Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Τοποθέτηση σταθμών καταγραφής επιπέδων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε 24ωρη βάση στο Δήμο Σάμου



Δελτίο Τύπου


 Τοποθέτηση σταθμών καταγραφής επιπέδων  ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε 24ωρη βάση στο Δήμο Σάμου

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Σάμου ευαισθητοποιημένος σε θέματα Δημόσιας Υγείας προχώρησε στην τοποθέτηση δύο (2) επιπλέον σταθμούς καταγραφής επιπέδων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε 24ωρη βάση στο Δήμο  Σάμου.

Το Γραφείο Δημάρχου και το Τμήμα  Πληροφορικής του Δήμου Σάμου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών & Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέσω του προγράμματος ΠΕΔΙΟΝ24, μετά και από επιτόπια έρευνα για την εύρεση του κατάλληλου χώρου, προχώρησαν στην εγκατάσταση των σταθμών καταγραφής στα κτίρια του Δημοτικού Σχολείου Κουμαιΐκων και Παιδικού Σταθμού Πυθαγορείου Σάμου. Να σημειωθεί ότι οι περιοχές στις οποίες εγκαθίστανται σταθμοί μέτρησης επιλέγονται με βάση πολλαπλά κριτήρια, τα πιο σημαντικά από τα οποία είναι η υψηλή πληθυσμιακή συγκέντρωση και η παρουσία ευαίσθητων χώρων, όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία κλπ.

Το πρόγραμμα ΠΕΔΙΟΝ24, που αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών & Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχει σκοπό τη συνεχή καταγραφή των επιπέδων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι σταθμοί του ΠΕΔΙΟΝ24 καταγράφουν σε 24ωρη βάση το συνολικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που προκαλείται από διάφορες πηγές, όπως η ραδιοφωνία, η τηλεόραση και η κινητή τηλεφωνία. Έτσι δίνεται στο κοινό η δυνατότητα να ενημερώνεται άμεσα και αξιόπιστα για τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας οποιαδήποτε στιγμή. Τα στοιχεία είναι άμεσα διαθέσιμα και αποθηκεύονται σε βάση δεδομένων, ώστε οποιοσδήποτε να μπορεί να αναζητήσει στοιχεία από το παρελθόν, οποιαδήποτε στιγμή.

Η ιστοσελίδα που δημοσιεύονται τα δεδομένα των μετρήσεων είναι η http://www.pedion24.gr, ενώ τα δεδομένα των συνολικά τεσσάρων (4) εγκατεστημένων Σταθμών μέτρησης που υπάρχουν στη Σάμο, βρίσκονται στον σύνδεσμο: http://pedion24.aegean.gr/samos/indexsamos.html


Εκ του Δήμου Σάμου

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου