Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου συμμετείχε σε αποκριάτικες εκδηλώσεις της Κοζάνης


Το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου συμμετείχε σε εορταστικές εκδηλώσεις για την αποκριά του Δήμου Κοζάνης, προσκαλεσμένο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «Πλατάνια».
Το βράδυ της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου 2015 παρουσίασε χορούς από τη Σάμο στην Πλατεία Ελευθερίας, κάτω από χιονόπτωση. Η σαμιώτικη αποστολή έζησε μία πρωτόγνωρη εμπειρία αφού για πρώτη φορά κλήθηκε να χορέψει σε εξωτερικό χώρο την ώρα που έπεφτε χιόνι.

Πλήθος κόσμου δεν πτοήθηκε από το πολύ κρύο και τις καιρικές συνθήκες και παρακολούθησε τους σαμιώτικους χορούς. Παραβρέθηκαν επίσης σαμιώτες φοιτητές που σπουδάζουν στην Κοζάνη, καθώς και σαμιώτες που ζουν σε γειτονικές περιοχές της Μακεδονίας.
Τα μέλη της σαμιώτικης αποστολής γεύτηκαν την άψογη φιλοξενία των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «Πλατάνια», ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης, ενώ επισκέφθηκαν και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης ο οποίος συζήτησε μαζί τους.
Σημαντική ήταν η διήμερη συμμετοχή στο τοπικό αποκριάτικο έθιμο του ‘φανού’, στο οποίο τα μέλη του Χορευτικού Συγκροτήματος Μυτιληνιών Σάμου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία.

Την πρόεδρο του Χορευτικού Συγκροτήματος Μυτιληνιών Σάμου Σταματία Κρητικού, την αντιπρόεδρο Νίκη Ζάγκα, την γραμματέα Ρένα Χατζηκυριακού, τους χορευτές, καθώς και τον συντονιστή της χορευτικής ομάδας - εκπαιδευτικό Ευθύμιο Ευαγγέλου, συνεχάρη προσωπικά η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Κοζάνης κα Φτάκα Φανή.


Το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου επιφυλάσσετε να ανταποδώσει τη φιλοξενία στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοζάνης «Πλατάνια», και να παρουσιάσει χορούς από τη Μακεδονία στο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών «Χορευτικό Αντάμωμα στο Αιγαίο» που θα διεξαχθεί την 1η Αυγούστου 2015 στους Μυτιληνιούς.


Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος



Σταματία Κρητικού

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου