Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου- They did it!


We did it! – Τα καταφέραμε και με το παραπάνω!
Τη Κυριακή 29 Απριλίου χιλιάδες εθελοντές ξεχύθηκαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και καθάρισαν, γειτονιές, πόλεις, άλση, παραλίες, βουνά, αρχαιολογικούς χώρους και βυθούς στα πλαίσια της δράσης "Let's do it Greece: Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία Μέρα". Ο Νομός μας με 3 δράσεις στη Σάμο και 1 στην Ικαρία είχε τις περισσότερες δράσεις απ’ όλους τους Νομούς του Βόρειου Αιγαίου.


Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ανέλαβε να καθαρίσει το βυθό της Αγίας Παρασκευής στο Νησί. Οι 21 δύτες, αριθμός ρεκόρ για τέτοια δράση, δούλεψαν μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, με πολύ ενέργεια και κέφι στα κρυστάλλινα νερά της Αγίας Παρασκευής υπό ιδανικές συνθήκες. Οι 5 σάκοι ανέλκυσης ανεβοκατέβαιναν χωρίς σταματημό από το βυθό στην επιφάνεια όπου ομάδα με 4 βάρκες προωθούσε τα σκουπίδια στη παραλία.
 Παρά το γεγονός πως ο βυθός της περιοχής έχει καθαριστεί δυο φορές στο παρελθόν η ΄΄ψαριά΄΄ μας ήταν και πάλι μεγάλη αφού γεμίσαμε και ανασύραμε 32 διάτρητους σάκους με γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, χαλιά, πεταμένα δίχτυα, είδη αλιείας, ρουχισμό, σωλήνες, οικοδομικά υλικά και πλαστικές βάρκες. Εντύπωση έκαναν οι 10 ρόδες τρακτέρ, 1 μεγάλο πλαστικό φουσκωτό σκάφος και οι 3 μπαταρίες σκαφών ολικού βάρους άνω των 100 κιλών.


Με το πέρας του καθαρισμού ομάδα τριών δυτών αποτελούμενη από τον Κο Βασίλη Βούρο, το Κο Βασίλη Τασούλα και το Κο Αλέξανδρο Μαλαγάρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, μετέβησαν με τις βάρκες του Κου Σταύρου Πασχαλάκη και του Κου Μιχάλη Τζανή στη βραχονησίδα Άγιος Νικόλαος ,όπου από βάθος 18 μέτρων ανέλκυσαν δυο πεταμένες μπαταρίες καϊκιού.
Υλικοτεχνική υποστήριξη στους αυτοδύτες προσέφερε αφιλοκερδώς όπως πάντα η σχολή καταδύσεων AegeanScuba. Τη τελική αποκομιδή και μεταφορά των σκουπιδιών ανέλαβαν μηχανήματα του Δήμου Σάμου.


Τέλος άξια λόγου και μίμησης είναι η συντονισμένη δράση του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου το Νησί – Αγία Παρασκευή – Γαλάζιο – Ασπροχόρτι, που μαζί με το Ναυτικό Όμιλο Σάμου και τη Κοινωνία Ενεργών Πολιτών καθάρισαν και τις 3 παραλίες της περιοχής.
Συνημμένες θα βρείτε φωτογραφίες της δράσης και ο σύνδεσμος του βίντεο είναι: http://youtu.be/R4bHNRr8fvY

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου