Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ανταλλακτικό – Χαριστικό παζάρι στο Βαθύ Σάμου



Σας ενημερώνουμε ότι το ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι απόκτησε μόνιμη στέγη στο Βαθύ Σάμου. Θα μπορείτε να μας βρείτε κάθε Παρασκευή από τις 6 η ώρα το απόγευμα στο χώρο της Κίνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα (δίπλα από την κινηματογραφική λέσχη ,κοντά στο χώρο της λαϊκής). Ξεκινάμε, λοιπόν , την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, 6 η ώρα στον χώρο που προαναφέραμε. Σας περιμένουμε να γνωριστούμε και να τα πούμε από κοντά σε μια μικρή γιορτούλα έναρξης .
Πολύ σύντομα δυο λόγια για αυτούς που μαθαίνουν για εμάς πρώτη φορά:
Τι είναι το παζάρι και με ποια λογική ξεκίνησε και λειτουργεί;
Είναι μια προσπάθεια να ορίσουμε την καθημερινότητά μας σε διαφορετική βάση και με άλλους όρους από αυτούς της αγοράς, της ανάπτυξης, της εκμετάλλευσης και του κέρδους. Με όρους που θα βασίζονται στην αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, την κοινωνική συνεργασία και δημιουργία.
Πώς λειτουργεί;
Χωρίς τη διαμεσολάβηση του χρήματος, ανταλλάσουμε ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, cd, μικροέπιπλα, και κάθε είδους αντικείμενα που μας είναι περιττά ή άχρηστα. Με αυτό τον τρόπο αλλάζουν χέρια και επαναχρησιμοποιούνται αντί να καταστρέφονται. Όσα, λοιπόν χρηστικά αντικείμενα διαθέτετε που δεν χρησιμοποιείτε, μπορείτε να τα χαρίσετε και να πάρετε ό,τι χρειάζεστε. Μπορείτε ακόμη να πάρετε αντικείμενα που χρειάζεστε, ακόμη και σε περίπτωση που δεν έχετε αντικείμενα να δώσετε. Τα πράγματα που χαρίζετε πρέπει να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση και μπορείτε να τα φέρνετε είτε στο χώρο που προαναφέραμε, είτε σε παζάρι που θα πραγματοποιηθεί σε κάποια πόλη ή χωριό του νησιού.
Ελάτε, λοιπόν, να γίνουμε συνένοχοι στην ανταλλαγή και προσφορά αντικειμένων, χρόνου, υπηρεσιών, ιδεών και πρακτικών και όλοι μαζί να βάλουμε τις βάσεις για μια αλληλέγγυα οικονομία που δεν θα στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπων και φύσης αλλά στην κοινωνική δικαιοσύνη.
Ελάτε στο παζάρι φέρνοντας ό,τι δεν χρησιμοποιείτε και ... ψάξτε! Μπορεί να βρείτε κάτι που χρειάζεστε!
Πού θα μας βρείτε;
Τηλ. Επικοινωνίας 6977217839 9π.μ – 2μ.μ
                             6973314229 6μ.μ - 9 μ.μ

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου