Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Παναγιώτης Ζωντός: Ο νέος προπονητής του Πολυκράτη



Ο Άγιος Βασίλης μπορεί να άργησε, αλλά έφερε το καλύτερο δώρο στον Πολυκράτη. Διανύοντας την 16η μέρα του νέου έτους, η είδηση μόνο χαρά μπορεί να φέρει τόσο στην ομάδα του Πολυκράτη, όσο και στο μπασκετικό φίλαθλο κοινό της Σάμου. Ο Παναγιώτης Ζωντός αναλαμβάνει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου το τιμόνι του προπονητή του Πολυκράτη και με την προπονητική εμπειρία που διαθέτει, αναμένεται ν’ αφήσει το δικό του στίγμα στην ομάδα.
Ο Παναγιώτης Ζωντός, γνώστης της κατηγορίας, από πέρσι και μέχρι πριν λίγες μέρες προπονητής του Πόλις Καλλιθέας, έλυσε τη συνεργασία του για τους δικούς του προσωπικούς λόγους. Έτσι ο πρόεδρος του Πολυκράτη κ. Βαγγέλης Καρράς, έχοντας λύσει και αυτός τη συνεργασία του με τον Μιχάλη Θάνο, δεν έχασε ούτε λεπτό και κάλεσε τον Παναγιώτη Ζωντό σήμερα Τετάρτη (16/01) να έρθει στη Σάμο. Οι συζητήσεις κράτησαν δύο ώρες περίπου, οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα και ο Παναγιώτης Ζωντός έκανε κιόλας το βράδυ την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες του Πολυκράτη και πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου.
Αναμφίβολα, μια μεγάλη επιτυχία του προέδρου Βαγγέλη Καρρά, να συμφωνήσει τόσο γρήγορα μ’ έναν καταξιωμένο προπονητή, έναν προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίας, έναν προπονητή που διακρίνεται για τις μπασκετικές του γνώσεις αλλά και το ήθος του.
Στα υπέρ τώρα πλέον της ομάδας του Πολυκράτη, είναι το ρεπό που υπάρχει την Κυριακή (20/01), αλλά και ο αγώνας που δεν θα γίνει την 1η αγωνιστική του 2ου γύρου (27/01) με την Ιεράπετρα που αποχώρησε από το πρωτάθλημα κι έτσι ο προπονητής Παναγιώτης Ζωντός θα έχει την ευκαιρία για μία μίνι προετοιμασία, αλλά και να προλάβει να δώσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα.
Εμείς να του ευχηθούμε σιδερένιος και όλοι οι φίλαθλοι να αγκαλιάσουν το έργο τόσο του προπονητή, όσο και τις προσπάθειες των παικτών.
Ακολουθεί η συνέντευξη που είχε δώσει πριν λίγες μέρες ο Παναγιώτης Ζωντός στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.
“Επιτυχία αυτή η πορεία”
Πέρσι τον Νοέμβρη ανέλαβε τα ηνία του Πόλις καταφέρνοντας να τερματίσει στην 5η θέση. Στο φετινό πρωτάθλημα η ανοδική πορεία των Καλλιθεατών συνεχίστηκε με την ομάδα να φιγουράρει στην 1η θέση του 1ου ομίλου Νότου της Γ' εθνικής έπειτα από 10 αγωνιστικές με μόλις μία ήττα. Ο Παναγιώτης Ζωντός, ο οποίος για προσωπικούς λόγους παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη συνεργασία του με τον Πόλις
"Η συνεργασία μου όλο αυτό το καιρό ήταν άψογη. Είναι ένα περιβάλλον που κάθε προπονητής θέλει να βρίσκεται και να δουλεύει, καθώς υπάρχει διοικητική ηρεμία και σταθερότητα. Αφήνουν στον προπονητή το περιθώριο να εκφραστεί και να δημιουργήσει αυτό που θέλει".
Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, από την οποία αποχώρησε έχοντας την στη 1η θέση
"Όπως στήθηκε η ομάδα το καλοκαίρι δεν περίμενα τέτοια πορεία. Είπαμε να μπορέσουμε να παίξουμε ανταγωνιστικά σε κάθε παιχνίδι και να κάνουμε ταμείο στο τέλος. Τα αποτελέσματα μας έφεραν εδώ κάτι που οφείλεται στη μεγάλη προσπάθεια των παικτών και την προσαρμογή που έδειξαν στο προπονητικό πρόγραμμα. Καταφέραμε να βάλουμε στο παιχνίδι νέα παιδιά και παράλληλα με την παρουσία των έμπειρων παικτών και κυρίως του Παντελιάδη φτιάξαμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Το καλό κλίμα που επικρατεί μέσα στην ομάδα σε συνδυασμό με το ότι αυξάναμε την αυτοπεποίθηση μας παιχνίδι με παιχνίδι μας έφερε να ολοκληρώσουμε τον πρώτο γύρο με μόνο μία ήττα από τον Εθνικό. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία αυτή τη πορεία και είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη μετά και την πρόσληψη ενός εξαίρετου προπονητή όπως είναι ο Ντίνος Καλαμπάκος. Η δική μου αποχώρηση έχει να κάνει με προσωπικούς λόγους κι όχι με την ομάδα".

Για το μέλλον του σε προσωπικό επίπεδο
"Είναι μία αγορά ανοικτή καθώς υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι προπονητές χωρίς ομάδα. Δυστυχώς οι καλοί άνεργοι προπονητές αυξάνονται και οι καλές ομάδες λιγοστεύουν. Το μέλλον είναι αβέβαιο. Προσωπικά όπως πάντα είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση, όμως είναι δύσκολο να βρεθεί κάτι".

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου