Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Κάλπη στη «σπηλιά της φώκιας»!

Με καταδυτικό εξοπλισμό και αδιαβροχοποιημένα ψηφοδέλτια, στη Σάμο ψήφισαν υποβρυχίως, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, αυτοδύτες και μάλιστα με μηδενική αποχή και χωρίς κανένα λευκό ή άκυρο ψηφοδέλτιο!
Εκλογικό κέντρο ήταν η «σπηλιά της φώκιας» στην περιοχή της Μουρτιάς, η εφορευτική επιτροπή αποτελούνταν από ένα κοπάδι… χάνους, εκλογικός αντιπρόσωπος ένας… γλάρος, ενώ οι τέσσερις και μόνο υποψήφιοι παρέμειναν ατάραχοι και βουβοί ως… ψάρια, ακόμη και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
υποβρύχια ψηφοφορία βΑυτό τον έξυπνο τρόπο διάλεξαν οι δύτες της Σάμου προκειμένου να δώσουν τη δική τους χιουμοριστική χροιά στις διαρκείς εκλογικές αναμετρήσεις της τελευταίας χρονιάς στην Ελλάδα. Παράλληλα, έστειλαν ένα μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος καθώς η περιοχή που επέλεξαν γι αυτήν τη ξεχωριστή δράση, εξαιρετικά δύσβατη και βραχώδης, είναι μία από εκείνες που συνήθως επιλέγουν οι «έμποροι των εθνών» για την παράνομη μετακίνηση των προσφύγων εκ Συρίας, από τα μικρασιατικά παράλια προς την ακριτική Σάμο.
Η υποβρύχια αυτή εκλογική διαδικασία των ελεύθερων δυτών τη Σάμου, αφορούσε ψηφοφορία για το καλύτερο ψάρι και ανέδειξε πρώτο, με σημαντική διαφορά, τον καρχαρία. Δεύτερος, ο μικρός ιππόκαμπος, τρίτο το δελφίνι και στην τέταρτη θέση, το γνωστό πολύχρωμο ψαράκι των κινουμένων σχεδίων, ο «νέμο».
«Η σαρωτική νίκη του καρχαρία» σχολίασε ο εμπνευστής αυτής της δράσης και εκπαιδευτής κατάδυσης Αγαμέμνων Αγγελετόπουλος, «αποτελεί ίσως μια πρώτη αποτίμηση σχετικά με τον τρόπο που ασκούμε το δικαίωμά μας στο εκλέγειν. Επιλέγουμε εκείνο που θεωρούμε δυνατό και ίσως λίγο… επικίνδυνο» σχολίασε χαριτολογώντας.
υποβρύχια ψηφοφορία αΟι δύτες που συμμετείχαν στην πρωτοφανή αυτή εκλογική διαδικασία, η οποία προγραμματίστηκε ώστε να συμπίπτει με την ημέρα των εκλογών, σχολίασαν πως ήταν ο δικός τους τρόπος να στείλουν ένα αισιόδοξο μήνυμα στους πολίτες της Σάμου μα και όλης της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας πως το θαλάσσιο περιβάλλον έχει τους δικούς του νόμους και κανόνες, τους ηγέτες μα και τα… μικρά ψαράκια, που κατορθώνουν να επιβιώνουν, ακόμη και από τα… σαγόνια κάθε τροϊκανού καρχαρία.
Μετά την υποβρύχια εκλογική ψαρο-αναμέτρηση, οι δύτες προσήλθαν στις κανονικές κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Υποβρύχιες λήψεις: Μαρία Βονάτσου

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου