Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση Think Pink για δεύτερη φορά στη Σάμο!



Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος σε όλο τον κόσμο, στην πρόληψη και ενημέρωση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού. Εκτιμάται πως κάθε 6 λεπτά μία γυναίκα χάνει τη ζωή της, ενώ κάθε 2,5 λεπτά γίνεται μια νέα διάγνωση. Ωστόσο, οι θεραπευτικές εξελίξεις στον καρκίνο του μαστού έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων ειδικών.
Καλλιτεχνικά και αθλητικά δρώμενα λαμβάνουν χώρα καθ’ όλο τον Οκτώβριο, με σκοπό την ενημέρωση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και τη συγκέντρωση ποσών που διατίθενται στην αντικαρκινική έρευνα και στην υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού.  
Η Σχολή Χορού Samos School of Dance, το γυμναστήριο Samos Sport Studio και Ινστιτούτο Αισθητικής Dermaform, οργανώνουν για δεύτερη φορά στη Σάμο τη δράση Think Pink, στις 21 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Samos Sport Studio στα Περιβόλια της Πόλης της Σάμου.
Η εκδήλωση Think Pink περιλαμβάνει ποικιλία δωρεάν δραστηριοτήτων για γυναίκες και άνδρες. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από ιατρούς, θα δημιουργήσουν, θα αθληθούν, θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν με πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων για μια καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή.  
Θα υπάρχουν μαθήματα αναρρίχησης από τον Ελληνικό Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο Σάμου για μικρούς και μεγάλους και δραστηριότητες για παιδιά.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης ο Σύλλογoς Αυτοδυτών Σάμου και η σχολή καταδύσεων AegeanScuba.
Μικροαντικείμενα όπως βραχιολάκια, μπλούζες, αξεσουάρ, με τη Ροζ Κορδέλα που συμβολίζει την συμπαράσταση σε όλες τις γυναίκες στις οποίες διαγνώστηκε καρκίνος του μαστού, θα διατίθενται προς πώληση. Τα έσοδα θα δοθούν εξολοκλήρου στο Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού – Άλμα Ζωής.   
Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι η δράση κατάφερε να ενισχύσει το Άλμα Ζωής με 600 Ευρώ, να ενημερώσει δεκάδες γυναίκες και άνδρες σχετικά με τον καρκίνο του μαστού και να προωθήσει ένα υγιέστερο και πιο δραστήριο τρόπο ζωής.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου