Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Samos International Film Festival- Between two Continents- Όλο το πρόγραμμα





23 - 26 Αυγούστου 2012

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου / Περιφερειακή Ενότητα Σάμου και ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού και Άθλησης Δήμου Σάμου διοργανώνουν το 1ο ΔιεθνέςΠαράκτιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάμου, «Ανάμεσα σε 2 Ηπείρους», σε μια προσπάθεια ανάδειξης της Σάμου ως κομβικού σημείου συνάντησης Ευρώπης και Ασίας, λαών και πολιτισμών. Η βασική ειδοποιός διαφορά, αποτελεί το γεγονός ότι οι προβολές θα γίνονται καθημερινά σ

ε μια μαγευτική παραλία της Σάμου, στην παραλία του Πυθαγορείου.

(δείτε το εκπληκτικό promo video spot)

Το Φεστιβάλ θέλοντας να αναδείξει την έννοια του μεταίχμιου, χωρίζεται σε δύο τμήματα: 


1) Αφιέρωμα στον Τούρκο σκηνοθέτη FATIH AKIN, που με το έργο του απεικονίζει τη ζωή ανθρώπων οι οποίοι κατοικούν σε διαφορετική χώρα από εκείνη της καταγωγής τους και 

2) ‘Ένα Διεθνές Πανόραμα με έργα Ελλήνων και Διεθνών σκηνοθετών, το οποίο διέπεται από την φιλοσοφία του μεταίχμιου, του "ανάμεσα", είτε αυτό αναφέρεται σε γεωγραφική τοποθέτηση είτε σε χαρτογράφηση συναισθημάτων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υλοποιηθεί μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, με συζητήσεις όπου θα παρευρίσκονται 2 σημαντικοί Έλληνες σκηνοθέτες ο Περικλής Χούρσογλου και ο Παναγιώτης Φαφούτης, συναυλίες, δρώμενα και διάφορα event σε Σάμο και Καρλόβασι, με στόχο την πολυεπίπεδη ανάδειξη της Σάμου. 

Από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία του «1ου Διεθνούς Παράκτιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάμου» είναι το ότι πρόκειται για μια Διεθνή Πολιτιστική Διοργάνωση με θέμα την γειτνίαση «Δύο Ηπείρων σε απόσταση ενός μιλίου». 

Το 1ο Διεθνές Παράκτιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάμου «Ανάμεσα σε 2 Ηπείρους» υλοποιείται με την υποστήριξη του Πνευματικού Ιδρύματος «Νικόλαος Δημητρίου» και της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου. Χορηγός είναι η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, NEL Lines.

click on poster to enlarge for program details

click on program to enlarge


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου