Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου στη Θ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών

Τη Παρασκευή 20/01/12 ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Θ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών στο Καρλόβασι της Σάμου.

Η επίσκεψη ήταν εγκεκριμένη από τη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων (ΔΕΔ) και έγινε  στα πλαίσια της ενημέρωσης των μελών του Συλλόγου σχετικά με τα πλωτά μέσα, τον καταδυτικό εξοπλισμό και τα μέσα διάσωσης του προσωπικού σε περίοδο ειρήνης της Θ΄ ΜΑΚ.


Στο Λόχο Πλωτών Μέσων (ΛΠΜ) στελέχη της μονάδας ενημέρωσαν λεπτομερώς για τα διαφορετικών τύπων σκάφη που διαθέτει η Θ΄ ΜΑΚ. Άξιο λόγου και επαίνου είναι πως η κινητικότητα των μέσων είναι 100%.  Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση καταδυτικών συσκευών ανοιχτού τύπου, κλειστού τύπου και υποβρύχιας ενδοεπικοινωνίας. Τα μέλη του Συλλόγου διαπίστωσαν τη εμπειρία στη ναυσιπλοΐα και τον επαγγελματισμό της μονάδας στην άσκηση προσέγγισης και διάσωσης ναυαγού που έγινε στα ανοιχτά του Καρλοβάσου. 
Ακολούθησε ηλεκτρονική παρουσίαση από τον Ιατρό της μονάδας σχετικά με τη μάστιγα των πνιγμών στην Ελλάδα και εκπαίδευση στη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και τη μεταφορά τραυματία.


Το πρόγραμμα της επίσκεψης τελείωσε με δεξίωση στις εγκαταστάσεις της Μοίρας.
Κατά τη δεξίωση ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου παρέδωσε πλακέτα του ως αναγνώριση του σημαντικού εθνικού έργου που επιτελεί η Θ΄ ΜΑΚ και ανακήρυξε το Διοικητή της μονάδας και το Λοχαγό του ΛΠΜ επίτιμα μέλη του Συλλόγου για την απαράμιλλη φιλοξενία τους. Από τη πλευρά της η Διοίκηση της Θ΄ ΜΑΚ τίμησε τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου με αναμνηστική πλακέτα και ανανέωσε το ραντεβού με τα μέλη του σε σύντομο χρονικό διάστημα.







Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου