Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

"ΑΝΕΛΙΞΗ" με θέμα: ΦΩΝΗ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΤΗΤΑ


Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 2η συνάντηση στο Εργαστήρι Προσωπικής Βελτίωσης "ΑΝΕΛΙΞΗ" με θέμα: ΦΩΝΗ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΤΗΤΑ. Πρόκειται για ένα μοναδικό σεμινάριο που ξεδιπλώνει τη γνωριμία με το φωνητικό μας σύστημα και πως αυτό μπορεί να παράγει ποιοτικό ήχο και δυναμική ομιλία.


Απευθύνεται σε ανθρώπους που "δουλεύουν" με το λόγο: σε Μ.Μ.Ε., εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ιεροψάλτες, τραγουδιστές, γυμναστές, διευθυντικά στελέχη, πολιτικούς, δικηγόρους, πωλητές, αλλά και κάθε άτομο που επιθυμεί ανανέωση και  επαφή με την αποτελεσματική χρήση της φωνής.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τεχνικές ανάπτυξης της «φωνητικής προσωπικότητας» - του φακέλλου που αποκαλύπτει στοιχεία της ψυχής, της πνευματικής κατάστασης, του χαρακτήρα, ώστε να ενισχυθεί ο τρόπος παρουσίασης του εαυτού τους και η αποδοτική επικοινωνία στις προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές απαιτήσεις.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η Φωνή ως εργαλείο ζωτικής σημασίας – Χαρακτηριστικά – Καθρέπτης στην προσωπικότητα.
Περιγραφή και λειτουργία του ανθρώπινου φωνητικού συστήματος.
Βασικοί παράγοντες – προϋποθέσεις για την ανάπτυξη αποτελεσματικής φωνής στον άνθρωπο.
§  Σωστή στάση του σώματος
§  Αναπνοή (και στήριξη)
§  Χαλαροί – ελεύθεροι μύες
§  Διάθεση ευχαρίστησης – ζωντάνιας
§  Νοητική συγκέντρωση
    4. Τεχνικές ομιλίας για δυναμικό λόγο - Πρακτική εφαρμογή

§  Φωνητική προετοιμασία - Στόχευση του ήχου των λέξεων
§  Προσωδία (τραγούδισμα, εναλλαγές ύψους συχνοτήτων μέσα στο λόγο)
§  Εκφορά του λόγου - Παύσεις
§  Χρωματισμός – Δυναμικές εντάσεις - Τονισμοί
§  Μεταφορά και αποκάλυψη ψυχικής διάθεσης
§  Άρθρωση (φωνήεντα, σύμφωνα, σύμπλεγμα συμφώνων)
§  Προφορά λέξεων κατά την ελληνική ορθοφωνία

   5. Εκπαιδευμένη φωνή - Πρακτικά οφέλη στις προσωπικές, επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις.

Εισηγήτρια:
Η Ζαφειρώ Χατζηφωτίου είναι Υψίφωνος, Καθηγήτρια Μονωδίας & Ανωτέρων Θεωρητικών της Μουσικής. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της με καθηγητές, καταξιωμένους διεθνείς καλλιτέχνες (Μ. Μουτσίου, Μ. Πολυχρόνου, Λ. Μανίκα, Λ. Κανάρη) και έχει παρακολουθήσει μαθήματα Masterclass. Συμπράττει με αξιόλογους Έλληνες και ξένους μουσικούς σε ρεπερτόριο αρχαίας ελληνικής, μεσαιωνικής, κλασικής, σύγχρονης 20ου αι., έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής.
Διδάσκει στη Μουσική Σχολή «ΑΡΜΟΝΙΑ», στην οποία από το 2010 ορίστηκε ως Καλλιτεχνική διευθύντρια με απόφαση Υπ. Πολιτισμού. 


Το Σεμινάριο οργανώνεται από το Κέντρο Μάθησης & Πολιτισμού Αιγαίου. Για Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 22730-28852

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου