Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η Κίνα βραβεύει τη Σάμο!

Το 2009 η αγορά της Κίνας άρχισε να γνωρίζει δειλά δειλά το Σαμιώτικο κρασί ...


 Κάθε χρόνο η ζήτηση και η αναγνώριση αυξάνονταν με αποτέλεσμα τις καταπληκτικές βαθμολογίες που έλαβαν φέτος, τον Αύγουστο του 2012, από το έγκριτο περιοδικό οίνου στην Κίνα, το WINE.
Σε διαγωνισμό που οργάνωσε το συγκεκριμένο περιοδικό, το Samos Nectar 2006 βραβεύτηκε με το Grand Golden Bottle Award με βαθμολογία 96,9!  Το Samos Grand Cru 2011 στον ίδιο διαγωνισμό πήρε βαθμολογία 87,2 κερδίζοντας το Χάλκινο μετάλλιο! 
Το Samos Nectar 2006 ενθουσίασε τους κριτές και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι για την πορεία των Σαμιώτικων κρασιών στην Κίνα αφού δείχνει ότι η γεύση της παράδοσης και της άρτιας οινοποίησης είναι στοιχείο που μπορεί να ενώσει δύο τόσο διαφορετικά σημεία του πλανήτη.
Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, οι εξαγωγές στην Κίνα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2009 και κάθε χρόνο παρουσιάζουν μία εντυπωσιακά ανοδική πορεία.  Τα πρώτα χρόνια του ανοίγματος της αγοράς παρουσίαζαν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο μία αύξηση 105% και το 2012, όπου έχει αρχίσει η αγορά να σταθεροποιείται με αυξανόμενους ρυθμούς, παρουσίασαν αύξηση 30%.  Το ίδιο ποσοστό αναμένεται να αυξηθούν και το 2013.
πηγή: http://greekfood.tv

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου