Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Η ελληνοτουρκική ορχήστρα νέων στο Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου - Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου ' Ο Λυκούργος' σας καλεί και σας γνωρίζει ότι η Ελληνοτουρκική  ορχήστρα νέων, στα πλαίσια της περιοδείας για το 2014 σε Ελλάδα και Τουρκία θα εμφανισθεί με 50 νέους μουσικούς για μία μόνο βραδιά στη Σάμο, στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου στις 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00








Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Διάλεξη του καθηγητή Χάιντς Ρίχτερ με θέμα "Οι αναμνήσεις ενός ιστορικού"

Ο καθηγητής Ιστορίας της Σύγχρονης Ελλάδας και Κύπρου στο Ιστορικό Αρχείο Σάμου. 

Προλογίζει ο δρ. ιστορίας Δημήτρης Θρασυβούλου

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 στο αναγνωστήριο του ΓΑΚ, ώρα 19:00


Beach Volley Potokaki- One day Race- Μικτό Τουρνουά



To  Beachvolley Potokaki beach bar διοργανώνει το Σάββατο 30 Αυγούστου τουρνουά μικτό με την υποστήριξη της ακαδημίας beachvolley του Ιωνικού Καρλοβασου (Ιba) και με  ώρα έναρξης των αγώνων στις 10:00 το πρωι.

Διαλέξτε τον συμπαίχτη/συμπαιχτρια σας κι ελάτε να κλείσουμε την όμορφη καλοκαιρινή σαιζον από εκει που ξεκινήσαμε!
Aπο τον πανέμορφο χώρο του Potokaki Beachvolley beach bar!!

Οι νικητές θα μοιραστούν δώρα απ τους υποστηρικτές μας ενώ θα τους απονεμηθούν μετάλλια απ τον διοργανωτή και ιδιοκτήτη κ.Νικο Στεφανη.
Υποστηρικτές σε αυτό το τουρνουά είναι: Wind Karlovasou Σταματης Βασιλακης,ΕLIA Εστιατοριο Πυθαγορειο,ΚAPOLIS Οπτικα Καρλοβασι,Διακοσταματης Sport Καρλοβασι,Wilson,Patronis print,Olive Benefits,La finesse,Sirena,SOL'S.

TORTUGA BEACHVOLLEY CUP 2014 Kampos Marathokampoy Samos


Η εντυπωσιακή συμμετοχή και το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού ηταν τα κυρίαρχα στοιχεία στο Tortuga Beachvolley Cup το ΣΚ 23/24 Αυγουστου που διεξήχθη στο πανέμορφο χώρο του Tortuga Beach Bar!Νικητες στο μικτο ηταν οι Λεβογιαννης Θοδωρης και Ιωαννα Αναγνωστου που κερδισαν τους Νικολαιδη Δημήτρη και Νικολαιδου Ζαφείρια με 2-0 σετ.
Την επόμενη μερα στο τουρνουα των γυναικών η αφιχθείσα απο την Καβάλα Γεωργία Χιονη με συμπαιχτρια την Ανια Βουρλιωτη νίκησαν τις Μαριαλενα Γιοκαρίνη και Zαφείρια Νικολαιδη με 2-0 σετ!!
Τελος στους άνδρες οι Λεβογιαννης Θοδωρης και Βινιερατος Παναγιωτης έκαναν το repeat και μετα το Potami beachvolley νίκησαν αυτη τη φορα στον τελικο τον Θοδωρη Κανελλοπουλο και τον Γιάννη Σκλαβο με 2-0 σετ και κατέκτησαν το τουρνουα!
Αναμνηστικά μετάλλια και πλούσια δώρα απονεμήθηκαν σε όλους τους νικητές απ τους υποστηρικτες μας
!!







Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Αρχιπέλαγος: Μία Φώκια Διεκδικεί τη Συνύπαρξη με τους Ανθρώπους


Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», δίνει εδώ και 15 και πλέον χρόνια μία μάχη για την άμυνα της σπάνιας βιοποικιλότητας των θαλασσών και των νησιών μας. Από τον περασμένο Μάρτιο, ανάμεσα στα πολυάριθμα σπάνια είδη που παρακολουθούμε και μελετάμε, ένα σίγουρα ξεχωρίζει: μία νεαρή Μεσογειακή φώκια που παρουσιάζει ασυνήθιστη συμπεριφορά, προσεγγίζοντας κατοικημένες περιοχές και πολυσύχναστες παραλίες στην περιοχή της ΒΑ Σάμου, αντί για τις σπηλιές και τις δυσπρόσιτες ακτές που κανονικά θα προτιμούσε.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που συνεπάγεται η προστασία στην πράξη ενός τόσο σπάνιου ζώου, κατά τους πρώτους μήνες της παρακολούθησής της φώκιας και για όσο ήταν εφικτό, το Αρχιπέλαγος έκανε μία μεγάλη προσπάθεια για να μην δημοσιοποιηθεί η παρουσία της στα ΜΜΕ αλλά και γενικότερα να περιοριστεί η ανθρωπογενής όχληση και ο όποιος κίνδυνος, δεδομένου ότι προτεραιότητα είναι η συγκεκριμένη φώκια να μπορέσει τελικά να επιστρέψει με ασφάλεια στο φυσικό της οικοσύστημα. Για το λόγο αυτό επί μήνες αποτρέψαμε επιμελώς τόσο ελληνικά όσο και ξένα ΜΜΕ, από το να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά την παρουσία της, θεωρώντας την ασφάλεια της φώκιας σημαντικότερη από τα οφέλη της όποιας δημοσιοποίησης.

Όμως, η συγκεκριμένη φώκια, την οποία οι ψαράδες αποκαλούν Αργυρώ, φάνηκε να έχει διαφορετική άποψη από τους ερευνητές, την οποία για άλλη μια φορά έπρεπε να τη σεβαστούμε. Με την έλευση της τουριστικής περιόδου, διεκδίκησε τη θέση της στις πιο πολύβουες και πολυσύχναστες παραλίες τις περιοχής, παρόλο που εκεί κοντά είχε δεκάδες επιλογές από απομονωμένες παραλίες, ακτές και σπηλιές.

Με περισσότερες από 1600 ώρες παρακολούθησης από ερευνητές, φοιτητές και σαμιώτες εθελοντές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», γίνεται καθημερινά εδώ και πέντε και πλέον μήνες μία μεγάλη προσπάθεια μέσα από τη συνεχή (και διακριτική όταν είναι εφικτό) παρακολούθηση, να διασφαλίσουμε τον περιορισμό της όποιας ανθρώπινης παρενόχλησης προς τη φώκια. Αυτή η προσπάθεια γίνεται σε στενή συνεργασία με ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών που απαρτίζεται από αλιείς, αγρότες, επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού, μαθητές, εκπαιδευτικούς κ.α., και με την πολύτιμη συνδρομή των τοπικών λιμενικών αρχών, οι οποίοι βοηθούν στον καθημερινό εντοπισμό της φώκιας στην εκτεταμένη ακτογραμμή της περιοχής αλλά και την προστασία της.

Παράλληλα γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι όροι μίας διαφορετικής συνύπαρξης, διασφαλίζοντας από τη μία το δικαίωμα της φώκιας να βρίσκεται στις παραλίες που επιλέγει, αλλά και παράλληλα το δικαίωμα τόσο των επαγγελματιών, όσο και των λουόμενων να μπορούν να βρίσκονται στις ίδιες παραλίες. 

Με αυτή την ιδιαίτερη συνύπαρξη όμως ήταν αδύνατο να παραμείνει η φώκια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ελπιδοφόρο είναι ότι η πλειονότητα των θαυμαστών της, την αντιμετώπισαν με το σεβασμό που αρμόζει σε ένα τόσο σπάνιο θαλάσσιο θηλαστικό, το οποίο όλοι ελπίζουμε ότι σύντομα θα επιστρέψει στο φυσικό του οικοσύστημα.

Δυστυχώς όμως, κάποιοι παραφύλαξαν τις λίγες στιγμές που ήταν χωρίς παρακολούθηση, στα κενά της φύλαξης που αναπόφευκτα υπάρχουν καθώς η φώκια κινείται σε μία μεγάλη περιοχή και συχνά αλλάζει παραλίες. Ως αποτέλεσμα έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο αυθαίρετες εικόνες που δείχνουν λουόμενους να την αντιμετωπίζουν σαν ένα χαριτωμένο κατοικίδιο, χωρίς την αυτονόητη διακριτικότητα ή σεβασμό που της αξίζει. Άλλοι την αποκάλεσαν μασκότ, ένας χαρακτηρισμός ανεπίτρεπτος για ένα τόσο σπάνιο και απειλούμενο θηλαστικό των θαλασσών μας. 

Στο Αρχιπέλαγος θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την προστασία αυτής της ιδιαίτερης φώκιας, ακόμα και αν χρειαστεί να ληφθούν νομικά μέτρα έναντι αυτών που δεν σέβονται το δικαίωμα της ύπαρξής της.

Η συγκεκριμένη φώκια, είναι ένας εξαιρετικός πρεσβευτής του είδους της, που επιλέγει να έρθει δίπλα μας να μας υπενθυμίσει ότι στην αρχαία Ελλάδα, την οποία μας αρέσει να την επικαλούμαστε μόνο όποτε μας βολεύει, η άγρια ζωή, και ιδίως οι φώκιες και τα δελφίνια συνυπήρχαν αρμονικά με τους ανθρώπους, και τότε ήταν πραγματικά απόλυτα προστατευόμενα και σεβαστά από όλους ζώα.

Θοδωρής Τσιμπίδης
Διευθυντής - Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προσταασιας "Αρχιπέλαγος"

Ηραία 2014 μέσα σε μία όμορφη, λιτή αρχαιοελληνική ατμόσφαιρα | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

φωτογραφίες: Nick Tsoulontino










Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Μουσική στο Μουσείο με πιάνο και κιθάρα | Διοργάνωση Α.Π.Σ ΙΩΝΙΚΟΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 9μμ
στο Μουσείο Βυρσοδεψίας στο Καρλόβασι Σάμου!

Πιάνο: Κατερίνα Τοπαλίδου
Η Κατερίνα Τοπαλίδου ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στο
Καρλόβασι της Σάμου.Συνέχισε στην Αθήνα όπου απέκτησε τα πτυχία
πιάνου,ωδικής,αρμονίας,αντίστιξης και το δίπλωμα πιάνου (2005) με
καθηγήτρια την κ.Μίρκα Παπαπέτρου και βαθμό ¨Άριστα παμψηφεί¨.To 2012
πήρε το πτυχίο φούγκας από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με βαθμό ''Αριστα''
(τάξη Γ.Καμπανά).
Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου με τους
Ι.Ταρασάνσκι,Ε.Σαραφιανό,Γ.Βακαρέλη D.Blumendal.Τον Άυγουστο του 2011
συμμετείχε στην 3η θερινή Μουσική Ακαδημία Πόρου παρακολουθώντας
μαθήματα από διακεκριμένους σολίστ
(R.Boldorini,M.Rossetti,I.Petrin,K.Sakai,H.Takenouchi).
Παρακολουθεί μαθήματα ερμηνείας πιάνου από τη διεθνούς φήμη
σολίστ και καθηγήτρια Αγάθη Λειμονή.
Aπό το 2013 συνεργάζεται με τον κιθαρίστα Δημήτρη Θανόπουλο ερμηνεύοντας έργα 
γραμμένα ή διασκευασμένα για κιθάρα και πιάνο.


Κιθάρα: Δημήτρης Θανόπουλος
Ο Δημήτρης Θανόπουλος γεννήθηκε και μεγαλώσε στην Αθήνα όπου και 
ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας με τον καθηγητή Δημήτρη Κέκκο αποκτώντας το 
Πτυχίο και μετέπειτα το Δίπλωμα κιθάρας με βαθμό '' Άριστα παμψηφεί και Β΄ 
Βραβείο'' από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών.Παράλληλα με τις σπουδές του στην 
κιθάρα σπούδασε Αρμονία και Αντίστιξη.Έχει παρακολουθήσει masterclasses 
με αρκετούς καθηγητές όπως οι Andrea Dieci,Gerard Abiton,Hubert 
Kappel,Roland Dyens,Richardo Gallen κ.α.
Κατά καιρούς έχει δώσει αρκετά ρεσιτάλ σε διάφορες αίθουσες στην Αθήνα 
και την επαρχία.Από το 2014 παρακολουθεί μεταδιπλωματικά μαθήματα με 
τον Μιχάλη Κονταξάκη.
Διδάσκει κιθάρα στα εκπαιδευτήρια Ι.Μ.Παναγιωτόπουλος,στο Εθνικό Ωδείο 
Ηλιούπολης,στο Ωδείο Έρευνα και στο Ωδείο ΧαΪδαρίου.


Καλοκαιρινή συναυλία από τη Φιλαρμονική 'Βαθύλλος' στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου | Παρασκευή 22 Αυγούστου


Η Φιλαρμονική Βαθύλλος διοργανώνει την ετήσια Καλοκαιρινή της Συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου την Παρασκευή 22/8 στις 21:00μμ.

Την Φιλαρμονική Βαθύλλος διευθύνει ο αρχιμουσικός Ευρυσθένης Χατζηγιάννης
Συμμετέχουν:
  • Η καθηγήτρια βιολιού Ελένη Περρή και οι μαθητές της
  • Ο Σταύρος Μιχαλόπουλος (ακκορντεόν)
  • Η Nandia Bandura (πιάνο)
Καθώς επίσης και οι καθηγητές του σεμιναρίου:

  • Μπουρδόπουλος Γιώργος (κλαρινέτο)
  • Μπαλαμός Παναγιώτης (τρομπέτα)
  • Γεροχριστοδούλου Αντώνης (Τρομπόνι)
  • Παυλής Γιώργος (drum set)

Θερινό CINE REX Μυτιληνιών | πρόγραμμα υπόλοιπο Αυγούστου




Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Συναυλία πολυφωνικής μουσικής: Ήλιος, αέρας, ουρανός


Δύο σαμιώτικες χορωδίες, μια νεανική και μια ενηλίκων ενώνουν τις φωνές τους και τραγουδούν από καρδιάς τραγούδια τριών μεγάλων ποιητών: ήλιος, αέρας, ουρανός! Ένα ταξίδι στον ποικίλο κόσμο της μουσικής όπου συναντώνται το ελληνικό και το ξένο, το έντεχνο και το παραδοσιακό μέσα από χορωδιακές διασκευές πολύ γνωστών και όχι μόνο μελωδιών.

Διοργάνωση: Σύλλογος Μουσικής και Πολιτιστικής Δημιουργίας "Ηδύλη"
Τραγουδούν: Χορωδία "Ηδύλη" Καρλοβάσου και Νεανική Χορωδία "Λυκούργος" Πυθαγορείου
Μουσική διδασκαλία & διεύθυνση: Γιώργος Κουμαραδιός

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014, Αίθριο Ιστορικού Αρχείου, Σάμος
Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014, Βιβλιοθήκη Παν/μιου Αιγαίου, Καρλόβασι
Ώρα έναρξης: 21.00    


Πληρώματα Aegean Regatta 2014



Προς το Λακί της Λέρου κατευθύνονται τα πέντε σκάφη που υπό τη σημαία του Ναυτικού Ομίλου Σάμου θα συμμετάσχουν στον Διεθνή αγώνα Aegean Regatta 2014. Τα σκάφη αυτά είναι  τα δύο ιδιόκτητα σκάφη του Ομίλου Οκυρρόη και Σαμία το Ηλέκτρα του Πέτρου Καλομοίρη, το Ίμβρος II του Θανάση Λημνιού και το Κουζινή του Βαγγέλη Τσεσμελή.

Τα πληρώματα των σκαφών που θα συμμετάσχουν στην Aegean Regatta 2014 εκπροσωπώντας το Ναυτικό Όμιλο Σάμου είναι τα εξής:
ΟΚΥΡΡΟΗ
Κιουλάφας Αλέξανδρος               Κυβερνήτης
Αξιώτης Γιώργος
Δήμου Ιωάννα
Κοτσάνη Άντα
Μουτσουπούλου Κική
Μοζώνας Θανάσης
Πρωτόπαπας Κώστας
Χατζηλιάς Σταμάτης


ΣΑΜΙΑ
Χρήστου Πυθαγόρας               Κυβερνήτης
Βαλατσός Χρήστος
Βογιατζής Θέμος
Μερμικλή Ζωή


ΗΛΕΚΤΡΑ
Καλομοίρης Πέτρος               Κυβερνήτης
Καλομοίρη Ηλέκτρα
Παπαγεωργίου Μελίνα
Giardina Fabio


ΙΜΒΡΟΣ II
Λημνιός Θανάσης               Κυβερνήτης
Καταχιώτης Κώστας
Λιόκαφτος Θωμάς
Παπασταματίου Νίκη


ΚΟΥΖΙΝΗ
Τσεσμελής Βαγγέλης               Κυβερνήτης
Καλογερόπουλος Γιώργος
Κοντάρας Δημήτρης
Σίμος Αντώνης
Λημνιός Θανάσης                    Κυβερνήτης

Καταχιώτης Κώστας
Λιόκαφτος Θωμάς
Παπασταματίου Νίκη


ΚΟΥΖΙΝΗ
Τσεσμελής Βαγγέλης               Κυβερνήτης
Καλογερόπουλος Γιώργος
Κοντάρας Δημήτρης
Σίμος Αντώνης

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

"ΤΡΩΑΔΕΣ" | 16, 17 και 18 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στη Σάμο


SCHWARZ FOUNDATION
ΣΑΜΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

"ΤΡΩΑΔΕΣ"

Μία παράσταση βασισμένη στις Τρωάδες του Ευριπίδη
σε νέα μετάφραση του Καθ. Δρ Ulrich Sinn
και σκηνοθεσία Bernhard Stengele


16, 17 και 18 Αυγούστου
στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στη Σάμο


Μια διεθνής συνεργασία του Θεάτρου και της Φιλαρμονικής της Θουριγγίας (Γερμανία), του Tiyatro Medresesi Κιρκιντζέ (Τουρκία) και του Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Σάμου (Ελλάδα) με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Πολιτιστικού Ιδρύματος της Γερμανίας.

Στην παράσταση συμμετέχουν καλλιτέχνες από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Μπουρκίνα Φάσο, οι οποίοι ερμηνεύουν το κείμενο του Ευριπίδη στη νέα μετάφραση στα γερμανικά του καθηγητή Ulrich Sinn, ενώ αποσπάσματα απαγγέλλονται στα ελληνικά και στα τουρκικά, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Bernhard Stengele.

Η μελωδική απαγγελία με συνοδεία μουσικών οργάνων αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο του κλασικού θεάτρου. Η συγκεκριμένη παραγωγή των Τρωάδων τιμά αυτή την παράδοση: οι δεσμοί των λαών της Ανατολίας και της Μεσογείου έχουν διατηρηθεί στο πέρασμα των αιώνων μέσα από τη μουσική. Αυτή η πέρα από σύνορα κληρονομιά ζωντανεύει στην παραγωγή των Τρωάδων υπό τη μουσική διεύθυνση του Κούρδου συνθέτη και δεξιοτέχνη των κρουστών Ömer Avci σε συνεργασία με τη Βουλγάρα τσελίστα Μιλένα Ιβάνοβνα. Επιπλέον, ο Αμερικανός πιανίστας και συνθέτης Paul Amrod έχει μελοποιήσει τρία κείμενα της νεκρώσιμης ακολουθίας για γυναικεία χορωδία σε τέσσερα μέρη, τσέλο και κρουστά. Πολλά χωρία από τη μετάφραση του Ulrich Sinn έχει επίσης μελοποιήσει η Τουρκάλα τραγουδίστρια Ilke Yigit.

Στις Τρωάδες, ο Ευριπίδης αφηγείται την τύχη των γυναικών της Τροίας στον απόηχο ενός χαμένου πολέμου. Η πόλη έχει γίνει στάχτη, και οι περισσότεροι κάτοικοί της έπεσαν στο πεδίο της μάχης ή σε εχθρικές επιδρομές. Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν την προοπτική της υποδούλωσης και της αιχμαλωσίας μακριά από την πατρίδα τους. Η τραγωδία αυτή αποτελεί μια πανάρχαια προειδοποίηση για τις βίαιες συγκρούσεις και τις συνέπειές τους που υπερβαίνει τα στενά πλαίσια του τόπου και του χρόνου. Η διεθνής διανομή της παράστασης των Τρωάδων συνδέει διαχρονικά το έργο με τις συγκρούσεις του παρόντος. Η συνεργασία ηθοποιών από διαφορετικούς πολιτισμούς και έθνη είναι ένα έμπρακτο παράδειγμα διαπολιτισμικής κατανόησης.  

Η εργασία του θιάσου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2013, με ένα εργαστήριο στο Tiyatro Medresesi, στον Κιρκιντζέ (Şirince) της Τουρκίας, που συνδυάστηκε με ένα ερευνητικό ταξίδι στην Τροία. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, τον θίασο απασχόλησαν τα θέματα της αποξένωσης, της προκατάληψης, καθώς και οι αιτίες και οι συνέπειες του πολέμου, ζητήματα τα οποία φωτίζει ο Ευριπίδης μέσα από μια κατεξοχήν γυναικεία οπτική. Ξεκινώντας από αυτή την αφετηρία, στόχος ήταν να αποκαλυφθούν κοινές ρίζες, και πάνω σ’ αυτές να χτιστεί μια σύγχρονη θεατρική εμπειρία, μέσα από τη δημιουργική διαδικασία και την ενασχόληση με έναν από τους μεγάλους δραματικούς ποιητές της αρχαιότητας.

Η καθημερινή σωματική άσκηση στην κινησιολογία και τη ρυθμολογία συνέτεινε καταλυτικά στο δέσιμο της ομάδας. Ο θίασος ανέπτυξε επίσης ιδιαίτερους καλλιτεχνικούς δεσμούς μέσω της μουσικής και του χορού. Το πνεύμα αποδέσμευσης από στερεότυπα που καλλιεργήθηκε στις πρόβες και η αμοιβαία κατανόηση δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες για τη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού, που έχει στόχο να μετατρέψει τη φιλοσοφική παραίτηση του Ευριπίδη σε μια θετική προοπτική. 

Μπορείτε να βρείτε το Δελτίου Τύπου, φωτογραφικό υλικό και βιογραφικά των Bernhard Stengele και Ulrich Sinn ΕΔΩ.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις όποιες δημοσιεύσεις/αναφορές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Καλλιτεχνική διεύθυνση και παραγωγή: Bernhard Stengele
Μετάφραση και επιστημονικός σύμβουλος: Καθ. Δρ Ulrich Sinn
Βοηθός έργου: Celal Mordeniz
Σκηνικά και κοστούμια: Marianne Hollenstein
Μουσική διεύθυνση: Ömer Avci
Δραματουργία: Felix Eckerle

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ:
Çiğdem Aksüt, Ece Çelikçapa, Anne Diemer, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Milena Ivanova, Manuel Kressin, Oyku Oktay, Rachelle Ouedraogo, Κατερίνα Παπανδρέου, Johanna Paliege, Mechthild Scobanita, Erdem Senocak, Ouelgo Tene, Ilgaz Ulusoy, Katharina Weithaler, Esra Yaşar, Burcu Yilmaz

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η πρεμιέρα στο Altenburg πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου, στο Großes Haus του Landestheater, με τέσσερις ακόμη παραστάσεις στο Altenburg: 4, 5, 10 και 11 Μαΐου.
Η πρεμιέρα στη Gera δόθηκε στις 16 Μαΐου, στο Großes Haus der Bühnen der Stadt, με πέντε επιπλέον παραστάσεις στη Gera: 18, 19, 24, 25 και 31 Μαΐου (στις 19.30).
Τις παραστάσεις προλογίζει ο Καθηγητής Αρχαιολογίας, Δρ. Ulrich Sinn, επιστημονικός σύμβουλος της παραγωγής.

ΤΟΥΡΚΙΑ
11 Αυγούστου 2014, 21:00: Tiyatro ΕΝΚΑ, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
13 Αυγούστου 2014, 21:00: Tiyatro Medresesi, Κιρκιντζές (Şirince), Τουρκία

ΕΛΛΑΔΑ
16, 17 και 18 Αυγούστου 2014
Τόπος διεξαγωγής: Πυθαγόρειο, Σάμος
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.00



Προβολή και Επικοινωνία για τα ΜΜΕ:
Χαρά Ζούμα Ι e. chara@zumacom.gr I m. 6980 571057
Σέμη Ψιλογιάννη Ι e. semi@zumacom.gr I m. 6977 222455
Ανζελίκα Καψαμπέλη Ι e. akapsampeli@hotmail.com I 6945 798883

Χορηγίες Επικοινωνίας-Δημόσιες Σχέσεις:
Δήμητρα Κουζή Ι e. dimitrakouzi@gmail.com I 6946 060862

Η Αργυρώ στο Κοκκάρι για ύπνο και ηλιοθεραπεία!


Και μη ξεχνάτε! κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατεύσουμε τη ζωή της μικρής μας φανατικής επισκέπτριας!



Σάμος : ΗΡΑΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ 2014


Το φεστιβάλ Ηραία - Πυθαγόρεια δίνει την ευκαιρία και φέτος στους επισκέπτες της Σάμου να έρθουν ποιο κοντά στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό με την αναπαράσταση αρχαίων Ηραίων στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Στις φετινές τριήμερες εκδηλώσεις (Δευτέρα 18,Τρίτη 19,Τετάρτη 20) περιλαμβάνονται δυο μουσικές εκδηλώσεις στο αρχαιολογικό μουσείο Πυθαγορείου ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η εντυπωσιακή μεγάλη Πομπή των Ηραίων ακολουθώντας το τελετουργικό της αρχαιότητας. Ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων στις 9 το βράδυ.

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Έρχεται το 3ο SAMOS RUNNING τη Κυριακή 24 Αυγούστου 2014


3ο SAMOS RUNNING
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Πιστοί στο ραντεβού μας και αυτό το καλοκαίρι όπως κάθε χρόνο πλησιάζουμε στο 3ο SAMOS RUNNING. Η διαδρομή του αγώνα είναι ίδια με τη περσινή και στα 10χλμ αλλά και στα 4χλμ  στο Βαθύ της Σάμου. Παρακαλώ ενημερωθείτε από τις συνημμένες παρακάτω εικόνες των διαδρομών. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για εγγραφές επικοινωνήστε εγκαίρως στα παρακάτω τηλέφωνα. Λόγω του ότι ο αριθμός των χορηγών φέτος είναι μικρότερος, το κόστος της διοργάνωσης θα καλυφτεί  κατά ένα μεγάλο μέρος από τους αθλητές, οι οποίοι είναι και οι μεγάλοι χορηγοί αυτής της διοργάνωσης. Γι αυτό η συμμετοχή θα είναι 15€ για τον αγώνα των 10 και 4 χλμ. (με δώρο ένα τεχνικό μπλουζάκι) ενώ η συμμετοχή στο παιδικό αγώνα θα είναι 5€.
Θα θέλαμε επίσης, να καλέσουμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στη διοργάνωση αυτή, είτε τρέχοντας είτε βοηθώντας ως εθελοντές.
Προσοχή οι συμμετοχές για το 3o SAMOS RUNNING θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...ευχαριστούμε.
πληροφορίες – εγγραφές στα τηλ:

6944325261, 6945984050, 2273027293



Μάγεψε το κοινό το jazz σύνολο του Mulo Francel and friends- Samos Young Artists Festival

Μας μάγεψαν. Ήταν υπέροχοι όλοι και ο επαγγελματισμός τους ξεχώριζε σε κάθε κίνηση, σε κάθε νότα στον αέρα! Μία ματιά στο βιογραφικό αυτών των καλλιτεχνών αξίζει άλλωστε για να καταλάβει κανείς τα μεγέθη. Mulo Francel and friends μας χάρισαν μία εντυπωσιακή και αξέχαστη jazz συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου (11/8/2014) στα πλαίσια του καταξιωμένου πλέον θεσμού Samos Young Artists Festival

David Gazarov – Piano

Robert Kainar – percussion
Sven Faller – contrabass

Μulo Francel-  saxophon



φωτογραφίες: Nick Tsoulontino



Αρχειοθήκη ιστολογίου