Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και αιτήματα προς το Δήμο Σάμου


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΟΔΟΣ ΤΗΛΕΚΛΗ – ΠΛ. ΠΥΘΑΓΟΡΑ                                  
ΣΑΜΟΣ, Τ.Κ.: 83100                                                               
ΤΗΛ.: 22730 -87493
FAX:  22730 -87493  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/05/2013


ΘΕΜΑ:  Αιτήματα  και ερωτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου.

        Ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, την Τετάρτη 22-05-2013, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαμίων κ. Στέλιο Θάνο, στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεώργιος Στάντζος, οι Αντιδήμαρχοι, κ. Ευάγγελος Καρλοβασίτης και κ. Νικόλαος Τριανταφύλλου, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, κ. Μανώλης Μαυρέλος.
       Κατά την παραπάνω συνάντηση, εκφράσαμε την αντίθεσή μας για την απαράδεκτη στάση της ναυτιλιακής εταιρείας, σχετικά με τον αποκλεισμό του λιμανιού της πρωτεύουσας και ανακοινώσαμε τις μελλοντικές κινητοποιήσεις μας. Η άποψή μας είναι ότι αν είναι απαραίτητο να γίνει επιλογή ενός λιμανιού για την προσέγγιση των πλοίων, αυτό θα πρέπει να είναι το λιμάνι της πρωτεύουσας.
        Ενόψει των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων, θελήσαμε να ενημερωθούμε σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα στη παραλιακή και οι απαραίτητες εργασίες στο λιμάνι και αν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για την φετινή υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων. Επίσης, αναφερθήκαμε στο πρόβλημα του χαμηλού φωτισμού στην πλατεία Πυθαγόρα και ζητήσαμε την αλλαγή του τρόπου φωταγώγησή της, όπως και την υλοποίηση της προβλεπόμενης μελέτης φωτισμού σε κάποια υποφωτιζόμενα κομμάτια του εμπορικού δρόμου. Επιπλέον, ζητήθηκε ο καθαρισμός των εμπορικών δρόμων, όπως και των εγκαταλελειμμένων κτιρίων που υπάρχουν σε αυτούς, αλλά και γενικά σε όλη τη πόλη και η επισκευή των προβληματικών σημείων στους εμπορικούς δρόμους (π.χ. ξεκολλημένες πλάκες, λακκούβες).
       Ένα από τα αιτήματά μας ήταν και η αναγέννηση του φεστιβάλ – γιορτής κρασιού. Η πρόταση μας αφορούσε, τη συνεργασία μας με τον Δήμο με σκοπό η γιορτή κρασιού να γίνει ένα δυνατό πολιτιστικό γεγονός, που θα αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών και ευκαιρία παρουσίασης των παραδοσιακών προϊόντων μας και διαφήμισης του πολυβραβευμένου κρασιού μας. Τέλος, υπενθυμίσαμε την άθλια κατάσταση του ξενοδοχείου «Ξενία» και τις προτάσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν για τον προσωρινό εξωραϊσμό του και λάβαμε την απάντηση ότι έχει ήδη αποφασιστεί και θα προχωρήσουν στην επισκευή του κτιρίου, μόνο εξωτερικά, στον απαραίτητο καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου και στην τοποθέτηση φωτισμού που να αναδεικνύει το κτίριο.
     Σκοπός της συνάντησης ήταν η διεξοδική συζήτηση των παραπάνω καίριων ζητημάτων για τον τόπο μας και η άμεση ενημέρωσή μας για τα σχέδια επίλυσής τους. Γι’ αυτό τα αιτήματά μας κατατέθηκαν και εγγράφως και αναμένουμε τις απαντήσεις για τις οποίες δεσμευτήκαν με αντίστοιχο τρόπο και με αναφορά σε συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και ολοκλήρωσης των διαδικασιών που απαιτούνται και των αιτούμενων εργασιών.
                                           

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου