Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Στιγμές από το 5ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στη Σάμο


Το Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Κλεοπάτρα Λαζαρίδου» του Αθλητικού & Επιμορφωτικού Συλλόγου ?ΦΟΙΝΙΚΑ? Μυτιληνιών Σάμου το 5ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών με τίτλο: «Χορευτικό Αντάμωμα στο Αιγαίο - Κλεοπάτρα Λαζαρίδου», ένα φεστιβάλ που έχει πλέον γίνει θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Σάμου και είναι αφιερωμένο στη μνήμη της πρωτοχορεύτριας Κλεοπάτρας Λαζαρίδου.

Στην παράσταση συμμετείχαν:
1.    Η εφηβική ομάδα ''Κλεοπάτρα Λαζαρίδου'' του Α.Ε.Σ. ΦΟΙΝΙΚΑ Μυτιληνιών Σάμου με χορούς από τους Φούρνους και την Ικαρία και η ομάδα ενηλίκων ''Κλεοπάτρα Λαζαρίδου'' με αφιέρωμα στους χορούς από τα Κύθηρα.
2.    Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού -  Εξωραϊστικού Συλλόγου Χώρας - Ποτοκακίου ''Ειρήνη'' με χορούς από τη Σάμο.
3.    Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας στο πρώτο μέρος με χορούς από τη Πελοπόννησο και στο δεύτερο μέρος με μια σειρά από Λαϊκές χορογραφίες εμπνευσμένες από τον χοροδιδάσκαλο κ. Χρήστο Γιαννόπουλο.
4.    Το Χορευτικό Συγκρότημα από τα Δίδυμα της Τουρκίας με χορούς της περιοχής τους.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις χορεύτριες και τους χορευτές που επάνω στη σκηνή έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μάγεψαν το κοινό με τους βηματισμούς τους.
 
    Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου, ανάμεσα σε αυτούς η οικογένεια της Κλαίρης, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Στέλιος Θάνος, ο Αντιδήμαρχος Σάμου και Πρόεδρος του ΟΔΟΠΟΝΑΣ κ. Νικόλαος Τριανταφύλλου, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μυτιληνιών κ. Δημήτρης Μαγαλιός, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Εμμανουήλ Φλωρούς, ο Σαμιακής καταγωγής Αναπληρωτής Καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μανώλης Γ. Βαρβούνης καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Σαμίων της Αυστραλίας.

    Την απονομή αναμνηστικών στους εκπροσώπους και τους χοροδιδασκάλους των πολιτιστικών συλλόγων που συμμετείχαν έκαναν ο Δήμαρχος Σάμου κ. Στέλιος Θάνος, ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Νικόλαος Τριανταφύλλου και το μέλος της επιτροπής του χορευτικού συγκροτήματος «Κλεοπάτρα Λαζαρίδου» κυρία Ζωή Τσερέ.

    Την απονομή αναμνηστικών στον χοροδιδάσκαλο του Τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Κλεοπάτρα Λαζαρίδου» κ. Ευθύμιο Ευαγγέλου, έκανε η κυρία Ασημίνα Βασιλείου-Κολλάρα η οποία για πάρα πολλά χρόνια έχει διατελέσει δασκάλα χορού του χορευτικού συγκροτήματος Μυτιληνιών και την οποία ο κ. Ευαγγέλου είχε δασκάλα χορού από τα πρώτα του χορευτικά βήματα.

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του συγκροτήματος μας που βοήθησαν ώστε να παρέχουμε μια ευχάριστη φιλοξενία στα χορευτικά συγκροτήματα από την Πάτρα και την Τουρκία. 
    Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Νεολαίας & Άθλησης του Δήμου Σάμου, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των δεκάδων χορηγών τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την οικονομική στήριξη που μας προσέφεραν.


Για το Δ/Σ
του Α.Ε.Σ. ''ΦΟΙΝΙΚΑ'' Μυτιληνιών Σάμου
Η Υπεύθυνη Εκδηλώσεων
του Τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Κλεοπάτρα Λαζαρίδου»
Ειρήνη Χατζηκυριακού

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου