Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) στη Σάμο!



             Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) θα βρεθεί στη Σάμο για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία της για να δώσει συναυλίες για μικρούς και μεγάλους με ένα πλούσιο πρόγραμμα κλασικής μουσικής, πολύ γνωστών και όχι μόνο μουσικών έργων. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου την Τετάρτη 7 Μαϊου και ώρα 20.00. 

Εισιτήρια: 7 ευρώ και 4 ευρώ (μαθητών, φοιτητών, ανέργων). 
Διευθύνει ο Παύλος Σεργίου.

Την προηγούμενη της συναυλίας θα γίνει ανοικτή πρόβα για το κοινό 18.00-21.00 στον ίδιο χώρο. Η συναυλία θα επαναληφθεί πρωινές ώρες για τα σχολεία της Σάμου.

            Μια πρωτοβουλία της σαμart  σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α’Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπ/σης Σάμου και τον Δήμο Σάμου υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Schwarz Foundation.

Λίγα λόγια για την ΑΣΟΝ. 
Αποκλειστικός της σκοπός η εκπαίδευση των νέων μουσικών. Ο ομώνυμος, μη κερδοσκοπικός, ανεξάρτητος σύλλογος-φορέας της ιδρύθηκε το 1998 από  γονείς, καθηγητές Ωδείων, συνθέτες και πανεπιστημιακούς. Μέλη της ΑΣΟΝ είναι μαθητές και μαθήτριες από σχεδόν όλα τα Ωδεία του Λεκανοπεδίου και από Λουτράκι, Κόρινθο, Λαμία, Σύρο, Πάτρα κ.λ.π. ΄Εχει παίξει  στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στην ΕΛΣ, στα Παν/μια Αθηνών, Πατρών και Αριστοτέλειο, σε πολλά σχολεία και σε δημοτικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα περισσότερες από 120 συναυλίες. Παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση πολλά ελληνικά και ξένα έργα σε διάφορα, συχνά «μη οικεία» μουσικά ιδιώματα και συνεργάστηκε συχνά με επιφανείς έλληνες σολίστες. Δεκάδες νέες και νέοι μουσικοί που στελεχώνουν σήμερα τις επαγγελματικές Ορχήστρες της Αθήνας  «έμαθαν την δουλειά» στα αναλόγια της ΑΣΟΝ. Η Ορχήστρα αριθμεί σήμερα στην πλήρη σύνθεσή της περί τα 120 άτομα. Επιπλέον τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει τρία υποσύνολα: κουαρτέτο εγχόρδων, κουιντέτο ξύλινων πνευστών, κουιντέτο χάλκινων πνευστών. Από την Ίδρυση του φορέα έως σήμερα πρωτεργάτης είναι ο μαέστρος Παύλος Σεργίου.

Περισσότερες πληροφορίες και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της συναυλίας στο site:

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου