Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Φεστιβάλ Ηραία - Πυθαγόρεια, 18-21 Αυγούστου: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Φεστιβάλ Ηραία - Πυθαγόρεια καταγράφει μια δημιουργική πορεία μέσα στο χρόνο, αναζητώντας τις πνευματικές ρίζες της Ιωνικής σκέψης αλλά και τις καλλιτεχνικές εκφράσεις της. Παράλληλα παρακολουθεί την πορεία του Αιγιακού πολιτισμού και του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου, ενώ στήνει γέφυρες με τους λαούς της Μεσογείου και την σύγχρονη Ευρωπαϊκή σκέψη.
Στα 7 χρόνια της παρουσίας του, συνέδρια, ομιλίες και δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις δίνουν το στίγμα ενός θεσμού με διεθνείς αλλά και τοπικές διακρίσεις. Παράλληλα, το ΕΣΡ, έχει χαρακτηρίσει το Φεστιβάλ πνευματικό γεγονός και κάλεσε τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να προβάλουν δωρεάν το διαφημιστικό του σποτ.
Βασική  εκδήλωση του Φεστιβάλ ειναι η αναπαράσταση της γιορτής των αρχαίων Ηραίων που δίνει το δικαίωμα σε εκατοντάδες εθελοντές να δημιουργήσουν ένα μοναδικό θέαμα. Οι φετινές εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες με βάση την φιλοσοφία του Φεστιβάλ, αλλά και την δεδομένη οικονομική συγκυρία.


18 - 21 Αυγούστου
στο Πυθαγόρειο
μια νέα γιορτή για μια παλιά ανάμνηση


(ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα)





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εκδήλωση:            Στις Γειτονιές των τραγουδιών
Ημερομηνία:          Κυριακή 18 Αυγούστου 2013
Ώρα:                      21.00
Τοποθεσία:           Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου
Πληροφορίες:        Συναυλία με θέμα τη μουσική μέσα στο χρόνο. Τραγουδούν η χορωδία Ηδύλη, η υψίφωνος Δήμητρα Τσακανιά, η Αγγελική Μαρκαντώνη και η νεανική χορωδία  Λυκούργος- τμήμα προχωρημένων. Μουσική διεύθυνση χορωδιών, Γιώργος Κουμαραδιός.

Εκδήλωση:            Τα τραγούδια των Μύθων
Ημερομηνία:          Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013
Ώρα:                      21.00
Τοποθεσία:           Μουσείο Πυθαγορείου
Πληροφορίες:        Συναυλία με τραγούδια της παγκόσμιας μουσικής αλλά και Ελληνικής σκηνής που έχουν σαν έμπνευση αρχαίους ελληνικούς μύθους. Τραγουδά  η υψίφωνος Μαρία Κανελλοπούλου

Εκδήλωση:            Η μεγάλη πομπή των Ηραίων
Ημερομηνία:          Τρίτη 20 Αυγούστου 2013
Ώρα:                      21.00
Τοποθεσία:           Κεντρικός δρόμος & λιμάνι Πυθαγορείου
Πληροφορίες:        Τραγουδούν οι Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και η Αλίκη Μαρκαντώνη. Χορεύει η ομάδα χορού της Ελενης Παντελούκα. Θα προηγηθεί σκυταλοδρομία γυναικών απο το ναό της Ήρας στο Πυθαγόρειο.

Εκδήλωση:            Έρωτας, Αύγουστος, ολόγιομο φεγγάρι στο Σαμιακό Ηραίον
Ημερομηνία:          Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013
Ώρα:                      21.00
Τοποθεσία:           Ναός της Ήρας
Πληροφορίες:        Συναυλία αφιερωμένη σε μελοποιημένα ποιήματα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και στην Πανσέληνο του Αυγούστου. Τραγουδούν οι Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και η Μαρία Κανελλοπούλου.


Οι εκδηλώσεις οργανώνονται απο την συντονιστική επιτροπή εθελοντών Σάμου, τον Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ. και τον Δήμο της Σάμου, ενω υποστηρίζονται απο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Εμπορικό Επιμελητήριο Σαμου και ιδιωτικούς φορείς. Η εκδήλωση στο Μουσείο Πυθαγορείου γίνεται σε συνδιοργάνωση με την ΚΑ Εφορεία προϊστορικών και κλασσικών μνημείων. Στο ναό της Ήρας γίνεται επίσης σε συνδιοργάνωση με την ΚΑ Εφορεία προϊστορικών και κλασσικών μνημείων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λυκούργο.


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου