Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Let's Do it Mediterranean - Samos 2014!


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εθελοντικών καθαρισμών βυθού και παραλίας αυτό το Σαββατοκύριακο στη Σάμο, στα πλαίσια της πανμεσογιακής εκστρατείας ‘’Let’s Do it Mediterranean, Καθαρίζουμε τη Μεσόγειο Μαζί!’’

Το διήμερο οργάνωσε η Δυναμική Promotion Σάμου και ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, με τη συμμετοχή του Ναυταθλητικού Ομίλου Καρλοβάσου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Σάμου και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κοκκαρίου, SOS Κοκκάρι.




Το Σάββατο 10/05 υπό πού αντίξοες καιρικές συνθήκες εθελοντές καθάρισαν τη παραλία Ποτάμι στο Καρλόβασι. Υπό βροχή, μαζεύτηκαν 18 σακούλες γίγας με πλαστικά απορρίμματα και εξωραΐστηκαν τα παρτέρια της περιοχής.


Τη Κυριακή 11/05 το ραντεβού των εθελοντών ήταν στο γραφικό λιμανάκι του Κοκκαρίου.
Δέκα αυτοδύτες ανέλαβαν να καθαρίσουν το βυθό του λιμανιού του χωριού, ενώ άλλη ομάδα τριών αυτοδυτών παρείχε υποστήριξη στην επιφάνεια.




Εθελοντές κάτοικοι του χωριού βοήθησαν στην ανέλκυση των 22 διάτρητων σάκων γεμάτων με σκουπίδια που έφεραν οι αυτοδύτες στην επιφάνεια. Οι σάκοι περιείχαν αμέτρητα γυάλινα μπουκάλια, σωλήνες, πλαστικές συσκευασίες φαγητού, μεταλλικά κουτάκια και πάρα πολύ πεταμένο αλιευτικό εξοπλισμό. Τα μεγάλα αντικείμενα που βγήκαν από το βυθό με τη βοήθεια σάκων ανέλκυσης ήταν 10 ρόδες, ένας φωτιστικός στύλος, ομπρέλες, τρεις ξαπλώστρες παραλίας και μια βυθισμένη πλαστική βάρκα.




Παράλληλα εθελοντές καθάρισαν γειτονιές του χωριού και άσπρισαν δημόσιους χώρους.
Η παρουσία και ενεργή συμμετοχή παιδιών έδωσε μια πολύ χαρούμενη νότα στην όλη δράση και όπλισε με αισιοδοξία για το μέλλον τους εθελοντές. Το μεγάλο φορτηγό του Δήμου Σάμου και άλλα τρία μικρότερα χρειάστηκαν για την αποκομιδή των σκουπιδιών.


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου