Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο 14ο Μουσικό Φεστιβαλ Ηραίου | Ireon Music Festival 2017

φωτογραφίες: Νίκος Τσούλος (Nick Tsoulontino)

Ημέρα Πρώτη  (χρυσό βραχιολάκι)
Δευτέρα 7 Αυγούστου :   Κ.ΒΗΤΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ  και 100°C 

Δυνατό ξεκίνημα τη Δευτέρα με το κόσμο να προσέρχεται από νωρίς. Συμπαγής ηλεκτρονικός ήχος με συνθέσεις γεμάτο ουσία και ατμόσφαιρα από τον Κωνσταντίνο Βήτα που ενθουσίασαν από νωρίς τους πιστούς οπαδούς του και γυρνώντας μας σε STEREO NOVA εποχές. Συνέχεια της βραδιάς με Γιάννη Αγγελάκα που ξεχώρισε για τις πολύ εμπνευσμένες συνθέσεις. Τα πνευστά έδωσαν ιδιαίτερη πνοή στον ούτως ή άλλως ροκ ήχο ενώ οι διασκευές σε αρκετά παλιά αλλά σταθμοί στην ιστορία τραγούδια από Τρύπες έστειλαν το κοινό στον 13ο όροφο με ατελείωτο πάρτυ μέχρι και το τέλος της βραδιάς. Η φωνή του Γιάννη παρεμένει ιδιαίτερη να μας θυμίζει τις μεγάλες ελληνικές ροκ καταστάσεις που ζήσαμε στα καλύτερά μας χρόνια. 













Ημέρα 2 (ροζ βραχιολάκι)
Τρίτη 8 Αυγούστου :     ελξη8   - ΚΟZA MOSTRA   -   Villagers of Ioannina City 

Βραδιά με φρέσκο αίμα και μεγάλες εκπλήξεις η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ. Οι έλξη8 βγήκαν νωρίς, σήκωσαν το Ηραίον στο πόδι και μας κίνησαν αμέσως το ενδιαφέρον.  Φρέσκο, ωμό, εμπνευσμένο χιπ χοπ και δυνατοί συγχρονισμοί όπως απαιτεί το είδος. Μελωδίες που έδιναν βάθος στις συνθέσεις, στίχοι 'πάρτα στη μάπα'  και καλή δουλειά στα ηλεκτρονικά μέσα πίσω από τη φροντ λάιν. Μπράβο στα παιδιά! Σίγουρα θα ξανασυναντηθούμε!




Οι Koza Mostra ήξεραν με τι έχουν να κάνουν και ήταν εμφανώς προετοιμασμένοι για να στείλουν κύματα ενέργειας στο κοινό. Διασκευάρες με ρεγγε, σκα, μπάλκαν ροκ και παραδοσιακά στοιχεία, ενώ και τα δικά τους κομμάτια μας κράτησαν στο πόδι όλο το βράδυ. Γεμάτη εμφάνιση από τη μπάντα με τον φροντμαν 'Τζον Σνόου' Ηλία  σε ρόλο ξεσηκωτητή να οργανώνει την ενέργεια του κόσμου με μαεστρία όπως πάντα.





Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KOZA MOSTRA (@kozamostraofficial) στις


Και εκεί που λές τα έχω δει όλα σήμερα έσκασε και η αρμάδα των Ιωαννίνων να σε αποτελειώσει. Τι να πεις για αυτή τη μπαντάρα; Villagers of Ioannina City (VIC)! Το πάντρεμα του stoner/metal/rock με το παραδοσιακό βορειοηπειρώτικο στοιχείο άφησε τους πάντες 'κολώνα του Ηραίον'. Ατμόσφαιρα, χτύπημα, κιθάρες, ηλεκτρονικές τσαμπούνες και μπάσα στο φούλ και ... εντάξει μάγκες...you rule. 









Ημέρα 3 (μπλε βραχιολάκι)
Τετάρτη  9 Αυγούστου :   Rockmantics   - Τζίμης  Πανούσης 

Περιμένωντας τον Τζιμάκο να σκάσει μύτη η τριτη μέρα ξεκίνησε με μία μπάντα εκπλήξη από τη Βέροια. Οι rockmantics επέλεξαν γνωστές  διασκευές από ένα ευρύ φάσμα της ροκ. Φοβερές στιγμές το άνοιγμα με Led Zeppelin και κλείσιμο με Metallica. Φοβερή ροκ φωνή και χροιά απο τη τραγουδίστρια, τεχνικές κιθάρες και πληθωρικές αλάνθαστες μπασογραμμές έδεσαν στα περισσότερα κομμάτια με υπέροχο τρόπο. Παρά την αναμφισβήτητη τεχνική δυσκολία των επιλογών οι rockmantics έδωσαν μια αξιοπρεπέστατη και τίμια εμφάνιση στο κοινό.











Η μεγάλη στιγμή για το Φεστιβάλ είχε φτάσει. Το κοινό ανυπομονούσε και ο Τζίμαρος ξεπρόβαλε στη σκήνη. Με το γνωστό προκλητικό χιούμορ μας έφτιαξε κανονικά αλλά αυτό δεν ηταν τίποτα. Κάλτ μουσικές στιγμές άλλων εποχών αλλά το ίδιο επίκαιρες με το σήμερα έδωσαν στο κόσμο την αφορμή να γουστάρει, να ξεδώσει, να θυμηθεί να αισθανθεί. Μουσικοί πάνω στη σκηνή ο ένας καλύτερος από τον άλλον, ελληνικό ροκ είσαι ακόμα εδώ... Τζίμης Πανούσης και τα μυαλά στα κάγκελα!












Ένα ακόμα πετυχημένο φεστιβάλ έκλεισε με την επόμενη ερώτηση να πλανιέται...
 'και του χρόνου τί'; 
Από όλους εμάς ένα υπέρτατο μπράβο σε όλους αυτούς εκεί κάτω στο Ηραίον, γαλατικό χωριό,  αλλά και έξω από αυτό που καθημερινά έδιναν τον αγώνα τους για να στηθεί και να διατηρηθεί ο θεσμός... Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές που οργάνωσαν με όσα μέσα και όση ενέργεια υπάρχει ένα ακόμα υπέροχο φεστιβάλ. Και του χρόνου ακόμα καλύτερα!



















Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου