Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ομιλία: Γεωμυθολογικό πάρκο στη Σάμο και Γεωπολιτιστικά μονοπάτια



Ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας Ηλίας Μαργιολάκος, επισκέπτεται για 3 φορά την Σάμο καλεσμένος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ για μία εξαιρετικού ενδιαφέροντος ομιλία που αφορά την ιδρυση Γεωμυθολογικού Πάρκου στην Σάμο και Γεωπολιτιστικών Μονοπατιών.Πρακτικά αυτο σημαίνει πλήρη αξιοποιηση της προϊστορίας και των  πλούσιων προϊστορικών ευρημάτων που υπάρχουν στο νησί μας με την δημιουργία ενος πάρκου με κέντρο τις περιοχές που γίνονται οι ανασκαφές για τα απολιθώματα, και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου στους Μυτιληνιούς,και θα επεκτείνεται σε όλο το νησί.

Στα πλαίσια του έργου αυτού  προτείνεται να γίνουν τα ακόλουθα:

•Θα εντοπιστούν παλαιά ή/και αρχαία, αλλά ξεχασμένα μονοπάτια, που συνδέουν μικρές ή μεγαλύτερες περιοχές, που παρουσιάζουν γεωλογικό και μυθολογικό ενδιαφέρον συγχρόνως και οι οποίες είναι γνωστές ως γεωμυθότοποι.

•Θα γίνει μελέτη ανάδειξης και μερική ή ολική (ανάλογα με τις πιστώσεις) αποκατάσταση των γεωπολιτιστικών μονοπατιών.

•Θα γίνει μελέτη εντοπισμού και ανάδειξη των φυσικογεωγραφικών μεταβολών του ευρύτερου φυσικογεωλογικού περιβάλλοντος χώρου του γεωμυθότοπου.

•Θα γίνει μελέτη της δυνατότητας δημιουργίας γεωμυθολογικών πάρκων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τον Τομέα Γεωεπιστημών της UNESCO.
Η ομιλία θα γίνει στην αίθουσα Σιβυλλα του ξενοδοχείου Δόρυσσα το Σάββατο 19 Μαΐου στις 20.00. Η εκδήλωση στηρίζεται απο την Πυθαγόρεια Ακαδημία και το Πνευματικό Ίδρυμα Νικόλαος Δημητρίου

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου