Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Συγκινητική εμφάνιση από τη Θεατρική Ομάδα Σάμου με το 'αν αργήσω κοιμήσου'!

Εμφάνιση συγκινητική, ολοκληρωτική,  αληθινή μέσα από πολύ κόπο, δουλειά και υπερπροσπάθεια (παρουσία μάλιστα του συγγραφέα του έργου κ. Άκη Δήμου)! Το αν 'αργήσω κοιμήσου' απέσπασε δικαίως το πολύ ζεστό και ειλικρινές χειροκρότημα του κόσμου που κατέκλυσε από νωρίς την αίθουσα Σίβυλλα του ξενοδοχείου Doryssa. Ένα από τα πιο δύσκολα έργα που παρουσιάστηκαν φέτος, μία φιλοσοφημένη και ταυτόχρονα προχωρημένη προσέγγιση των ερωτικών και συναισθηματικών σχέσεων του σύγχρονου ανθρώπου που ρισκάρει να αγγίξει τα άκρα της ψυχοσύνθεσής μας με το κίνδυνο της παρεξήγησης από τη μάζα του κοινού πάντα να παραμονεύει.
Και όμως η Θεατρική Ομάδα Σάμου κατάφερε να το ξεψαχνίσει, να το πάει σε βάθος, να μας το σερβίρει ακομπλεξάριστα και τελικά να αναρωτηθούμε ‘πόσο αλήθεια αντέχουμε’ τη μία με χαμόγελο και γέλιο, την άλλη με προβληματισμό.
Μίνιμαλ αλλά άρτια δεμένα σκηνικά με την απαραίτητη δόση ατμόσφαιρας, ανατρεπτική σκηνοθεσία, μουσική και τραγούδι που σε καθηλώνει, ηθοποιία επαγγελματικών προδιαγραφών και τα υπόλοιπα για το κοινό έρχονται κάθε λεπτό που περνάει, αρκεί να τολμήσουμε να το επιτρέψουμε. Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε αυτά τα παιδιά. Δέσποινα Κάιλα, Γιώργος Τριπόδης, Βίκη Τσούλου, Ξένια Χατζηνικολάου και φυσικά Γιάννης Μανδουραράκης σε αξεπέραστες, ανατρεπτικές και συγκλονιστικές ερμηνείες με αποκορύφωμα τη χθεσινή παράσταση.  Πλέον η διαφορά ερασιτεχνισμού και επαγγελματισμού είναι τόσο μικρή όσο και αδιάφορη… Και να σκεφτεί κανείς ότι ολόκληρο το επιτελείο του έργου ξενυχτούσε όλο το προηγούμενο βράδυ μέχρι αργά τα ξημερώματα για να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές τροποποιήσεις (και όχι μόνο) στο χώρο ώστε να είναι όλα έτοιμα για αυτή τη μοναδική απογευματινή εμφάνιση.
Η αλήθεια είναι μία και την αντέχουμε μια χαρά… Αυτή η προσπάθεια είναι ένα βήμα μπροστά στα θεατρικά δρώμενα του νησιού από πολλές απόψεις. Είναι από αυτά τα μομέντουμ που το μέγεθος της επιτυχίας το εκτιμάς ακόμα περισσότερο με τη πάροδο του χρόνου, όταν θα είναι επιτακτική ανάγκη το θέατρο να απεγκλωβιστεί από τα όποια στενά πλαίσια θα του έχουν απομείνει… 
Η 24η συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία και κάθε μέρα που περνάει νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη για όλους αυτούς που φέρνουν το θέατρο μέσα στο σπίτι και του πιο απλού Σαμιώτη!
















φωτογραφίες-κείμενο: Nick Tsoulontino

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου