Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στις Βρυξέλλες (OPA-PAREA)


Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ συνεχίζει τη διάδοση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Σάμου στο εξωτερικό, αυτή τη φορά προσκαλεσμένος του Συλλόγου ‘Όπα – Παρέα’ των Βρυξελλών.

Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 ο εκπαιδευτικός και αντιπρόεδρος του ΧΟΡ.Ο.Σ Ευθύμιος Ευαγγέλου, με τη βοήθεια του προέδρου του ΧΟΡ.Ο.Σ Φίλιππου Πυργιώτη, παρουσίασαν τους χορούς και την παράδοση της Σάμου στα μέλη του Συλλόγου ‘Όπα – Παρέα’ των Βρυξελλών, καθώς και σε φίλους του Συλλόγου που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση από άλλες περιοχές του Βελγίου, καθώς και από την Ολλανδία.



Στη διήμερη εκδήλωση εκτός από την αναλυτική παρουσίαση των χορών της Σάμου έγινε αναφορά σε χορούς των Φούρνων και της Ικαρίας, ενώ παρουσιάστηκαν στοιχεία τόσο των εθίμων και παραδόσεων όσο και των αξιοθέατων των τριών νησιών μας.

Οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από την παρουσίαση της ‘δίκαιας κούπας του Πυθαγόρα’, ενώ χάρηκαν που έμαθαν την ιστορία του Σαμιώτη Μπάρμπα-Μαθιού από το γνωστό τραγούδι της Δόμνας Σαμίου.
Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου ευχαριστεί θερμά τον κ. Νικόλα Τιλιακό, τα μέλη του Συλλόγου ‘Όπα-Παρέα’ καθώς και όλους τους συμμετέχοντες για τη θερμή υποδοχή, φιλοξενία και ξενάγηση στις Βρυξέλλες που πρόσφεραν στη σαμιώτικη αποστολή. Ευχαριστεί επίσης τους Ευθύμη Ευαγγέλου και Φίλιππο Πυργιώτη που ταξίδεψαν μέχρι το Βέλγιο για να διαδώσουν με αγάπη και μεράκι τα στοιχεία της παράδοσης της Σάμου.



Η διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στη Σάμο ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις για όλους και ανανεώθηκε το ραντεβού την επόμενη φορά στο νησί τoυ Πυθαγόρα, για να μπορέσουν οι λάτρεις της Ελληνικής παράδοσης να γνωρίσουν τη Σάμο και από κοντά.

Εκ του Δ.Σ.

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου