Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Το project ραδιοφώνου του «Μαυρογένειου» ΕΠΑ.Λ Σάμου στα στούντιο του Radio Café 102,4 Fm


Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, δέκα μαθητές της Α’ τάξης του «Μαυρογένειου» Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου που συμμετέχουν στο μάθημα ‘Ερευνητική Εργασία – project’, επισκέφθηκαν μαζί με τον καθηγητή τους Ευθύμιο Ευαγγέλου τα στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού ‘Radio Café 102,4 fm’ στην πόλη της Σάμου.
Εκεί έγινε μια πλήρη ξενάγηση στους χώρους του ραδιοφωνικού σταθμού, πραγματοποιήθηκε επίδειξη της τεχνολογίας ηχοληψίας κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής, αναλύθηκε η διαδικασία μετάδοσης του ραδιοφωνικού σήματος από το στούντιο στα ραδιόφωνά μας, ενώ οι μαθητές είχαν και την ευκαιρία να συνομιλήσουν ζωντανά στον αέρα με τον παρουσιαστή της τρέχουσας εκείνη την ώρα εκπομπής κ. Κομνηνό.
Οι μαθητές και ο εκπαιδευτικός του «Μαυρογένειου» ΕΠΑ.Λ Σάμου ευχαριστούν θερμά τον κ. Κομνηνό και το επιτελείο του Radio Cafe για τη φιλόξενη υποδοχή και τον χρόνο που τους διέθεσαν, ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας ενός ραδιοφωνικού σταθμού.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του μαθήματος η ομάδα θα επισκεφθεί και άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νησιού μας, στο πλαίσιο μιας σφαιρικής άποψης γύρω από τον χώρο του ραδιοφώνου που είναι και το αντικείμενο έρευνας τους στο Β’ τετράμηνο.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου