Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Η ΣΑΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2016 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


Το ντοκιμαντερ της Σάμου   εκπροσωπεί  για το 2016 την Ελληνική συμμετοχή σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κατερινόπουλου  στα διεθνή Φεστιβάλ τουριστικού και πολιτιστικού ντοκιμαντέρ  της Ευρώπης.

Πρόκειται για μία αναφορά στην πολιτισμική και τουριστική Σάμο  που τα ενδιαφέροντα για τον επισκέπτη είναι πολλά και καλύπτουν  έναν προορισμό διακοπών  με καθημερινά ενδιαφέροντα, από τις ακτές, το τοπίο, την καλή ενέργεια, τα ιστορικά ενδιαφέροντα και φυσικά  την πατρίδα του μεγάλου Ελληνα φιλόσοφου Πυθαγόρα .
Η πλούσια λαογραφία  και η υπέροχη γαστρονομία  της Σάμου είναι γεγονός πως μπορεί να επηρεάσει τον επισκέπτη και να του επιβάλλει την Μεσογειακή διατροφή. Όλα αυτά αποτελούν ενδιαφέρον  για να καθιερωθεί πλέον η Σάμος ένας μοναδικός προορισμός διακοπών στο Βόρειο Αιγαίο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την αρχαιότητα  τα πλοία της εποχής μετέφεραν από την Σάμο στην  Αθήνα και την Ρώμη το ξακουστό Σαμιώτικο κρασί και δεν είναι τυχαίο πως και σήμερα η Σάμος τροφοδοτεί  το απαραίτητο γλυκό της Σάμου για την παραγωγή της σαμπάνιας, δεν νοείτε  σαμπάνια στην Γαλλία χωρίς την σύνθεση με το μοσχάτο της Σάμου. Η ευλογημένη γη του νησιού, το κλίμα, τα ενδιαφέροντα η ιστορία και οι ακτές της θα είναι το προφίλ  του ντοκιμαντέρ ως ένας πρεσβευτής γνωριμίας με τους tour operators της Ευρώπης και φυσικά με το κοινό που ενδιαφέρεται για διακοπές στην Ελλάδα.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ  ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το σημαντικό στοιχείο είναι  η επικοινωνία  που δημιουργείται   για το νησί ως προτεινόμενος τουριστικός προορισμός  δηλαδή  ότι  στο κάθε φεστιβάλ συμμετέχουν και ενημερώνονται δημοσιογράφοι του τουρισμού , εκπρόσωποι μεγάλων και μικρών τουριστικών οργανισμών και πρακτορείων, το National geographic , περιοδικά  τουριστικού ενδιαφέροντος, αναζητητές και σχεδιαστές νέων προορισμών διακοπών  που σημειώνουν  το ενδιαφέρον που προκύπτει και κατόπιν επισκέπτονται τον τόπο έτσι ως απλοί επισκέπτες προκειμένου να τεκμηριώσουν ενδιαφεροντα  και στην συνέχεια να σχεδιάσουν  προγράμματα για διακοπές, από το ειδικό ένθετο ενημέρωσης για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση θα επιλέξουν και θα επικοινωνήσουν με ξενοδοχεία που τους ενδιαφέρουν και έτσι ξεκινάει το ενδιαφέρον για  το προσφερόμενο τουριστικό προιόν.

ΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ  ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Φυσικά για να παρουσιάσει κανείς την Σάμο χρειάζεται πολύς τηλεοπτικός χρόνος εμείς παρουτσιάζουμε τα πιο ενδιαφέροντα δηλαδή.
Φύση περιβάλλον θάλασσα
το Πυθαγόρειο   και την μαρίνα που διαθέτει
το αεροδρόμιο  και  τον οικισμό
τον Πυθαγόρα και το σπήλαιο που διέμενε 
το Βαθύ  με το παναρομικό τοπίο το λιμάνι
το Κοκάρι ως ψαροχώρι 
Το Καρλόβασι οικισμός και ακτές όπως και τα παλιά βυρσοδεψία
Τον Μαραθόκαμπο  και τις ακτές 
το τελευταίο καρνάγιο στην ανατολική Σάμο
εδέσματα του νησιού  και προιόντα και φυσικά στα υπέροχα Σαμιώτικα κρασιά  που μεταφέρουν τον πολιτισμό της Σάμου στα πέρατα του κόσμου. Η ευλογία  της γης και οι παραγωγοί του νησιού που δικαιώνονται  με την συγκομιδή του καρπού.
Επίσης Λαογραφία και πολιτισμός  αποτελούν ένα ακόμη ενδιαφέρον για το ντοκιμαντέρ. 

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου