το χρονικό της ζωής μας βήμα βήμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ανταποκριθούμε σε μια τέτοια συγκυρία φωτογραφικής λιτότητας? 
Δουλεύοντας το πρότζεκτ έχω αναζητήσει την απάντηση. Το ίδιο θα κάνετε και όσοι δείτε την παρουσίαση που θα γίνει σύντομα.
Το "Project 1930" είναι ένα φωτογραφικό role playing με ψηφιακά μέσα και αναλογικούς κανόνες''

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου