Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ημερίδα: «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΥ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»


1η Ημερίδα πρωτοβουλίας των πολιτών
«ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΥ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

Το Σάββατο 16η Νοεμβρίου 2013, με πρωτοβουλία πολιτών της Σάμου, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Ο Τουρισμός της Σάμου: Προκλήσεις και προοπτικές».
Η ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Σάμος» (από 15.30-19.00 μμ), διοργανώνεται από εθελοντική ομάδα εργασίας για την ανάδειξη του τουρισμού της Σάμου και την Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου (ΚΕΠΣ).

Αφορμή για αυτήν αποτέλεσε η διαρκώς ολισθαίνουσα κατάσταση στον τουρισμό της Σάμου, καθώς έχει επηρεάσει δυσμενώς την οικονομία του τόπου, εφόσον επιδρά σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και στο μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων του νησιού μας. Στόχος της είναι η εξεύρεση εφικτών και εφαρμόσιμων τρόπων –με επιστημονική προσέγγιση- που να οδηγήσουν στον περιορισμό του πτωτικού φαινομένου και τη σταδιακή ανάπτυξη του Σαμιακού Τουρισμού. Πρόκειται επί της ουσίας για μια προσπάθεια  «επανεκκίνησης» μέσα από ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.

 Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και θα μετέχουν Ακαδημαϊκοί με μακρά εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενο, καθώς και επαγγελματίες του χώρου από άλλες τουριστικά προηγμένες περιοχές της Ελλάδος. Πρόκειται για τη Δρ. Μαριάννα Σιγάλα, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, τον Δρ. Ευάγγελο Χρήστου, καθηγητή τουριστικού marketing και τον κ. Βασίλη Καραγιαννόπουλο Digital Marketing Consultant.

Οι εισηγητές θα αναλύσουν τους τρόπους ένταξης και αξιοποίησης νέων μορφών στο τουριστικό προϊόν της Σάμου, υπό τις βάσεις ενός σύγχρονου σχεδιασμού. Ακόμη, θα αναφερθούν στις δυνατότητες επιτυχίας τουριστικού marketing σε περιόδους κρίσης, τη «θέση» της Σάμου στον τουριστικό χάρτη της χώρας, το ρόλο του διαδικτύου στην τουριστική προσέλκυση καθώς και τις προκλήσεις, προοπτικές, τάσεις και ευκαιρίες στον τουριστικό τομέα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

15.30-16:00         Προσέλευση, εγγραφές

16.00-16.30         Έναρξη Ημερίδας, Χαιρετισμοί από εκπροσώπους φορέων

16.30-17.00         «Διαδίκτυο και προορισμοί: Προκλήσεις, τάσεις και ευκαιρίες για ηλεκτρονικό μάρκετινγκ και επιχειρειν» Δρ. Μαριάννα Σιγάλα,  καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου

17.00-17.30         «Samos 2014! Lets talk digital», Βασίλης Καραγιαννόπουλος, digital marketing consultant

17.30-18.15         «Τουριστικό Μάρκετινγκ και Εμπειρίες Επισκεπτών: Επιτυχία σε Εποχές Κρίσης»  Δρ. Ευάγγελος Χρήστου, καθηγητής τουριστικού marketing

18.15-18.50         Ερωτήσεις-Ανοικτή Συζήτηση

18.50-19.00         Συμπεράσματα-Κλείσιμο ημερίδας

Το όλο εγχείρημα αποτελεί μια καινοτόμα προσπάθεια καθώς, οι ίδιοι οι  πολίτες, αναλαμβάνουν δράση προς όφελος του συνόλου. Θεωρούμε πως αυτή η ημερίδα, θα καταδείξει τρόπους να βελτιωθεί ορατά η υπάρχουσα κατάσταση και να προσβλέπει ο τόπος σε χάραξη και ανάπτυξη νέας τουριστικής πολιτικής.

Η ημερίδα τελεί υπό τη στήριξη των κάτωθι φορέων
·         ΔΟΠΠΟΝΑΣ Δήμου Σάμου
·         Ένωση Ξενοδόχων Σάμου
·         Εμπορικός Σύλλογος Σάμου
·         Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου
·         Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου
·         Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Μαραθοκάμπου
·         Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων -Διαμερισμάτων Σάμου
·         Υπεραστικό ΚΤΕΛ Σάμου
·         RHENIA TOURS
·         BY SHIP TRAVEL

Διοργάνωση:
Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου (ΚΕΠΣ)
Εθελοντική ομάδα εργασίας για την ανάδειξη του τουρισμού Σάμου

Εκπρόσωποι τύπου:
Παναγιώτης Αθανασόπουλος    τηλ. 697 2230 624
Βασίλης Καραγιαννόπουλος      τηλ: 697 3773 407

Νίκος Χουσάς                                    τηλ: 698 2440 510

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου