Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

«Μετά το Internet τι και πως; Internet of Things και 5G» | Εκδήλωση από το Φιλοτεχνικό Όμιλο Σάμου



Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Σάμου διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα : «Μετά το Internet τι και πως; Internet of Things και 5G». Η εκδήλωση περιλαμβάνει διάλεξη του διακεκριμένου Καθηγητή Γιώργου Καραγιαννίδη και θα πραγματοποιηθεί το 
Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου
 και ώρα 19:30.

(λίγα λόγια για τον καθηγητή κον Γιώργο Καραγιαννίδη)

Γεννήθηκε στο Πυθαγόρειο Σάμου και αποφοίτησε από το Πυθαγόρειο Λύκειο Αρρένων.
Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών (1987) και Διδάκτωρ του ιδίου Τμήματος (1999). 
Από το 2000 έως τον Ιούνιο του 2004 εργαζόταν ως Ερευνητής στο Ινστιτούτο Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπισης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Από τον Ιούνιο του 2004 εργάζεται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ ως Καθηγητής, με αντικείμενο «Ψηφιακά Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα».
Οι κυριότερες ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν Ψηφιακές Επικοινωνίες, Ασύρματη μεταφορά ενέργειας, Ασύρματες οπτικές επικοινωνίες, Δορυφορικές επικοινωνίες, κ.λ.π.
Ήταν συντάκτης σε πολλά διεθνή περιοδικά με αντικείμενο τις Τηλεπικοινωνίες και διευθυντής σύνταξης από το 2012-2015 στο διεθνούς φήμης περιοδικό IEEE Communications Letters. Έχει δώσει πάνω από 40 διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια και φόρα και έχει βραβευθεί πολλές φορές για το ερευνητικό του έργο από διεθνείς οργανισμούς, όπως το IEEE. Τον Οκτώβριο του 2015 ανακηρύχθηκε Ομότιμος Καθηγητής σε ένα από τα παλαιότερα κια μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Κίνας, το Southwest Jiatong University.
Είναι μεταξύ των επτά Ελλήνων ακαδημαϊκών που ανήκουν στη λίστα Thomson Reuters των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή στην έρευνα παγκοσμίως.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου