Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΛΕΡΑ; ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!


(γράφει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου)

Mια ανατρεπτικά «μαύρη κωμωδία» και μια εκπληκτικά «γελαστική» παράσταση, με γρήγορο τέμπο και διαρκείς εναλλαγές! Χωρίς μπουρδολογίες και ευφυολογήματα της σειράς, ο συμπαθής γεράκος αναδεικνύεται σκέτη… «λέρα» και κάνει επί σκηνής, τα πάνω κάτω και τα κάτω, ακόμη πιο κάτω. Σφιχτοδεμένη η θεατρική ομάδα, με μια μοναδική «χημεία» μεταξύ των μελών-άμεσα αντιληπτή στον θεατή. Το γέλιο προκαλείται αβίαστα στο κοινό, που αναζητά -εις μάτην- μια έστω σκηνή, που να μην πέφτει από τα καθίσματα…

Καλοδουλεμένοι οι ρόλοι, οι ηθοποιοί αναδεικνύουν το ταλέντο τους σε μια απίστευτα ανατρεπτική ροή. Η «όλο φρεσκάδα» σκηνοθετική προσέγγιση του Γιάννη Μανδουραράκη, εξαιρετική όπως πάντα. Σκηνικά λειτουργικά, τόσο προσεγμένα στη λεπτομέρεια που δεν μοιάζουν καν με σκηνικά αλλά με πραγματικό γραφείο! Μακιγιάζ και κοστούμια που αναδεικνύουν τους ρόλους, φωτισμός και ήχος αψεγάδιαστα. 

Είναι, τελικά, «σκέτη λέρα» ο Άη Βασίλης; Είναι ο «άτιμος» και πολλά ακόμη περισσότερα.  Κι ας μη λέει, σαν τη Μελίνα, «ποτέ την Κυριακή». Λέει ΜΟΝΟ αυτό το Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Μαΐου, στις δύο τελευταίες παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Σάμου, πάνω σε αυτό το έργο της Josiane Balasko, σε διασκευή των Ρέππα - Παπαθανασίου.  Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής ενότητας Σάμου, με ώρα έναρξης τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται πως το έργο είναι κατάλληλο για θεατές από 16 ετών και άνω, έως και προχωρημένα 116. Αν είστε τύποι βλοσυροί και χωρίς καθόλου αίσθηση του χιούμορ, απλά αποφύγετέ το-το γέλιο μπορεί και να σας αλλάξει θετικά τη διάθεση! (Τηλέφωνα κρατήσεων: 2273022876 & 6982347557).

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει -για λιγοστές παραστάσεις- το άκρως επιτυχημένο έργο «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη (και σκηνοθεσία Στέλιου Μάρκου) με τα υπόλοιπα μέλη της θεατρικής ομάδας, η οποία φέτος, σαν τον γνωστό ταχυδρόμο, «χτύπησε… δύο φορές». Και τις δύο όμως, απολύτως εύστοχα! 



Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου