Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συγκέντρωση του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου


Με μια πρωτοφανή- για τα ως τώρα ισχύοντα- συμμετοχή, ο εμπορικός κόσμος της πρωτεύουσας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, για συζήτηση επί των νέων δεδομένων για τη πόλη που δημιουργεί η φετινή «έκρηξη» στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, αλλά και γενικά για την καλύτερη εικόνα της πόλης κατά την θερινή περίοδο. Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων επαγγελματιών ζωηρό και οι προτάσεις πάμπολλες.
Τα θέματα της συνάντησης ήταν το άνοιγμα των καταστημάτων την φετινή τουριστική περίοδο κάθε απόγευμα και τις Κυριακές, για την υποδοχή των περίπου 70 χιλιάδων επισκεπτών που θα έρθουν με τα κρουαζιερόπλοια, που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία, και το θέμα της καθαριότητας και του ευπρεπισμού της πόλης σε όλη της την έκταση.
Στην συζήτηση παρευρέθηκε και ενημέρωσε για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων ο ναυτικός πράκτορας κ.Νίκος Κατρακάζος, που ζήτησε την συνδρομή όλων για να πετύχει το εγχείρημα, που θα ωφελήσει τους πάντες χωρίς εξαιρέσεις, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Σάμου και Πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ κ.Βαγγέλης Καρλοβασίτης, που παρουσίασε τις θέσεις του Δήμου και ζήτησε την υποστήριξη όλων για να παρουσιαστεί στους επισκέπτες μια πόλη καθαρή και όμορφη.
Υπήρξαν πάρα πολλές προτάσεις για τα γενικά αλλά και τα επιμέρους προβλήματα και αυτό που φάνηκε καθαρά ήταν η αποφασιστικότητα και η διάθεση όλων για κοινή προσπάθεια κι αγώνα αναβάθμισης της πόλης. Αυτό που εισέπραξε κάθε καλόπιστος παρατηρητής από αυτή την συνάντηση ήταν ότι κάτι έχει αλλάξει και μια νέα αντίληψη διαμορφώνεται σχετικά με τα κοινά πράγματα της πρωτεύουσας.
Βιολέτα Τριπόδη

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου