Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, ανέδειξαν τα μέλη του Πανσαμιακού συλλόγου ΑμεΑ «Νίκος Μένεγας ο Ίκαρος»


αναδημοσίευση από http://www.radiocafe.gr/




της Βιολέτας Τριπόδη (07-04-2013, 10:15)


Το πρόβλημα της προσβασιμότητας των αναπήρων στη Σάμο ανέδειξαν για άλλη μια φορά τα μέλη του Πανσαμιακού συλλόγου ΑμεΑ «Νίκος Μένεγας ο Ίκαρος» σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν στην Λέσχη Ερασιτεχνών. Η προβολή της εκπομπής «Το κουτί της Πανδώρας» του ΚώσταΒαξεβάνη με θέμα «Ανάπηρη Πόλη», συγκλόνισε και προβλημάτισε τους παριστάμενους αφού τους έβαλαν για λίγο στη θέση των ανθρώπων που έχουν κινητικά προβλήματα και αντιμετωπίζουν την αδιαφορία της πολιτείας αλλά και των συνανθρώπων τους.


Αμέσως μετά την προβολή της ταινίας παρουσιάστηκε ένα βίντεο που ετοίμασαν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχάλης Αναγνώστου και ο αντιπρόεδρος κ. Μάριος Θράβαλος με την βοήθεια της Κας Ευαγγελίας Καραγεωργίου και του κ. Αγαμέμνωνα Αγγελετόπουλου που αποτύπωνε το πρόβλημα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στη Σάμο, κυρίως σε δημόσια κτίρια, στα πεζοδρόμια και σε δρόμους που οι θέσεις στάθμευσης των ΑμεΑ καταλαμβάνονται από άλλους.


Το αίτημα που μεταφέρθηκε στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην βουλευτή, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, είναι να γίνουν αλλαγές ώστε να μπορούν οι ανάπηροι να κυκλοφορούν εύκολα ανάμεσά μας, ενώ δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο, το νέο έργο της παραλιακής και του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου να γίνουν με όλες εκείνες τις προδιαγραφές που προβλέπονται για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα ζήτησαν στην παραλιακή να υπάρξει ειδική λωρίδα για τυφλούς αλλά και σήμανση για αναπήρους.


Εξάλλου ανακοινώθηκε ότι από τον Δήμο παραχωρήθηκε γραφείο για τα ΑΜΕΑ στην παραλιακή της Σάμου το οποίο θα παρέχει κάθε πληροφορία στους αναπήρους για τα θέματα που τους αφορούν. Αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση με κατάθεση απόψεων για το τι πρέπει να γίνει αλλά και για το τι φταίει που η Ελλάδα δεν έχει την ανάλογη παιδεία και σε αυτό το θέμα με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

αναδημοσίευση από http://www.radiocafe.gr/



Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου