Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΑΜΟΥ




Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου σε συνεργασία με τον Τομέα Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα παρέξουν πανεπιστημιακά μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας.

Η σειρά μαθημάτων έχει τίτλο «Δεκαπέντε  Μικρά  Μαθήματα Για Έναν Μεγάλο Κόσμο» και θα προσφερθούν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Ευθυμίου.

Τα συνολικά δεκαπέντε (15) τρίωρα πανεπιστημιακά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης την περίοδο από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου μέχρι  και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013.
Συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή & Σάββατο απόγευμα στις 6:00 μ.μ. και κάθε Κυριακή πρωί στις 10:30 π.μ.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, δεν απαιτούν καμμία εγγραφή ή συνδρομή, και θα προσφερθούν ελεύθερα και δωρεάν.

Στα μαθήματα αυτά θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν οι μεγάλες τομές και φάσεις της ανθρώπινης ιστορίας και να αναδειχθούν τα γενικά χαρακτηριστικά ευρύτερων πολιτισμικών περιοχών της γης, δίνοντας έμφαση  στις κεντρικές παραμέτρους που διαμόρφωσαν τους μεγάλους επώνυμους πολιτισμούς και τις περιφέρειές τους. Θα εξεταστεί η ιστορία και εξέλιξη των προϊστορικών κοινωνιών, των μεγάλων θρησκειών, των μεγάλων πολιτισμών, της Ινδίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ρωσίας, της Ευρώπης, της Αμερικής. Τα μαθήματα θα συνοδεύονται από την ανάγνωση χαρακτηριστικών κειμένων και από μουσικά ακούσματα. 

-        Περίοδος μαθημάτων: 8/2/2013 έως 10/3/2013
-        Ώρες: Παρασκευή στις 6:00 μ.μ. Σάββατο στις 6:00 μ.μ., Κυριακή στις 10:30 μ.μ.
-        Τόπος: Αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης Σάμου (Θεμ. Σοφούλη 47, Σάμος)
-        Είσοδος: Ελεύθερη και δωρεάν

Πληροφορίες:  τηλέφωνο: 22730-27216, email: librasam@otenet.gr


Ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης
Μανώλης Πυργιώτης

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου