Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ρύθμιση των οφειλών στον ΟΕΚ, των δικαιούχων στεγαστικών προγραμμάτων





Με απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννη Κουτσούκου, καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4019/2011 σε ότι αφορά την ρύθμιση των οφειλών στον ΟΕΚ, των δικαιούχων στεγαστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με την  απόφαση, οι αιτήσεις υποβάλλονται από 1-11-2011 και μέχρι 30-12-2011, στα κατά τόπους γραφεία του ΟΕΚ για οφειλές  που προέρχονται από δάνεια χορηγηθέντα μέχρι την δημοσίευση του Νόμου 4019/2011 (ΦΕΚ 216/Α/30-9-2011) αποκλειστικά από το στεγαστικό του κεφάλαιο, για αποπεράτωση, επέκταση, αναμόρφωση, επισκευή, αγορά ή ανέγερση κατοικίας, είτε από παραχώρηση κατοικίας ή αγορασμένου  διαμερίσματος και εξυπηρετούνται και παρακολουθούνται από τις Υπηρεσίες του ΟΕΚ.

Με βάση την απόφαση οι οφειλές ρυθμίζονται κατά κατηγορία ως εξής:

α)  Εφόσον  μέρος του ποσού ή ολόκληρο το ποσό της οφειλής  του δικαιούχου κατέστη ληξιπρόθεσμο κατά τη δημοσίευση του ανωτέρω νόμου, ο δικαιούχος δύναται να εξοφλήσει το ποσό αυτό, καθώς και τις παντός είδους επιβαρύνσεις, είτε εφάπαξ με ποσοστό  έκπτωσης 80% επί των επιβαρύνσεων, είτε σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ποσοστό έκπτωσης 50% επί των επιβαρύνσεων. Ο αριθμός  των δόσεων δεν μπορεί να είναι μικρότερος από έξι (6) και μεγαλύτερος από εικοσιτέσσερις (24) και το ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των εκατό (100) ευρώ.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου