Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΔΙΕΘΝΗΣ & ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΡΑΙΑ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗΣ & ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΡΑΙΑ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ

Οι γιορτές των αρχαίων Ηραίων του Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια», μπαίνουν για πρώτη φορά φέτος υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Όπως τονίζεται στο σκεπτικό της απόφασης για την παροχή της αιγίδας από τη πλευρά της UNESCO,

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO στηρίζει τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO, Ηραίον και Πυθαγόρειο, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας άμιλλας και ευ αγωνίζεσθαι, καθώς και στην προώθηση του εθελοντισμού, αξίες και ιδεώδη, που συνάδουν με τις προτεραιότητες της UNESCO.

Εκπρόσωποι της UNESCO πιθανότατα θα παρευρεθούν τις ημέρες των εκδηλώσεων στο νησί μας.
Από την πλευρά του, ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών πέρα από  την παροχή της αιγίδας για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, θα συμμετέχει με γυναίκες Ολυμπιονίκες στον Αγώνα Δρόμου Γυναικών που θα γίνει από το Ηραίον στο Πυθαγόρειο την Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015.
Οι δύο αυτές, πολύ σημαντικές αναγνωρίσεις για το Φεστιβάλ, που η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια του νησιού μας, δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν όταν αξιοποιούμε την δύναμη των μύθων, της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Παράλληλα, ο Δήμος Σάμου δημιουργεί μια σειρά εκδηλώσεων με βάση τον εθελοντισμό, που πέρα από τη σημαντική πνευματική προσφορά, εξασφαλίζουν προβολή και διαφήμιση και λειτουργούν σαν πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου