Τρίτη 14 Μαΐου 2013

1ST Konteika Mountain Bike Race: Κανονισμοί και Όροι Συμμετοχής


Κανονισμοί και Όροι Συμμετοχής στο 1ST konteika mountain bike race

Δικαίωμα συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας 1ST konteika mountain bike race  έχουν όλοι όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, εμπίπτουν σε μία από τις κατηγορίες συμμετοχής (βλ. παρακάτω) και έχουν εμπειρία από το άθλημα της Ορεινής Ποδηλασίας, που περιλαμβάνει οδήγηση ποδηλάτου σε δασικούς δρόμους αλλά και μονοπάτια. Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν ποδήλατο βουνού (Mountain Bike) σε καλή μηχανική κατάσταση εξοπλισμένο με λειτουργικό σύστημα πέδησης (φρένα). Η χρήση εγκεκριμένου τύπου κράνους ποδηλασίας είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή.

Δήλωση Συμμετοχής:
Στο κατάστημα ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΜΟΥ Ι.ΜΑΝΩΛΑΡΟΣ &
  ‘’         ‘’          Ποδηλάτων KATSOURIS BIKES  (κτίριο Nissan)

Προσοχή: Εγγραφή για την οποία δεν έχει καταβληθεί το αντίτιμο συμμετοχής δεν θεωρείται ολοκληρωμένη!

Κατηγορίες:
Έως 18 ετών
19-29
30-29
40 & άνω
Γυναικών
Εκτός ποδηλάτων mountain


Προσπεράσεις - Καλή συμπεριφορά:
Οι αγωνιζόμενοι στο 1ST konteika mountain bike race πρέπει να έχουν καλή συμπεριφορά και να δείχνουν σεβασμό απέναντι στο συναθλητή τους. Οι πιο γρήγοροι, όταν επιθυμούν να προσπεράσουν τον προπορευόμενο αθλητή είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν έγκαιρα (π.χ. "έρχομαι από αριστερά!" λίγο πριν ξεκινήσουν την προσπέραση). Ο δε προπορευόμενοι, οφείλουν να παραχωρήσουν την προτεραιότητα στον αθλητή που επιθυμεί να τους προσπεράσει, όταν αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να κινδυνεύσει η σωματική τους ακεραιότητα. Η εσκεμμένη παρεμπόδιση προσπέρασης ("κλείσιμο") είναι συμπεριφορά αντιαθλητική και δεν επιτρέπεται. Η καλή συμπεριφορά και φιλική διάθεση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων: Οι γρηγορότεροι αθλητές πρέπει πάντα να θυμούνται ότι δεν τρέχουν σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλλά σε ανοιχτό αγώνα, ενώ οι πιο αργοί να μην εμποδίζουν τους υπόλοιπους.

Ενδεχόμενοι κίνδυνοι:
Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς εξοπλισμού από τη συμμετοχή τους σε αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας (Mountain Bike) καθώς και τις συνέπειες αυτών. Με την εγγραφή τους στον αγώνα του 1ST konteika mountain bike race  δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στο 1ST konteika mountain bike race.

Εξοπλισμός ασφάλειας:
Για τη συμμετοχή το ΚΡΑΝΟΣ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ. Επίσης προτείνονται αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υποχρέωση:

Γυαλιά εγκεκριμένα για αθλητισμό (ελαφρύς πλαστικός σκελετός, μη-κρυσταλλικοί φακοί, ελαστικά σημεία επαφής με το πρόσωπο)
Γάντια πλήρους κάλυψης δακτύλων ("full finger")
Ποδηλατικό σορτς/παντελόνι με μαξιλαράκι-ενίσχυση στον καβάλο
Νερό / ισοτονικό ποτό και τροφή, σε ποσότητα επαρκή για τον αγώνα
Κατάλληλο πολυεργαλείο, τρόμπα και ανταλλακτικός αεροθάλαμος για το ποδήλατο


Καλή επιτυχία!

πηγή

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου