Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Το νέο διπλό τεύχος του Απόπλου


Άλλο ένα διπλό τεύχος του Απόπλου κυκλοφόρησε με πλούσια ύλη και πολλούς νέους συνεπιβάτες-συνεργάτες γνωστούς ανά το πανελλήνιο για το λογοτεχνικό και επιστημονικό τους έργο. Το τεύχος 63-64 είναι αφιερωμένο στον σαμιακής καταγωγής ποιητή Γιώργο Βέη, ο οποίος υπηρετούσε μέχρι προχτές ως πρέσβης της Ελλάδας στην Τζακάρτα της Ινδονησίας και ήδη μετατέθηκε στο Παρίσι ως πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO. O Γιώργος Βέης κατάγεται από τον Πύργο της Σάμου, απ’ όπου έχει ζωηρές παιδικές αναμνήσεις, έχει σταδιοδρομήσει στο διπλωματικό σώμα το οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια με επιτυχία σε διάφορες θέσεις στην Αμερική και στη Γερμανία, στην Κίνα, την Άπω Ανατολή, την Αφρική και την Αυστραλία. Έχει διακριθεί για τις επιδόσεις του στην ποίηση και στην ταξιδιωτική λογοτεχνία με Κρατικά Βραβεία και έχει βραβευθεί επανειλημμένα από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του.

Στο παρόν τεύχος δημοσιεύονται ποικίλες εργασίες σύντομες επί το πλείστον για το ποιητικό του έργο αλλά και για τα ταξιδιωτικά του έργα, τα οποία ο ίδιος θεωρεί μαρτυρίες διαμονής στους τόπους όπου υπηρέτησε. Φιλοξενούνται επίσης κείμενα δικά του ενδεικτικά της λογοτεχνικής του γραφής, που δημοσιεύονται για πρώτη φορά, και μια εκτενής συνέντευξη με την ομάδα του Απόπλου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σάμο τον Σεπτέμβριο του 2014, που φέρει τον ευρηματικό  τίτλο «Σαμίων διάλογοι».
Το αφιέρωμα στον Γιώργο Βέη και στη σχέση του με τη Σάμο προαναγγέλλεται από την όψη του εξωφύλλου, όπου εικονίζεται η βόρεια πλευρά του δικού μας Κέρκη και του δικού του σονέτου «Κέρκης» με την αποστροφή «… επιτέλους δικές μας στιγμές σαμιώτικες, ποτισμένες ρετσίνι της σοφίας…».

Εκτός από το αφιέρωμα στον Γ. Βέη δημοσιεύονται και άλλα ενδιαφέροντα κείμενα, ποιήματα, διηγήματα και δοκίμια λογοτεχνίας και λαογραφίας και όπως πάντα  ενδιαφέρουσες βιβλιοπαρουσιάσεις.

Η τιμή του διπλού τεύχους είναι 15€, ενώ η συνδρομή των 4 τευχών 25€.
Ο Απόπλους στηρίζεται αποκλειστικά στην αγάπη και την ενίσχυση των συνδρομητών  του, τους οποίους και ευχαριστεί δημόσια για την συμπαράστασή τους.

Συντακτική Ομάδα Απόπλου

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου