Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Farage ξεσκεπάζει τον μη δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρος της ΕΕ Βαν Ρουμπόϊ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



πηγη: http://stoxasmos-politikh.blogspot.com

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ- ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ!

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΣΑΜΟΥ 
(ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΙΑ)

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ''ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ'' ΜΑΛΑΓΑΡΙ-ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ 

Όλοι λοιπόν μικροί - μεγάλοι με τα ποδήλατα μας, τα φωτάκια

 μας και τα κουδούνια μας εκεί. Σας περιμένουμε!!!



ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (28/6)

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (μέσω facebook)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ LINK ΕΔΩ (news247)


Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ερευνητική εργασία- Επιστημονική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης από το κ. Νικόλαο Κνήτη

Ευχαριστούμε θερμά το κ. Κνήτη για τη δημοσίευση της έρευνάς του στο samosbook.

Δυνατότητες και Προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας- Μία οπτική για την αντιμετώπιση της κρίσης- Νικόλαος Γ...

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών- 26 ΙΟΥΝΙΟΥ- ''ΦΑΡΟΣ''


Ένα καταπληκτικό βίντεο από το ''Φάρο'' Σάμου Ικαρίας Φούρνων 
(Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας Σάμου Ικαρίας Φούρνων) 
για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (26 Ιουνίου).





Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ''ΑΡΜΟΝΙΑ''


Ένα γιαούρτι για την Ελλάδα


Με την κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ασχολήθηκε ο γνωστός κωμικός Τζον Στιούαρτ. Τι είπε για τα γιαούρτια, την μέχρι πρότινος ανέμελη ζωή των πολιτών και τι ανακάλυψε για τα χρέη Ελλήνων και Αμερικανών! 





Με το δικό ξεχωριστό τρόπο σχολίασε την κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και τις αντιδράσεις των πολιτών, ο κωμικός και παρουσιαστής του "The Daily Show" Τζον Στιούαρτ.
Ο Στιούαρτ έδειξε ανταπόκριση από την Αθήνα και αναφέρθηκε στα επεισόδια, ενώ μίλησε και για τα όσα λέγονται σχετικά με τις αποδοχές των Ελλήνων και τον χρόνο που βγαίνουν στη σύνταξη.
Αν και αρχικά εμφανίζεται επικριτικός σχετικά με τα χρέη μας, στη συνέχεια "ανακαλύπτει" ότι κάθε Έλληνας χρωστά περίπου όσα και... κάθε πολίτης των ΗΠΑ!
Στη συνέχεια εξήγησε με γλαφυρό τρόπο το γιατί ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να έχει αντίστοιχο οικονομικό αντίκτυπο με αυτόν της κατάρρευσης της Lehman Brothers.
Στο τέλος, αφού "συνειδητοποιεί" τι σημαίνει αυτό, ζητά και αυτός ένα γιαούρτι, για να σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων διαδηλωτών!

Πορεία ενάντια στη λειτουργία του Κέντρου Λαθρομεταναστών

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 19:30





Στην Ισπανία το Λύκειο Ελληνίδων






Πλώρη για την Ισπανία βάζει το παράρτημα Σάμου του Λύκειου Ελληνίδων, για να συμμετάσχει σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

Το Λύκειο Ελληνίδων θα αναχωρήσει την Κυριακή, όπως είπε στον «Αρμονία», η υπεύθυνη του παραρτήματος, κα Μαρία Πόθα.

«Πρόκειται για ένα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από μεσογειακές χώρες, που γίνεται τα τελευταία 25 χρόνια στην Κόστα Μπράβα, 80 χλμ από τη Βαρκελώνη. Δεχτήκαμε πρόσκληση και αποφασίσαμε να πάμε. Το φετινό φεστιβάλ θεωρείται το καλύτερο των τελευταίων ετών και θα συμμετάσχουν πολλές χώρες», είπε η κα Πόθα, επισημαίνοντας πως η αποστολή αποτελείται από 21 άτομα και απαρτίζεται από μέλη του διοικητικού συμβουλίου, χορευτές και 4μελή ορχήστρα.

«Θα συμμετάσχουμε σε 2 παραστάσεις, την Τρίτη και την Τετάρτη και θα παρουσιάσουμε χορούς από τη Σάμο, τα  νησιά του Αιγαίου, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Θα είμαστε το μοναδικό χορευτικό από την Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων η κα Πόθα.



πηγη: http://www.armoniaradio.gr

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σάμος: H ευωδιαστή!





Κείμενο: Ντίνος Κιούσης
πηγή: http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_taxgreece_1_31/05/2010_340155







Bρέθηκα στη Σάμο, για δύο μέρες μόνο, την περασμένη εβδομάδα και κόντεψα να χάσω το μυαλό μου! Μου ήρθε στο νου εκείνος ο στίχος του Μαλακάση «...ο κόσμος έξω, τα νερά και οι κάμποι να ευωδάνε κι όλα μαζί να σπρώχνουν δυνατά».
Το αεράκι έφερνε μια ευωδία λουλουδιών κι εγώ, ο άνθρωπος της πόλης, με το που κατέβηκα από το αεροπλάνο, έπαιρνα συνέχεια βαθιές εισπνοές. Αυτή η ευωδία με «κυνηγούσε» όπου πήγα στο νησί. Παντού λουλούδια. Στα χωράφια, στους κήπους, στα πρανή, στα δάση και, βέβαια, μέσα στις άπειρες γλάστρες στο Βαθύ όπου τριγύρισα, στην Κέρβελη όπου έμεινα, στο Πυθαγόρειο όπου ήπια καφέ, στα ορεινά χωριά όπου πήγα για φαγητό, ακόμα και στις παραλίες, που ήταν κι αυτές λουλουδιασμένες!
Ανθεμις ήταν το όνομα του νησιού στην αρχαιότητα και αργότερα απέκτησε κι άλλες ονομασίες, όπως Μελάμφυλλος, Φυλλάς, Δρυούσα, Κυπαρισσία, εξαιτίας του πλούτου της χλωρίδας. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Σάμος είναι ένα μεγάλο νησί του βόρειου Αιγαίου και το πιο πράσινο. Η βλάστηση ξεκινάει δίπλα από τη θάλασσα και φτάνει μέχρι τις κορφές των βουνών, περιλαμβάνει ελαιώνες και πευκοδάση και, σε κάποια σημεία, είναι τόσο πυκνή, που δεν βλέπεις ουρανό, σαν να βρίσκεσαι σε κάποιες ποταμιές της Πίνδου!
Το νησί έχει δύο ορεινούς όγκους που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του. Δυτικά ο Κέρκης με 1.443 υψόμετρο, βραχώδης και πευκοσκεπής, και στο κέντρο ο Καρβούνης με 1.160 υψόμετρο, «ζωσμένος» με αμπελώνες. Και τα δύο βουνά, με ρεματιές γεμάτες βλάστηση και ζωή, με τα διάφορα πουλιά να σου «παίρνουν τα αυτιά», μέσα στα πλατάνια, στις ιτιές, τις πικροδάφνες, στα καλάμια και στις λυγαριές.
Η γεωργία και ειδικότερα το λάδι με το κρασί είναι κύρια απασχόληση για τους 35.000 κατοίκους του νησιού. Υπάρχουν 1.500.000 ελαιόδεντρα και 15.000 στρέμματα με αμπέλια. Και βέβαια υπάρχει και ο τουρισμός, γιατί η Σάμος έχει να δείξει πολλά. Πολλές όμορφες παραλίες, αρχαιότητες, φυσικό κάλλος και παραδοσιακούς οικισμούς.
Μετά έναν ωραιότατο ύπνο, άσχετα αν με ξύπνησαν τα αηδόνια στις 5 το πρωί, ξεκίνησα για να δω και να φωτογραφίσω τις παραλίες του νησιού. Η φωτογράφιση άρχισε με καλούς οιωνούς. Κοντά στην Κέρβελη, δίπλα από ένα οίκημα, είδα ένα χαμαιλέοντα και κάθισα κάνα τεταρτάκι μαζί του. Με παρατηρούσε ακίνητος που κάπνιζα. Ισως να τον είχε εντυπωσιάσει που έβγαζα καπνό από τα ρουθούνια! Κάποια στιγμή φάνηκε πως βαρέθηκε και μου γύρισε την πλάτη να φύγει. Τον τράβηξα φωτογραφία εκείνη τη στιγμή.
Ενθουσιασμένος που γνώρισα τον Προκόπη (έτσι «βάφτισα» το χαμαιλέοντα), συνέχισα για τις παραλίες. Στην Ψιλή Αμμο, όπου βρίσκεται και το πιο κοντινό σημείο στα μικρασιατικά παράλια (μόλις 1.200 μ.), άρχισα να φωτογραφίζω και τα λουλούδια που έβλεπα. Οποιον ντόπιο έβρισκα, τον ρωτούσα για τις ονομασίες τους. Κάποια στιγμή που είχε για τα καλά μεσημεριάσει, αποφάσισα να πάω σε τόπο δροσερό για φαγητό και κατέληξα στους Σταυρινήδες, ένα παραδοσιακό ορεινό χωριό τριγυρισμένο από πράσινο και αμπέλια. Πέτυχα εξαιρετικό φαγητό και καλό κρασί. «Μαμαδίστικο» το κοκκινιστό, μεγάλη η μερίδα, κι εγώ το έφαγα όλο. Ετσι, μπήκα στο αυτοκίνητο και τράβηξα από κάτι χωματόδρομους. Σταμάτησα στην άκρη ενός πευκώνα για λίγο περπάτημα. Στην άλλη άκρη του πευκώνα γνώρισα τον Σεμπάστιαν και την Ινγκε, ένα νεαρό ζευγάρι Ελβετών που επισκέφτηκαν τη Σάμο για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι και αποφάσισαν να έρθουν αυτή την άνοιξη, για να γνωρίσουν τα λουλούδια της και τα βότανά της. Σημειωτέον, όχι επαγγελματικά. Μηχανικός ο Σεμπάστιαν και φυσικοθεραπεύτρια η Ινγκε. Το βρήκα εντυπωσιακό.





ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ
Mε πλοίο της Hellenic Seaways (T/801 11 454545) από τον Πειραιά με προορισμό είτε το Καρλόβασι είτε το Βαθύ. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 44,50 ευρώ το άτομο στην οικονομική θέση και 79 ευρώ το αυτοκίνητο. Η δε διάρκεια του ταξιδιού, γύρω στις 8 ώρες για το Καρλόβασι και 9 ώρες για το Βαθύ, μια και είναι το δεύτερο λιμάνι που πιάνει.
Με αεροπλάνο το ταξίδι σας θα είναι αισθητά πιο σύντομο· θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά και θα σας στοιχίσει μετ' επιστροφής περίπου 170 ευρώ (αν κλείσετε τελευταία στιγμή, φυσικά) είτε με Οlympic Air (Τ/801 801 01 01) είτε με Aegean (Τ/ 801 11 20000).


ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ
Hotel Kerveli Beach Κέρβελη, Τ/22730-23.006. Στο ανατολικότερο άκρο της Σάμου, πάνω στη θάλασσα και με μαγευτική θέα. Μέρος ιδανικό για χαλάρωση.
Villa ViolettaΑγιος Νικόλαος - Κοντακαίικα, Τ/22730-25.419
Πάνω στη θάλασσα και απόμερα, ωραιότατα και άνετα δωμάτια.
Limnionas Λημνιώνας Μαραθοκάμπου, Τ/22730-31.294
Ομορφα μικρά διαμερίσματα και στούντιο μέσα στο πράσινο, με σχεδόν πριβέ παραλία.
Επίσης στο Βαθύ:
Hotel SAMOS (Τ/22730-28.377)
Hotel AIOLIS (Τ/22730-28.904)

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo:
www.booking.com



ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ
• Ιριδα: Στο ορεινό χωριό Σταυρινίδες. Eξαιρετικά μαγειρευτά φαγητά.
• Κούτσι: Στο Κούτσι βέβαια, για καλά μαγειρευτά και κρεατικά.
• Λημνιώνας (Τ/22730-37.324): Πάνω στο κύμα, με εξαίρετη κουζίνα.
• Μαΐστρος: Στον Κάμπο Μαραθοκάμπου για ψάρια και θαλασσινά.
• Πυργιώτης: στο Hραίο για ψάρι



AΞIZEI NA ΔEITE
Το Καρλόβασι για τα πολλά παλιά αρχοντικά του.
Τους Καταρράκτες, πάνω από την παραλία Ποτάμι, έξω από το Καρλόβασι.
Το Ευπαλίνειο Ορυγμα, ένα τούνελ μήκους περίπου 1 χλμ., που διαπερνά το βουνό που βρίσκεται πάνω από το Πυθαγόρειο.

''WIND AND WATER'' WATERSPORTS SAMOS! Photo Action!

Καμιά φορά οι γυναίκες μπορούν να κάνουν και άλλα πράγματα εκτός από ψώνια και μαγείρεμα! (καλά είναι και αυτά δε λέμε)

Φωτο-ρεπορτάζ εν δράση του samosbook (ευχαριστούμε τα δυναμικά κορίτσια Chrysoula και Maria Koletsis) από το πολύ οργανωμένο Wind and Water του έμπειρου, ικανού και γνώστη του αντικειμένου Γιώργου Κονταξή στη παραλία Ποτοκακίου μπροστά ακριβώς από το ξενοδοχείο Doryssa. Με θαλάσσια σπορ για όλα τα γούστα και επίπεδα, με τιμές πλήρως εναρμονισμένες στη σημερινή πραγματικότητα, το Wind and Water ανεβάζει το επίπεδο του τουρισμού μας (να τα λέμε αυτά!) και προσκαλεί όλους τους φίλους των θαλάσσιων σπορ από όλη την Ελλάδα και το κόσμο να το γνωρίσουν από κοντά και να ζήσουν πραγματικά αξέχαστες στιγμές!







\




(W&W prices- click to enlarge)



Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Συγκέντρωση Αγανακτισμένων Πολιτών Σάμου τη Τρίτη 21 Ιουνίου


Θα προβληθεί το γνωστό σε όλους Ντοκιμαντερ ''Χρεοκρατία'' (Debtocracy)


Σάμος! Ενας υπέροχος προορισμός στό Αιγαίο...


Το ιδανικό μέρος για τις καλοκαιρινές σας διακοπές είναι η ''αρχόντισσα''του ανατολικού Αιγαίου! Οπλιστείτε με διάθεση και εξερευνήστε το καταπράσσινο νησί του Πυθαγόρα με τις ομορφότερες και καθαρότερες παραλίες! Θα δείτε ότι μια επίσκεψη δεν αρκεί!



Από την Ικαρία απέχει 10 μίλια, ενώ από τη Μικρασιατική ακτή χωρίζεται με δίαυλο πλάτους μόλις 1300 μ.(=επτά στάδια).Είναι γενέτειρα του μεγάλου μαθηματικού της αρχαιότητας Πυθαγόρα, του αστρονόμου και μαθηματικού Αρίσταρχου, του φιλόσοφου Επίκουρου και κατά πολλούς του Αισώπου.
Το νησί γνωρίζει μεγάλη τουριστική κίνηση την θερινή περίοδο. Από όλα τα νησιά της Ελλάδας είναι εκείνο που βρίσκεται κοντινότερα στην Τουρκία, από την οποία τη χωρίζει το Στενό της Μυκάλης (ή ο επταστάδιος πορθμός, στην αρχαιότητα), που στο ύψος του του Ποσειδωνίου έχει πλάτος γύρω στα 750 μέτρα (ελληνικά χωρικά ύδατα).
Στη Σάμο βρίσκεται το Ευπαλίνειο όρυγμα, υπόγειο υδραγωγείο και σημαντικό τεχνικό έργο της αρχαιότητας, που περιγράφηκε από τον Ηρόδοτο
Φεύγοντας απ'το νησί σίγουρα δεν θα ξεχάσετε να πάρετε το ξακουστό Μοσχάτο Σαμιώτικο κρασί, μέλι και λάδι για τα οποία φημίζεται η Σάμος.
Επιμέλεια : Ελισάβετ Μπαλίκου
email address

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ- ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ- 32 ΘΕΣΕΙΣ

 Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 14/06/2011 έως και 23/06/2011


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ή ΑΠΛΑ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



National Samographic: Πορεία...Βάλσαμο (Varsamos beach)

 Βοτσαλάκια Σάμου- Δευτέρα πρωί:
 Αφού ευχαριστήσαμε τη  κα. Αμάντα (της οποίας το studio για καλή μας τύχη ανακαλύψαμε μέσω του
 Ίντερνετ- http://www.studiopopi.com) για τη πολύ ζεστή και αυθεντική φιλοξενία (άξια  διαφήμισης)  ξεκινήσαμε τη πορεία για να επισκεφτούμε τη παραλία Βάρσαμο (ή Βάλσαμο!), στη δυτική πλευρά της Σάμου.

Μία βουτιά στο μοναδικό 'Λημνιώνα' ήταν ότι έπρεπε για ξύπνημα

Πεταχτήκαμε λίγο πιο πάνω μέχρι το...τέλος του κόσμου όπου....

είπαμε να δοκιμάσουμε τη 'κρυμμένη' παραλία, λίγο πριν το ακρωτήρι ''Μακριά Πούντα''

κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικόλαου

με τα πραγματικά καθαρά και καταγάλανα νερά

Συνέχεια με το γεμάτο σύννεφα ''Κέρκη'' να μας παρακολουθεί 

καθώς απολαμβάνουμε τη διαδρομή προς το χωριό Καλλιθέα

Την ίδια στιγμή  συνοδευόμαστε από τους περήφανους και μοναχικούς ''Φούρνους''

Λίγο πριν το χωριό αποφασίσαμε να κάνουμε μία μικρή παράκαμψη 

προς τη παραλία ''Κατσούνι''

δρόμος χωματένιος αλλά γεμάτος όμορφα χρώματα

και μία μικρή απόμερη παραλιούλα που τελικά μόνο αδιάφορα δε σφύριζε...

Ο στόχος όμως παρέμενε ο ίδιος...Βάρσαμος το όνομά του...

και θα φτάναμε εκεί με κάθε κόστος...

η πρόσβαση ευκολότερη από όσο θα περιμέναμε, σε λίγη ώρα η παραλία μας ήταν ορατή!

το κύμα έντονο χάρης τους Βορειοδυτικούς ανέμους

τα βότσαλα πολύχρωμα και γυαλιστερά...

το 'νήσος Μύκονο' έχει βάλει πλώρη για Πειραιά...

Εμείς θα μείνουμε εδώ...στο Βάρσαμο....

Nick Tsoulontino





















Αρχειοθήκη ιστολογίου