Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Εκδρομή Κοκκάρι – Βροντιανή - Βουρλιώτες – Άγιος Κωνσταντίνος | Ελληνικός Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Σάμου



               Την Κυριακή 06-11-2016 ο Ελληνικός Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Σάμου οργανώνει εκδρομή στη βόρεια πλευρά του Καρβούνη. Η εκδρομή θα ξεκινήσει από το Κοκκάρι για το μοναστήρι της Παναγίας Βροντιανής. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς Βουρλιώτες με τερματισμό στα Πλατανάκια (Άγιο Κωνσταντίνο) όπου θα υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για φαγητό ή καφέ. Όλη η διαδρομή  είναι  μέσω του μονοπατιού που παλιά συνέδεε τα χωριά.

               Βαθμός Δυσκολίας : εύκολος                                  Ώρες πορείας : 4

Κόστος συμμετοχής στην εκδρομή   :         10€   για όλους

Ώρα αναχώρησης : 9:30 πμ από τα ΚΤΕΛ Σάμου
Ώρα αναχώρησης από Άγιο Κωνσταντίνο για επιστροφή 4:00 μμ


Πληροφορίες στα τηλ: 2273025433  , 2273027293 

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Εργαστήρι Kizomba από τον ΧΟΡ.Ο.Σ - Δωρεάν για όλους!!


Θέμα: «Δίωρο Δωρεάν Εργαστήρι Kizomba από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στη Μαρίνα Πυθαγορείου την Τετάρτη 26/10/2016 στις 8 το βράδυ»


Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ διοργανώνει δίωρο εργαστήριο Kizomba στη Μαρίνα Πυθαγορείου, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2016, 8 με 10 το βράδυ, με ειδικό επιμορφωτή από την Αθήνα.

Το εργαστήριο μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν εντελώς δωρεάν.

Μην το χάσετε!!!


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΧΟΡ.Ο.Σ http://choros-samos.webnode.gr/ ή τη σελίδα στο fb https://www.facebook.com/choros.samos





Εκ του Δ.Σ.




του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ 

Εργαστήρι Μουσικοκινητικής Αγωγής με τον Βασίλη Αναγνώστου, για παιδιά 5-8 ετών – Α’κύκλος (Νοε-Ιαν)

Εργαστήρι Μουσικοκινητικής Αγωγής με τον Βασίλη Αναγνώστου, για παιδιά 5-8 ετών – Α’κύκλος (Νοε-Ιαν)

Το Πρόγραμμα Μουσικής Εκπ/σης της σαμart διοργανώνει Εργαστήρι Μουσικοκινητικής Αγωγής με τον μουσικοπαιδαγωγό, συνθέτη και συγγραφέα μουσικών βιβλίων Βασίλη Αναγνώστου (Βιογραφικό) Απευθύνεται σε παιδιά 5 ως 8 ετών τα οποία θα βιώσουν τη μουσικοκινητική σαν ένα πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας και έκφρασης μέσα από το σύστημα Orff.
Το «Σύστημα Orff» είναι μία μέθοδος προσέγγισης του λόγου, της μουσικής και της κίνησης, που μπορεί να ξεκινήσει από την προσχολική ηλικία. Έχει ως πρωταρχικό σκοπό την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Δίνει μεγάλη σημασία στην αυτενέργεια, ευαισθητοποιεί τις αισθήσεις, καλλιεργεί την ικανότητα συγκέντρωσης, την κοινωνικότητα και το σπουδαιότερο, χαρίζει τη χαρά της βιωματικής συμμετοχής σε αισθητικές μορφές κίνησης, μουσικής και λόγου.
Ο Α’ κύκλος εργαστηρίου περιλαμβάνει:
  • 2 τμήματα:  Α’ τμήμα (ηλικίες 5-6) & Β’ τμήμα (ηλικίες 7-8)
  • 4 συναντήσεις το μήνα από μιάμιση ώρα τη φορά (το κάθε τμήμα) από Νοέμβριο ως Ιανουάριο
  • Δημιουργία ορχήστρας και τελική παράστασης διάρκειας 60 λεπτών
Οι πρώτες συναντήσεις (μέχρι Χριστούγεννα) έχουν οριστεί για:
  • Πεμ 10/11 & Παρ 11/11
  • Πεμ 24/11 & Παρ 25/11
  • Πεμ 8/12 & Παρ 9/12
Το τμήμα Α’ (ηλικίες 5-6) ώρα 4.30-6.00 μμ ενώ το τμήμα Β’ (ηλικίες 7-8) ώρα 6.00-7.30 μμ κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις παραπάνω. Οι συναντήσεις θα γίνουν στο Μαλαγάρι της Σάμου (αίθουσες διδασκαλίας του Μουσικού Προγράμματος της Σαμαρτ). Οι επόμενες 3 διήμερες συναντήσεις του Α’ κύκλου, μετά τα Χριστούγεννα, θα γίνουν επίσης ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή ίδιες ώρες. Θα ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες.
Δείτε εδώ την ύλη του εργαστηρίου. Η ύλη και στα μικρά και στα μεγάλα παιδιά, θα είναι η ίδια (με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας φυσικά) και σε κάποιες περιπτώσεις συμπληρωματική, δηλαδή τα μικρά θα μαθαίνουν το χορό και τα μεγάλα τη συνοδευτική μουσική για να ενωθούν στην τελική παράσταση.
Κόστος συμμετοχής: 40ευρώ / μήνα (περιλαμβάνει 4 συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας), 20ευρώ / μήνα για τους ήδη συμμετέχοντες στο Προγραμμα Μουσικής Εκπ/σης (δηλ. για τα παιδιά ηλικίας 5-8 που μαθαίνουν κάποιο μουσικό όργανο)
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6949760538 (Γραμματεία) μέχρι Σάββατο 5 Νοεμβρίου. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Σύλλογος Αγωνιστικού Μπριτζ "Ο Σάμιος" - Νέος κύκλος μαθημάτων


Ο Σύλλογος Αγωνιστικού Μπριτζ "Ο Σάμιος" ξεκινάει νέο κύκλο μαθημάτων.Το μπριτζ είναι ένα παιχνίδι που διδάσκεται εύκολα, βοηθάει απίστευτα στην αυτοσυγκέντρωση και την εσωτερική πειθαρχία. Ο κύκλος των μαθημάτων είναι μικρός, ενώ η εκμάθηση του παιχνιδιού ευχάριστη και κατανοητή. Το μεγαλύτερο δε διάστημα των μαθημάτων το καταλαμβάνει η πρακτική εξάσκηση (παιχνίδι). Το μπριτζ είναι άθλημα! Ένα πνευματικό άθλημα, επίσημα αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που δεν έχει κανέναν αποκλεισμό λόγω ηλικίας. Με το Μπριτζ δεν διασκεδάζεις απλά, αναπτύσσεις τη σκέψη σου, κοινωνικοποιείσαι και βέβαια… αθλείσαι.
Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι ζουν στο συναρπαστικό κόσμο του Μπριτζ, αφού αποτελούν ενεργά μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ (ΕΟΜ).Από σήμερα μπορείς κι εσύ να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, να δημιουργήσεις νέες φιλίες, να ταξιδέψεις σε κάθε μεριά της Ελλάδας και του εξωτερικού, μπαίνοντας στο μαγικό κόσμο του Μπριτζ.
Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας έχει οριστεί για τις 25 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη στις 8:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο “ΑΙΟΛΙΣ” στο Βαθύ. Καθ’ όλη την διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές συμμετέχουν σε μαθητικούς αγώνες και συναγωνίζονται με συναθλητές τους από όλη την Ελλάδα. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6974767585, 22730 24944

Εγγραφές στο Τμήμα Salsa του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ και έναρξη των μαθημάτων στη Μαρίνα Πυθαγορείου





Ξεκινούν οι εγγραφές και στο Τμήμα Salsa του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στη Μαρίνα Πυθαγορείου, το οποίο θα λειτουργήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται με κόστος εγγραφής-μέλους 5 ευρώ στην αίθουσα του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στη Μαρίνα Πυθαγορείου από την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, 18:00 με 19:00 και κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΧΟΡ.Ο.Σ http://choros-samos.webnode.gr/ ή τη σελίδα στο fb https://www.facebook.com/choros.samos 

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Θεατρική Ομάδα Σάμου | Παράσταση 'Βόυτσεκ'



Τον «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ  επαναλαμβάνει για μία παράσταση η Θεατρική Ομάδα Σάμου τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 9 μμ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.
           Τα έσοδα της παράστασης με γενική είσοδο 4 Ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου Σάμου «Ευαγγελία Καραγεωργίου».

Τηλ επικοινωνίας 227322876, 698234755

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΣΑΜΑΡΤ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ 16 – 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ 16 – 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Η ΣΑΜΑΡΤ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου και τις Δ/νσεις Α'Βάθμιας και Β'Βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου διοργανώνει ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στη Μουσική Εκπαίδευση. Το τριήμερο ανοίγει με διάλεξη αφιερωμένη στο ελληνικό μουσικό εκπαιδευτικό γίγνεσθαι και ολοκληρώνεται με συναυλία κλασικής μουσικής για το κοινό και τα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα:
  • Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Διάλεξη – Ενημέρωση: «Η μουσική κατάρτιση στην Ελλάδα του σήμερα - Ωδειακή & Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση: χαρακτηριστικά, προβλήματα και επαγγελματικές προοπτικές».
Θα αναλυθούν θέματα όπως:
  •                Διάρθρωση ωδειακών σπουδών για την κτήση Πτυχίου/Διπλώματος
  •               Αναγνωρισμένα και μη αναγνωρισμένα μουσικά όργανα
  •               Χαρακτηριστικά Προγράμματος Μουσικής Εκπ/σης της Σαμαρτ
  •               Τρόπος εισαγωγής στα Μουσικά Παν/μια
  •               Προσανατολισμός & Κατευθύνσεις Σπουδών Μουσικών Παν/μίων
  •               Προβλήματα και ελλείψεις στην ελληνική μουσική πραγματικότητα 
  •               Επαγγελματικές προοπτικές αποφοίτων Ωδείων και Παν/μίων
Ομιλητές:
Παύλος Σεργίου, Μόνιμος επίκουρος καθηγητής Εθνικού & Καποδιστριακού
Παν/μίου Αθηνών - Τμήμα Μουσικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής, Καλλιτεχνικός Δ/ντης Ορφείου Ωδείου Αθηνών και Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ)
Γιώργος Κουμαραδιός,  Μόνιμος Καθηγητής Μουσικής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, Καθηγητής Θεωρητικών Μαθημάτων του Προγράμματος Μουσικής Εκπ/σης της Σαμαρτ
Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Σάμου , ώρα 18.30 / Είσοδος ελεύθερη

  • Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

Συναυλία Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ)
Έργα των Arvo Part, Benjamin Britten, Sergei Rachmaninov,  Νίκου Σκαλκώτα κ.α. Ερμηνεύουν οι - κορυφαίοι των ομάδων έγχορδων  της ορχήστρας -μουσικοί:
Βιολιά: Μαριαλένα Καραγιάννη (εξάρχων ΑΣΟΝ), Αυγουστίνος Μουστάκας (Κορυφαίος Β' και Έφορος)
Βιόλα: Ελένη Λίγγρη (Κορυφαία)
Βιολοντσέλο Βαρβάρα Τσότρα (Κορυφαία)

Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Σάμου , ώρα 19.00
Γενική είσοδος 5 ευρώ / Μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων) 3 ευρώ
Είσοδος Δωρεάν για τους σπουδαστές Μουσικής Εκπ/σης Σαμαρτ (με επίδειξη καρτέλας)

  • Δευτέρα 17 & Τρίτη 18 Οκτωβρίου

Εκπαιδευτικές συναυλίες Κουαρτέτου Εγχόρδων ΑΣΟΝ για σχολεία Α’ Βάθμιας & Β’ Βάθμιας Εκπ/σης σε όλη τη Σάμο

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

1o Τρίαθλο ΝΑ.Ο.Κ 2016

      


Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου  πραγματοποιήθηκε  ο  αγώνας  << 1o Τρίαθλο ΝΑ.Ο.Κ  2016 >> από τον όμιλο μας. Ήταν η πρώτη φορά  που πραγματοποιείτε  ένας τέτοιος αγώνα στο Καρλόβασι. Ο υπέροχος καιρός και η μεγάλη συμμετοχή αθλητών από όλοι τη Σάμο  αλλά και του κόσμου που ήρθαν να παρακολουθήσουν συνέβαλαν ώστε να γίνει άλλη μια πολύ καλή διοργάνωση. Πρώτα ξεκινήσαμε με τον αγώνα του τριάθλου , 800 μέτρα κολύμπι 12 χιλιόμετρα ποδήλατο και 4 χιλιόμετρα τρέξιμο .Στη συνέχεια περάσαμε στο δεύτερο αγώνα για του μικρούς μας φίλους 1 χιλιόμετρο τρέξιμο με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, και κλείσαμε τη διοργάνωση  με το τρίτο αγώνα 4 χιλιομέτρων  για  ενήλικες. Όλοι η αγώνες έγιναν στην ευρύτερη περιοχή στο λιμάνι καρλοβάσου. Η μεγάλη συμμετοχή και η αγάπη του κόσμου για τον αθλητισμό μας δίνουν την δύναμη  να προσπαθήσουμε  ακόμα περισσότερο  έτσι ώστε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την επόμενη διοργάνωση. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε  τους χορηγούς μας, τον προαστιακό καρλοβάσου για τη πολύτιμη βοήθεια,  τα μέλη και τους φίλους του ομίλου μας, άλλα  και  όλα τα παιδιά που βοήθησαν για την καλή και ασφαλή διεξαγωγή των αγωνισμάτων .





                                      
Για περισσότερες λεπτομέρειες του αγώνα  στο  www.naok-samos.gr


                                                                                ΕΚ ΤΟΥ  ΔΣ

Κοινωνικό Φαρμακείο Σάμου " Ευαγγελία Καραγεωργίου " | Ερανικός κουμπαράς σε φαρμακεία στη Σάμο


Η αλληλεγγύη δεν κοστίζει πολύ . Κι αν θέλουμε σε όλα να βλέπουμε μια ανταπόδοση, όσοι ανοίγουν τα χέρια (δηλαδή τις καρδιές) και προσφέρουν, παίρνουν πίσω ένα φούσκωμα στο στήθος που σίγουρα αξίζει περισσότερα ευρώ από αυτό που έδωσαν.
Κατανοούμε πως οι καιροι ειναι δυσβασταχτοι για πολλούς συμπολίτες μας , όμως για ακομα περισσότερους ειναι τραγική.
Από την ερχόμενη Δευτέρα 10/10 , θα δειτε αυτον τον ερανικό κουμπαρά σε όλα τα φαρμακεία στην πόλη της Σαμου , στο Κοκκάρι και στο Καρλόβασι .
Με την δική σας ελάχιστη οικονομική συμβολή , οι πάσχοντες ασθενείς μας από χρόνια νοσήματα , οι οποίοι αυξάνονται ιδιαιτερως μετά και τις προσφατες περικοπές ΕΚΑΣ, κυριων συντάξεων και επικουρικών σε περίπτωση που εμεις δεν διαθετουμε τα συγκεκριμενα φαρμακα τους , θα μπορουν να εκτελούν τις συνταγές τους χωρίς καμια επιβάρυνση , δηλαδη χωρις να πληρωνουν την συμμετοχη τους αφου αυτη θα καλύπτεται απο το ποσον της δωρεάς σας η οποία θα παραμενει στον κουμπαρά .
Ευελπιστούμε στο αγκάλιασμα αυτής της προσπάθειας μας για να βλέπουμε περισσότερα χαμογελαστα πρόσωπα μετά την αναχώρηση τους απο το φαρμακείο μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .
Ευχαριστούμε επίσης θερμά ολους τους φαρμακοποιούς για την συνεργασία τους .
Θέλουμε επιπλέον να ευχαριστήσουμε δημόσίως το κατάστημα JUMBO της πόλης μας για την ευγενική χορηγία των κουμπαράδων καθώς και το τυπογραφείο IMAGE για την ευγενική χορηγία της ετικέττας .
Εκ του Εθελοντικού Κοινωνικού Φαρμακείου Σαμου " Ευαγγελία Καραγεωργίου "
Σπύρος Κατσαρός
Μανιάνα Πόνη
Ειρήνη Τσιλήρη

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ο Ηγεμονικός κήπος της πόλης της Σάμου - Βίντεο αφιέρωμα

Η ιστορία και οι ιστορίες ενός κήπου. Του Ηγεμονικού κήπου στην πόλη της Σάμου.

Έναρξη μαθημάτων από τον Ναυτικό Όμιλο Σάμου - Samos Nautical club

Έναρξη της 44ης εκπαιδευτικής σειράς του Σχολείου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης από τον Ναυτικό Όμιλο Σάμου την Δευτέρα 10/02/2016, 8:30 μ.μ. στα γραφεία του Ομίλου στο Μαλαγάρι. 
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6945306977 και 6983692646.


Αρχειοθήκη ιστολογίου