Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

BATUCA- Σεμινάριο Βραζιλιάνικα Κρουστά- φωτογραφίες και βίντεο

Βρεθήκαμε για λίγο στα σεμινάρια βραζιλιάνικων κρουστών που διοργάνωσε η ομάδα πολιτισμού και τεχνών 'σαμart' και μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιώδης ενέργειας και έντονης χορευτικής διάθεσης εξασφαλίσαμε αποκλειστικές εικόνες και βίντεο. Όλοι οι συμμετέχοντας έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το υψηλό επίπεδο των μαθημάτων και ταυτόχρονα αποκόμισαν πολλές γνώσεις από τον έμπειρο και πολύ μεταδοτικό δάσκαλο βραζιλιάνικων κρουστών, κο Βασίλη Λιώση. 













BATUCA Μπάντα Βραζιλιάνικων κρουστών… 
Ένα είδος μπάντας (batucada) όπου πολλά είδη κρουστών ενορχηστρωμένα σε διαφορετικούς ρυθμούς της SAMBA δίνουν στους χορευτές αλλά και στο κοινό τη χαρά να χορεύουν όσο αντέχουν ! ! ! . .
Στη Βραζιλία που γεννήθηκαν αυτού του είδους οι μπάντες υπάρχουν πολλές μεγάλες και οργανωμένες σχολές. Μία από τις μεγαλύτερες είναι του Padre Miguel, που έδωσε τη γνώση στην Tia Nicia Riba D’ Avila και αυτή με τη σειρά της μύησε το Ravy Magnifique στο είδος αυτής της μουσικής.
Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή
Το 1998  Βασίλης  Λιώσης   επισκέφτηκε  τον   Ravy Magnifique ο οποίος ζει μόνιμα στο Παρίσι και παίζει με σημαντικούς μουσικούς της jazz και άλλων ειδών μουσικής. Αφού παρακολούθησε ένα ευρύ κύκλο μαθημάτων στη σχολή του R. Magnifique στο Παρίσι, απέκτησε ένα πλήρες σύστημα μουσικής διαπαιδαγώγησης, που αφορά την εκμάθηση των κρουστών και τη συγκρότηση μεγάλων ομάδων, με στόχο την επικοινωνία τους μέσω της μουσικής.
Το 1999 δημιούργησε την πρώτη σχολή Βραζιλιάνικων κρουστών στην Αθήναμε την ονομασία  BATUCA. Στη συνέχεια δημιούργησε πολλές ομάδες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα προσφέρει ταχύρυθμα και ολοκληρωμένα μαθήματα σε σχολεία και δήμους για μεγάλα γκρουπ παιδιών – των 150 ατόμων – που παίζουν ομαδικά σε συναυλίες.
http://samart.gr/



Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου