Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Εκδρομή του ΕΟΠΣΣ σε Παγώνδα και Πύργο



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 η εκδρομή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σάμου από το χωριό Κοντακαίικα στους Μοσχογιάννηδες και το γραφικό εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Θεολόγου. Αψηφώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες για άλλη μια φορά 30 μέλη του συλλόγου ξεκίνησαν τη πεζοπορία για το εκκλησάκι με δυνατή βροχή. Μετά από 2 ώρες και 9 περίπου χιλιόμετρα βρέθηκαν σε ένα μαγικό τοπίο περιτριγυρισμένο από ψηλά πεύκα και πλατάνια. Στο κελί δίπλα στο εκκλησάκι με το τζάκι αναμμένο και πλούσια εδέσματα οι φίλοι και τα μέλη του συλλόγου έκοψαν τη πίτα και ευχήθηκαν να έχουμε μια χρονιά γεμάτη υγεία και με πολλές αναβάσεις και εκδρομές. Οι τυχεροί που κέρδισαν τα 4 φλουριά ήταν οι Κρητικός Θοδωρής, Μαριγούλα Τζιβανάκη, Γαζής Αλέξανδρος και Μυλωνάς Αντώνης.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος δίπλα στο εκκλησάκι κατασκευάστηκε πριν αρκετά χρόνια με εθελοντική εργασία κατοίκων των Κοντακαιίκων αλλά και δωρεές και τη συμβολή των πρωτοπόρων για να ολοκληρωθεί το έργο. Το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Θεολόγου  γιορτάζει 2 φορές το χρόνο. Μία το Μάιο στις 8 και μία το Σεπτέμβριο στις 26. Και τις δύο φορές γίνεται η παραδοσιακή γιορτή το επόμενο σαββατοκύριακο από τις ημερομηνίες αυτές. Το ΔΣ του συλλόγου μας θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη του που βοήθησαν στη προετοιμασία του χώρου και των φαγητών, όλους όσους συνέβαλαν στη κατασκευή αυτού του χώρου δίπλα την εκκλησία οι οποίοι αφιέρωσαν από τον ελεύθερο χρόνο τους πολλές ώρες δουλειάς, αλλά και όλους τους φίλους που ανέβηκαν στο βουνό με κάθε μέσο. Η επόμενη εξόρμηση του ΕΟΠΣΣ θα είναι στις 10 Μαρτίου στη διαδρομή Παγώνδα – Πύργο.



Εκ μέρους του ΔΣ του ΕΟΠΣΣ
 

Πληροφορίες για την επόμενη εξόρμηση:



ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΓΩΝΔΑΣ - ΠΥΡΓΟΣ

Την Κυριακή 10-03-2013 ο Ελληνικός , Ορειβατικός, Πεζοπορικός, Σύλλογος Σάμου καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην εκδρομή που διοργανώνει  από το χωριό Παγώνδας στο χωριό Πύργος. Όλη η διαδρομή είναι από αγροτικό δρόμο αλλά και τμήμα μονοπατιού που συνέδεε παλιά τα 2 χωριά. Το σύνολο της πορείας δεν ξεπερνά τα 10 χιλιόμετρα. Στο τερματισμό στο Πύργο θα υπάρξει και ελεύθερος χρόνος για φαγητό ή καφέ.

         Βαθμός δυσκολίας :                                                                 Εύκολη Πεζοπορία

            Ώρες διαδρομής    :                                                                                  3


Κόστος συμμετοχής:        10 € για τους μεγάλους
                                           8 €  για παιδιά - μαθητές
                                           7 €  για τα μέλη

                        Ώρα αναχώρησης : 9.00 πμ. στη πλατεία Θ. Σοφούλη  δίπλα στο      μηχάνημα της ανακύκλωσης (απέναντι από το Ξενία).

            Πληροφορίες στα τηλ:  2273023865,   2273025433  , 2273027293 αλλά      και στο internetwww.eopssamos.gr/  e-mail  : eopssamos@yahoo.gr
                                                                                  

Ελληνικός Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Σάμου (ΕΟΠΣΣ)
Σάμος  Τ.Κ. 83100
website : www.eopssamos.gr

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου