Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Από το King's Landing στο Αιγαίο ;;; Πιθανά γυρίσματα του πέμπτου κύκλου της σειράς στην Ικαρία


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 'το καριώτικο παξιμάδι' ομάδα από την παραγωγή του Game Of Thrones φαίνεται να πέρασε κάποιες μέρες στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Ικαρία, κάνοντας ρεπεράζ σε περιοχές για πιθανά γυρίσματα του πέμπτου κύκλου της σειράς, που θα προβληθεί το 2015.


Η ομάδα, πριν από δύο εβδομάδες, φωτογράφισε το Κάστρο του Κοσκινά, διάφορες γειτονικές περιοχές, καθώς και άλλα μνημεία της Ικαρίας όπως το Δράκανο. 



Το συγκεκριμένο κάστρο είναι φρούριο Βυζαντινής εποχής που σώζεται σήμερα σε καλή κατάσταση. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και όπως φαίνεται, έπαιξε σημαντικό αμυντικό ρόλο στο νησί. Ήταν το επικρατέστερο και σημαντικότερο από τα υπόλοιπα φρούρια της Ικαρίας και για αυτό πήρε και το όνομα Κάστρο της Νικαριάς. 



Σύμφωνα με πληροφορίες, το κάστρο θα χρησιμοποιηθεί για να απεικονίσει αντίστοιχο φρούριο στο Dorne, το νοτιότερο τμήμα του Westeros, όπου θα γίνει και κάποια μικρή μάχη (προφανώς όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία ξέρουν τι ακολουθεί). Η γεωμορφολογία των 2 αυτών κάστρων φαίνεται να συμπίπτει και να διευκολύνει έτσι την αναπαράσταση των έργων του George R.R. Martin.

Η παραγωγή έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα γίνουν γυρίσματα στην Ισπανία. Ελπίζουμε σύντομα να επιβεβαιωθεί και το γύρισμα στην Ελλάδα, καθώς κάτι τέτοιο θα βοηθούσε πάρα πολύ την τοπική οικονομία (φανταστείτε για 2-3 εβδομάδες, να γεμίσει το νησί με δεκάδες τεχνικούς, ηθοποιούς κ.λ.π. – και αν προσθέσει κανείς και τους κομπάρσους που θα χρειαστούν -που δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και Ικαριώτες, η ενίσχυση θα είναι πολύ μεγάλη). 



Φυσικά η παραγωγή θα πρέπει να λύσει πρώτα κάποια θέματα που σίγουρα θα προκύψουν με την αρχαιολογική υπηρεσία και το επαρχείο της Ικαρίας. 


Δεδομένο ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σύντομα σε άλλες περιοχές, ελπίζουμε αυτές οι καθυστερήσεις να μην ακυρώσουν τα σχετικά σχέδια. Θα είναι κρίμα για τον τόπο να χαθεί μια τόσο σημαντική ευκαιρία.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου