Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση του Δημάρχου με επιχειρηματίες για το έργο της Ανάπλασης Παραλιακής Ζώνης


της Βιολέτας Τριπόδη (05-02-2013, 19:46)
Ο τρόπος εκτέλεσης και το χρονοδιάγραμμα του έργου «Ανάπλαση της Παραλιακής Ζώνης Σάμου», ήταν το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ των επιχειρηματιών της παραλιακής και του Δημάρχου Σάμου κ. Στέλιου Θάνου.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε ενόψει της δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου που θα γίνει, αφού εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης από την οικονομική επιτροπή που θα συνεδριάσει μετά την συγκρότησή της, την Τετάρτη. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος εξήγησε στους επιχειρηματίες ότι το έργο έχει συγκεκριμένες ημερομηνίες και δεν είναι δυνατόν να σταματήσει για κανένα απολύτως λόγο, τους υποσχέθηκε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι τεχνικές υπηρεσίες θα παρακολουθούν σε καθημερινή βάση από κοντά το έργο, ώστε να ολοκληρωθεί σε διάστημα 18 μηνών.
Οι επιχειρηματίες ζήτησαν από τον κ. Θάνο να τους προστατεύσει πιέζοντας τον εργολάβο που θ’ αναλάβει το έργο να προχωρά με γοργούς ρυθμούς, χωρίς ν’ αφήνει πίσω του ανοικτά «μέτωπα» ‘όπως έγινε στο παρελθόν από τον εργολάβο του βιολογικού.
Θα εξεταστούν δύο σενάρια ανάλογα με το πότε θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει εργασίες ο εργολάβος. Το πρώτο σενάριο αναφέρει ότι το έργο θα ξεκινήσει από το λιμάνι, αν όλα είναι έτοιμα τον Μάρτιο, ενώ αν υπάρξει καθυστέρηση στην εγκατάσταση του εργολάβου τότε το έργο θα ξεκινήσει από την περιοχή «Γεφυράκι» της πόλεως Σάμου.
Διευκρινίστηκε πάντως ότι η συγκεκριμένη συζήτηση θα επαναληφθεί παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων πριν ξεκινήσουν οι εργασίες.
Για το άλλο μεγάλο θέμα που αφορά στις πέργκολες, τόσο οι επιχειρηματίες, όσο και ο Δήμαρχος συμφώνησαν ότι θα πρέπει να λυθεί οριστικά το θέμα με την τροποποίηση του MASTER PLAN, αν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Ο Δήμος είναι διατεθειμένος να εξασφαλίσει όλες τις αδειοδοτήσεις ώστε η παραλιακή να έχει ομοιόμορφη όψη που θα ταιριάζει με την αρχιτεκτονική μελέτη ενώ από την άλλη οι επιχειρηματίες δεν θα είναι όμηροι της σημερινής κατάστασης.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου