Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Το Costa Atlantica στη Σάμο (ρεπορταζ)


ΡΕΠΟΡΤΑΖ από το radiocafe 102.4

Η πρώτη μέρα του μήνα Ιούλη 2012 έκανε καλό ποδαρικό στον τουρισμό κρουαζιέρας με την έλευση ενός από τα μεγαλύτερα και καλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου. Του CostaAtlantica. Μετά από μακροχρόνιες διαβουλεύσεις του ταξιδιωτικού πράκτορα κ. Νίκου Κατρακάζου το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα «πιάνει» κάθε Κυριακή στο λιμάνι του Βαθέος στις 8 το πρωϊ.





Σήμερα Κυριακή 1η Ιουλίου 2012, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσους κατέβηκαν στην πόλη ή είχαν ορατότητα από το σπίτι τους στο λιμάνι. Το επιβλητικό και πανέμορφοCosta Atlantica για πρώτη φορά έδεσε στο λιμάνι του Βαθέος. Με προσεκτικούς χειρισμούς από το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου, δεν έκανε παραπάνω από 15’ για να δέσει.Ο κ. Νίκος Κατρακάζος υποδέχτηκε τον καπετάνιο κ. Glacomo Londo, καθώς και τους αξιωματικούς του πλοίου. Πρώτοι αποβιβάστηκαν οι επιβάτες που επέλεξαν κάποια οργανωμένη εκδρομή. Στο χώρο του λιμανιού υπήρχαν 11 τουριστικά λεωφορεία και μέχρι την 09:15 το κάθε λεωφορείο, είχε αναχωρήσει για τον προορισμό του.



Τους πρώτους επιβάτες του πλοίου καλωσόρισε η φιλαρμονική ορχήστρα του Πυθαγορείου, δίνοντας μια ευχάριστη νότα στο Κυριακάτικο πρωϊνό τους, ενώ λίγο αργότερα η φιλαρμονική μαζί με το χορευτικό συγκρότημα των Μυτιληνιών, παρουσίασαν τοπικούς χορούς στους επιβάτες του πλοίου που εξέρχονταν για την επίσκεψή τους στην πόλη.

Θα πρέπει επίσης ν’ αναφέρουμε τη δυναμική παρουσία του Εμπορικού επιμελητηρίου Σάμου (παρών ο πρόεδρός του κ. Γιώργος Κυριαζής), καθώς και του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου (παρών η πρόεδρός του κ. Δέσποινα Κάϊλα, βοηθούμενη από αρκετά μέλη του Συλλόγου), όπου με χαμόγελο και ευγένεια περίμεναν τους επισκέπτες για να τους δώσουν τον τουριστικό οδηγό της πόλης, αλλά και να προσφέρουν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και ένα ποτηράκι κρασί. Παρών επίσης ήταν και ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Νίκος Τριανταφύλλου.

Πολλά καταστήματα στην πόλη ήταν ανοικτά δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς να ψωνίσουν κάτι, αλλά και η Φιλαρμονική Πυθαγορείου και το χορευτικό συγκρότημα Μυτιληνιών σε διάφορα σημεία των εμπορικών δρόμων, η μεν πρώτη παιάνισε παραδοσιακούς σκοπούς, το δε χορευτικό συγκρότημα παρουσίασε αρκετούς τοπικούς χορούς, δίνοντας ευχαρίστηση στους επισκέπτες και παίρνοντας απ’ αυτούς το ζεστό χειροκρότημα.

Μετά από πολλά χρόνια και ειδικά Κυριακή η πόλη του Βαθέος πήρε ζωή, αρκετός κόσμος κυκλοφορούσε παντού, ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που προτίμησαν να νοικιάσουν κάποιο αυτοκίνητο ή δίκυκλο, ώστε ν’ ανακαλύψουν μόνοι τους τις ομορφιές των γύρω περιοχών από το Βαθύ.

Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Κατρακάζου, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα προσεγγίζει το λιμάνι του Βαθέος κάθε Κυριακή και μέχρι 09/09/2012 στις 8 το πρωϊ, ενώ σ’ αυτό το ταξίδι του είχε 1.800 επιβάτες και 700 άτομα πλήρωμα. Σύνολο 2.500 άτομα. Στις 18:00 το απόγευμα θ’ αναχωρήσει για Σμύρνη και την επόμενη ημέρα για Ρόδο.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την άψογη παρουσία τους, όποιον Σύλλογο ή Φορέα εκπροσωπούσε.
Α.Κ.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου