Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ



Την Τετάρτη 7 Μαρτίου ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου παρέδωσε 521 τεμάχια 50 διαφορετικών ειδών τροφίμων σε 15 κούτες, στο Παντοπωλείο της Αγάπης της Μητρόπολης Σάμου.


Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν σε διάρκεια 3 εβδομάδων. Το αποτέλεσμα υπερέβη όλες μας τις προσδοκίες αφού μέλη και φίλοι του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα: ‘Να μπούμε όλοι στη διαδικασία να σκεφτούμε πως αυτό που έχουμε δεν είναι δεδομένο. Συμμετέχουμε στη συλλογή τροφίμων του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, έστω και με τη μικρότερη προσφορά σε είδη πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη’.

Η συγκέντρωση τροφίμων ήταν μεγάλο σχολείο για όλους μας. Επί το πλείστον γνωρίσαμε από πρώτο χέρι το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής, αλλά αντιμετωπίσαμε και την αδιαφορία, τη κυνικότητα ακόμα και το χλευασμό. Το ηθικό δίδαγμα που αποκομίσαμε είναι πως όσο ανάγκη έχουν συμπολίτες μας αυτά τα τρόφιμα τόσο ανάγκη έχουμε και εμείς να τα δώσουμε. Οι Κασσάνδρες στο εξωτερικό και εσωτερικό της Χώρας  ομιλούν και γράφουν για τη διάρρηξη του κοινωνικού μας ιστού. Δράσεις σαν αυτή ενδυναμώνουν τη συνοχή της κοινωνίας μας και αναδεικνύουν την υγιή πλευρά της. Πεποίθηση μας είναι πως άλλοι Σύλλογοι, από τους πολυάριθμους εξωραϊστικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς, εθελοντικούς που έχουμε στο Νησί, θα πάρουν τη σκυτάλη της υποστήριξης του Παντοπωλείου της Αγάπης.


Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου για τη συνεισφορά τους.
Ευχαριστούμε τη Σχολή Χορού Samos School of Dance της Χριστίνας Τσαρδούλια, τη Σχολή Kick Boxingτου Παναγιώτη Λιακού και το καφέ Plaisir για την ενεργή συμμετοχή τους στη δράση μας.
Τέλος ευχαριστούμε την Μητρόπολη μας, που μας έδωσε την ευκαιρία οργανωμένα και συντονισμένα να επιδείξουμε την αγάπη και αλληλεγγύη μας προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Θα μας βρει στο πλευρό της και στη νέα της πρωτοβουλία συγκέντρωσης ρουχισμού και παιχνιδιών.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου