Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΑΟ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Ε.Ο.Κ).

ΑΟ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ   ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΑΜΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΣΑΜΟΣ 17/5/2013
Μέσω της επιστολής αυτής το ΔΣ του  ΑΟ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ Σάμου θέλει να πάρει θέση και να ενημερώσει για την πορεία  της αντιδικίας μεταξύ του σωματείου μας και της Ε.Ο.Κ. Ως γνωστών το τμήμα καλαθοσφαίρισης του ΑΟ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ  συμμετείχε επί δυο συναπτές αγωνίστηκες χρονιές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πετυχαίνοντας πανάξια την παραμονή της εντός των αγωνιστικών γραμμών χωρίς την εύνοια και τη βοήθεια κανενός. 



Μια νησιωτική ομάδα της ελληνικής παραμεθορίου που έχει καταφέρει κάτω από αντίξοες και όχι μόνο συνθήκες να συμμετέχει επιτυχώς σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή ο Πολυκράτης σέβεται τους θεσμούς και τις αποφάσεις τους πράγμα που έχει αποδείξει εμπράκτως.

Εντούτοις τα γεγονότα και οι αποφάσεις της ομοσπονδίας που ακολούθησαν  μετά το νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας μας εναντίον της ομάδας του Μίλωνας που έλαβε χώρα στις 11/11/12 μας έκαναν να πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις που λήφθεισαν  εις  βάρος της ομάδας  μας παραβιάζουν κάθε διάταξη αθλητικών κανονισμών και νόμων αλλά και κάθε νόμιμη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Για ενημέρωση των φιλάθλων σας παραθέτουμε ένα σύντομο ιστορικό της πρωτοφανής αυτής υπόθεσης και της καλομελετημένης σκευωρίας εναντίων του σωματείου μας που είχε  ένα και μοναδικό σκοπό, αυτό του υποβιβασμού του Α.Ο ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ.      

Την 11/11/12 έλαβε χώρα στο Πυθαγόρειο Σάμου ο αγώνας Πολυκράτη-Μίλωνα  και έληξε με νίκη –εντός  αγωνιστικού χώρου – της ομάδας του Πολυκράτη με σκορ 70-69. Το τελευταίο καλάθι ήταν εμπρόθεσμο πράγμα με το οποίο συμφώνησαν διαιτητές, κομισάριος και γραμματεία κλείνοντας το φύλλο αγώνα. Ακολούθως το σωματείο Μίλων πρόβαλε ένσταση η οποία κατεγράφη στο φύλλο αγώνα και επί λέξει αναφέρει :

«στη τελευταία επίθεση από ανύπαρκτη αλλαγή κατοχής σε σφύριγμα λάθος των διαιτητών η μπάλα περίελθε στην Α ομάδα, η οποία είχε επαναφορά από την τελική γραμμή με χρόνο 7,8 δευτέρα. Το ρολόι της γραμματείας σταμάτησε και ξαναξεκίνησε με αποτέλεσμα τα 7,8 δευτέρα να κρατήσουν παραπάνω. Για το λόγο  αυτό ζητούμε την επανάληψη του αγώνα. Θα ακολουθήσει ένσταση και αναφορά».

Σύμφωνα με τους κανονισμούς εάν στο φύλλο αγώνα υποβληθεί ένσταση θα πρέπει ο προπονητής ή ο αρχηγός της αντιπάλου ομάδας να λάβουν γνώση εγγράφως της ένστασης πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα το σωματείο μας να μη λάβει γνώση. 

Μετά από αυτά δυνάμει της υπ’αριθμ.1/2013 απόφασης του πρωτοβάθμιου μονομελούς δικαιοδοτικού οργάνου επί ενστάσεως κακής εφαρμογής κανονισμού έγινε δεκτή  η ένσταση του Μίλωνα για την οποία όπως προαναφέραμε το σωματείο δεν είχε λάβει γνώση για την άσκηση της. Η ένσταση αυτή συζητήθηκε την 5/3/2013 σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τον αγώνα. Οι πρώτοι που μας ενημέρωσαν για το περιεχόμενο της απόφασης ήταν οι διαιτητές του αγώνα ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ - ΓΕΡΑ που διεξήχθη στις 7/4/2013.

Ο κομισάριος εκείνου του αγώνα κύριος Βογιατζής ενώ μετέφερε με το αυτοκίνητο του τους διαιτητές από το αεροδρόμιο στο γήπεδο ενημερώθηκε ότι ο αγώνας θα ήταν δύσκολος και ότι υπήρχε φόβος για επεισόδια σε περίπτωση που οι φίλαθλοι μάθαιναν για την απόφασης αυτής. Έτσι εξηγούνται τα προσθετά μέτρα που έλαβε η αστυνομική διεύθυνση Σάμου για πρώτη φορά εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου κατόπιν επειγόντως σήματος από την Ε.Ο.Κ.

Τελικά μετά τη λήξη του αγώνα ενημερωθήκαμε και εμείς από τους διαιτητές για την απόφαση της Ε.Ο.Κ.

Την επόμενη επικοινωνήσαμε με την Ε.Ο.Κ και μας γνωστοποίησαν με φαξ την απόφαση. Το πιο σκοτεινό σημείο είναι ότι η ομοσπονδία ισχυρίζεται ότι μας επιδόθηκε η απόφαση  2/4/2013 ενώ μας επιδόθηκε στις 8/4/2013.

Εν συνεχεία ασκήσαμε με την υπ’αριθ. πρωτ. Ε.Ο.Κ 1621/10/4/2013 έφεση ενωπίου του β’ βάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου παραπονούμενοι για την εσφαλμένη κρίση, κακή εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών, κακή αξιολόγηση των μετ’ επικλήσεων  προσκομισθέντων αποδεικτικών στοιχειών, εγγράφων και κατ’ εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου. Η ομοσπονδία απέρριψε την έφεση μας ως εκπρόθεσμη ασκηθέντα και επικύρωσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου της ΚΕΔ/Ε.Ο.Κ σύμφωνα με την οποία ακυρώνεται όχι το τελευταίο καλάθι αλλά το αποτέλεσμα του αγώνα και σύμφωνα με το κανονισμό το παιχνίδι επρόκειτο να επαναληφθεί. Το ίδιο αποφάσισε και η ομοσπονδία και μας το κοινοποίησε με το υπ’αριθμ προτ.1897/22/4/2013 έγγραφο της σύμφωνα με το οποίο ο αγώνας επρόκειτο να επαναληφθεί την Κυριακή 28/4/2013 και ώρα 13:00.

Την επόμενη μέρα και μετά από πιέσεις προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας από τον πρόεδρο και τον δήμαρχο της Πεντέλης καθώς και τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ ανακοινώνετε η αναίρεση  της απόφασης της επανάληψης του αγώνα και επιφύλαξη νέας απόφασης την 24/4/2013 και ώρα 13:00. Το σωματείο μας υπέβαλε αίτηση για αυτοπρόσωπη παράσταση ενοποιών της Κ.Ε.Δ κατά τη συζήτηση της.

Ο αντιπρόεδρος του Α.Ο Πολυκράτη κος Σ. Φουντουλάκος,  μετέβη στην Αθήνα για να παραστεί  στην εκδίκαση. Τόσο ο ίδιος όσο και ο δικηγόρος της ομάδας κος. Α. Λυχναράς ήταν έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων από ώρα 12:00.

Αρκετά μέλη της Κ.Ε.Δ διέρχοντο  και αρκετοί συνομιλούσαν και διαβεβαίωναν τους εκπροσώπους μας ότι θα κληθούν μόλις αρχίσει η συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ-Ε.Ο.Κ. Μετά το πέρας 3 και πλέον ωρών οι αντιπρόσωποι μας αναμένανε υπομονετικά έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων της Κ.Ε.Δ-Ε.Ο.Κ. τα μέλη της επιτροπής αποχωρούσαν  σταδιακά και κάποιος εξ’αυτών τους είπε επί λέξη «εδώ είστε νομίζαμε ότι φύγατε σας φωνάξαμε πριν αλλά δεν ήσασταν εδώ η συνεδρίαση έληξε και η εκδίκαση τελείωσε».

Αυτό ήταν το αποκορύφωμα  της κοροϊδίας και του εξευτελισμού προς το σωματείο μας. Είναι απορίας άξιο πως δεν έχει επέμβει η αθλητική δικαιοσύνη ο αθλητικός εισαγγελέας κάποιος  κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το σωματείο μας στέκεται έτσι ανυπεράσπιστο απέναντι στην αδικία αυτή και το αδικαιολόγητο  μίσος κάποιον δυνατών απέναντι του. Μας πνιγεί το παράπονο που η ομάδα μας καταδικάστηκε άδικα και ερήμην σε υποβιβασμό έχοντας κερδίσει πανάξια την παραμονή της στην κατηγορία. Δυστυχώς δεν μας δόθηκε σε καμιά φάση της διαδικασίας αυτής η δυνατότητα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας. Μια αδικία που την βιώνουμε καθ’ολη τη διάρκεια της χρονιάς με κακές διαιτησίες τιμωρία της έδρας μας ισόβιο αποκλεισμό του προπονητή μας «οικονομικό στραγγαλισμό» παρ’ολα αυτά καταφέραμε να σταθούμε απέναντι σε αυτά με περίσσεια δύναμη και θάρρος παρ’ολο που όλο και περισσότεροι μας έσπρωχναν στο  γκρεμό και όταν είδαν ότι δεν μπορούσαν να μας ρίξουν άνοιξαν το συρταράκι μέσα στο οποίο κρατούσαν μια ένσταση σαν το τελευταίο τους χαρτί.

Μια ένσταση έξι μηνών και παίρνουν μια απόφαση η οποία παραβιάζει κάθε διάταξη αθλητικών κανονισμών και νόμων αλλά και κάθε νόμιμη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Μας κλέβουν μια νίκη. Μια νίκη που είναι αρκετή για να φέρει τα πάνω κάτω στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα και να υποβιβάσει την ομάδα μας.

Τα έγγραφα του αγώνα, το φύλλο αγώνα, έκθεσεις διαιτητών, υπεύθυνη δήλωση χρονομέτρη και δημοσιογράφου και το πρωτότυπο βίντεο του αγώνα το οποίο ανήκει στον δημοσιογράφο,  που παρόλο που μας δικαιώνει δεν μπορεί να θεωρηθεί αποδεικτικό στοιχείο και δεν πληρεί τα στοιχεία που απαιτεί ο νόμος δεδομένου ότι τραβήχτηκε από ιδιώτη και όχι από επίσημο αντιπρόσωπο της Ε.Ο.Κ όπως γίνεται στις κατηγορίες Α2 και Β εθνικής. Όλα τα στοιχεία αυτά δεν είχαμε την δυνατότητα να τα παρουσιάσουμε ποτέ στην Κ.Ε.Δ-Ε.Ο.Κ. Ένα τέτοιο βίντεο όπως το ανώτερο δεν παρέχει τα εχέγγυα της αντικειμενικότητας και της αληθούς αποτύπωσης των γεγονότων  ως προς τον χρόνο, τρόπο, τόπο τον δεδομένων ότι δεν εγγυάται κάποια επίσημη αρχή την αυθεντικότητα και πληρότητα καταγραφής των γεγονότων.

Για τους λόγους αυτούς προσφεύγουμε ενώπιον του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) με αριθμό πρωτοκόλλου 36/30/4/2013 και ζητάμε να απορριφθεί και να ακυρωθεί η απόφαση 1917/25//04/2013 της ΕΟΚ και να παραμείνει  η ομάδα μας στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Όλοι οι φίλαθλοι, παίχτες, προπονητές και όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα γνωρίζουν ότι αυτό που έγινε παραβιάζει κάθε μορφή δίκαιης απονομής δικαιοσύνης. Όλοι ξέρουν ότι ο Πολυκράτης έχει δίκιο. Ακόμα και πρωτοκλασάτα στελέχη της ομοσπονδίας δεν συναινούν  με την απόφαση αυτή. Όλοι συμφωνούν μαζί μας εκτός από «έναν».

Ελπίζουμε ότι στη χώρα που ζούμε δεσπόζει το δημοκρατικό πολίτευμα και όχι η δικτατορία και η ολιγαρχία.

Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και σαν σύλλογος είχαμε και έχουμε εμπιστοσύνη στα όργανα της αθλητικής διοίκησης και δικαιοσύνης.

Ελπίζουμε έστω και τώρα κάποιοι να καταλάβουν ότι πήραν λανθασμένη απόφαση και να δικαιώσουν το σωματείο μας ώστε να επιστρέψουμε εκεί που με τόσες θυσίες και ιδρώτα   κερδίσαμε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Το Δ.Σ. του Α.Ο ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ

http://samossport.blogspot.gr

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου