Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Let's do it Greece – Samos 2016 | καθαρισμός ακτογραμμής βυθού ακρωτηρίου Πράσου



Τη Κυριακή 17 Απριλίου 2016 εθελοντές κάθε ηλικίας σε όλη τη Σάμο συμμετείχαν μαζικά στη δράση Let's do it Greece – Samos 2016 και καθάρισαν γειτονιές, χωριά, βουνά, μονοπάτια, άλση, κοινόχρηστους χώρους, παραλίες και βυθούς.


Την ακτογραμμή και το βυθό του ακρωτηρίου Πράσο ανέλαβαν να καθαρίσουν ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, το Πνευματικό Ίδρυμα Νικόλαος Δημητρίου, το Καταδυτικό Κέντρο του ξενοδοχείου Kerveli Village Hotel, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας – Αρχιπέλαγος, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), το Boat Refugee Foundation, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου ‘’ο Καπετάν Λαχανάς’’, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, το Λιμεναρχείο Σάμου, ο Δήμος Σάμου και η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Με σύμμαχο το πολύ καλό καιρό, δεκάδες εθελοντές με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά απάλλαξαν το ακρωτήριο από κάθε λογής σκουπίδι. Παράλληλα καθαρίστηκαν όλες οι ακτές από την Κέρβελη έως και το Βαθύρεμα.



Οι ρυμουλκούμενες βάρκες που κατέπλεαν στη Μουρτιά η μία μετά την άλλη, ήταν υπερπλήρεις με σωσίβια, κομμάτια πλαστικών βαρκών, σαμπρέλες, πεταμένα είδη αλιείας, συσκευασίες φαγητού, πλαστικά μπουκάλια και ρούχα. Οι αυτοδύτες από διαφορετικά σημεία ανέσυραν από το βυθό 10 μηχανές σκαφών και δυο μεγάλες μπαταρίες.

Σε οκτώ δρομολόγια των φορτηγών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, του Δήμου Σάμου και των MSF ολοκληρώθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων από τον χώρο συγκέντρωσης τους.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και υποστηρικτές της δράσης, η οποία είναι η δεύτερη σε μια σειρά εθελοντικών καθαρισμών βυθού και παραλιών, που ξεκίνησαν το Μάρτιο, και θα συνεχιστούν τον μήνα Απρίλιο και Μάιο. Στόχος είναι η αποφόρτιση της Σαμιακής ακτογραμμής από τα συσσωρευμένα πλαστικά απορρίμματα.

Ευχαριστούμε τον κο. Παύλο Ιωαννίδη για τις εντυπωσιακές εναέριες λήψεις (φωτογραφίες και βίντεο).


Φωτογραφίες : https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1134973783220343&type=1

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου