Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Βραβεία στα Σαμιώτικα κρασιά


Πολλοί Έλληνες έχουν παραδεχτεί ότι τα κρασιά της Σάμου, είναι από τα καλύτερα. Αυτό επιβεβαιώθηκε, καθώς πολλές ήταν οι διακρίσεις και τα βραβεία για τα κρασιά της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ) σε Ευρωπαϊκούς και Διεθνή διαγωνισμούς.
Στον φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης, τα κρασιά «Samos Nectar ‘07» και «Samos Vin Doux ‘10», βραβεύτηκαν με το χρυσό και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα. Τα ίδια κρασιά βραβεύτηκαν επίσης με χρυσό και αργυρό μετάλλιο, στο δύσκολο διαγωνισμό «Vinalies International», που γίνεται στο Παρίσι.

Τα κρασιά «Samos Anthemis ‘05» και «Samos Nectar ‘07», πήραν χρυσό και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα, στο διαγωνισμό «Concours Mondial de Bruxelles», που έγινε φέτος στο Λουξεμβούργο, ενώ στον πρωτότυπο διαγωνισμό «Women and Wines of the World», το κρασί «Samos Anthemis ‘05», εξασφάλισε τη διάκριση «diamond», που είναι η ανώτερη διάκριση αυτού του διαγωνισμού και το «Samos Nectar ‘07» το αργυρό μετάλλιο.

Οι διακρίσεις όμως συνεχίστηκαν και στην Μεγάλη Βρετανία και τα κρασιά «Samos Anthemis ‘05» και «Samos Nectar ‘07» εξασφάλισαν το αργυρό μετάλλιο και βγήκαν πρώτα στην κατηγορία τους, ενώ τα κρασιά «Samos Grand Cru ‘10» και «Samos Vin Doux ‘10», πήραν αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Επίσης, χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισαν τα κρασιά «Samos Anthemis ‘05» και «Samos Vin Doux ‘10» στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ τα ίδια κρασιά βραβεύτηκαν επίσης με χάλκινο μετάλλιο και στον Γαλλικό διαγωνισμό «Challenge International du Vin».

πηγή: http://www.newsbomb.gr/

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου