Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΚΙ ΑΝ Η ΘΕΑ ΗΡΑ ΕΙΝΑΙ… ΡΟΚ;


H ζηλιάρα θεά, γεννήθηκε στο νησί της Σάμου, στις όχθες του Ιμβράσου ποταμού. Η ιτιά της, ταξινομείται από τον Παυσανία ως «το αρχαιότερο ιερό δέντρο των Ελλήνων». Οι Αργοναύτες, έφτιαξαν βωμό προς τιμή της, ενώ πεντακόσια ολόκληρα χρόνια προτού χτιστεί η Ακρόπολη, οι Ίωνες οικοδόμησαν εκατόμπεδο ναό για να τη λατρεύσουν. Ο Ηρόδοτος τον αναφέρει ως «ο μέγιστος νηός ων ημείς ίδμεν». Η θεά Ήρα, σε ανταπόδοση, χάρισε ευγονία και απλόχερες φυσικές καλλονές στον τόπο.
Σήμερα, στον πανέμορφο παραθαλάσσιο οικισμό που φέρει το όνομά της, ανοίγει για δέκατη συνεχή χρονιά τις πύλες του, ένα κορυφαίο μουσικό γεγονός που συγκεντρώνει πλήθος νέων από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για το «Ιreon Music Festival», μια τριήμερη διοργάνωση που φιλοξενεί ηχηρά μουσικά ονόματα από την σύγχρονη Ελληνική και Διεθνή σκηνή.

Φέτος οι Αctive Member (7/8), o Βασίλης Παπακωνσταντίνου (8/8) και ο Λεωνίδας Μπαλάφας με το reggae group «Κακό Συναπάντημα» (9/8) φιλοδοξούν να δώσουν μια ξεχωριστή νότα δροσιάς αλλά και rock στιγμών, κοντά στη θάλασσα και κάτω από το φεγγάρι.

Κοντά τους, κάποια ξεχωριστά Σαμιώτικα συγκροτήματα όπως οι «Fat Mountain», «Μέλλον τ’Αλγεινά» και Sku*pes σκοπεύουν να μας ταξιδέψουν με τη μουσική τους στα ηχοχρώματα της ροκ και του έντεχνου.

Σημειώνεται πως το «Μουσικό Φεστιβάλ Ηραίου» βασίζεται όλα αυτά τα χρόνια στην  εθελοντική προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων που αγαπούν τη μουσική, αλλά και τις χορηγίες φορέων και επαγγελματιών. Στα δέκα χρόνια διαδρομής του έχει φιλοξενήσει ονόματα όπως οι Stranglers, o Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Γιάννης Αγγελάκας, οι Locomondo και πολλοί ακόμη ξεχωριστοί καλλιτέχνες.

Κι όπως θα έλεγε κι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ελαφρά παραφρασμένο: «Κι αν η θεά Ήρα είναι… ροκ»;; Μπορεί να απλώσει το διάφανο πέπλο της μουσικής, πάνω από το Ηραίον της Σάμου.


(γράφει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου)

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου