Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Πέθανε ο Άρης Γαρουφαλής


Σε ηλικία 71 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 Φεβρουαρίου ο πιανίστας Αρης Γαρουφαλής, πρόεδρος και διευθυντής του Ωδείου Αθηνών. Γεννημένος στην Σάμο το 1942, σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο φημισμένο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ, στην Ακαδημία Santiago da Compostella της Ισπανίας και στην Μουσική Ακαδημία της Βιέννης.


Εκτός από τις μουσικές σπουδές του, ήταν και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Στη διάρκεια της καριέρας του, o Άρης Γαρουφαλής είχε αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις ενώ είχε συμπράξει ως σολίστ με όλες τις συμφωνικές ορχήστρες και τις ορχήστρες δωματίου της Ελλάδας, καθώς και με σύνολα του εξωτερικού.
Είχε δώσει πολλά ρεσιτάλ εντός και εκτός συνόρων (Αυστρία, Ισπανία, Ρουμανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ιταλία κ.λ.π) ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος μουσικών σωματείων και μελών κριτικών επιτροπών σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. Για τον θάνατο του Αρη Γαρουφαλή, τα συλλυπητήριά του εξέφρασε με σχετική ανακοίνωση ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ κ. Κώστας Τζαβάρας.
Πηγή: www.tovima.gr

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου