Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Βραβεύεται ο Εθελοντισμός


Ειδική εκδήλωση βράβευσης για τους εθελοντές - πυροσβέστες του νησιού, θα γίνει σε λίγες ημέρες.

«Κανονίστηκε ειδική εκδήλωση, με το δήμο, την περιφερειακή ενότητα και άλλους φορείς, το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου, όπου θα τους βραβεύσουμε με ειδική πλακέτα, που θα φέρει το θυρεό του Σώματος,  ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους στην πυροπροστασία του νομού. Είναι τιμής ένεκεν. Μία άλλη πλακέτα θα δοθεί στους πιλότους των εναερίων μέσων και θα ευχαριστήσω όλους τους φορείς. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω ως διοικητής. Χωρίς τη βοήθεια αυτών των παραγόντων και των θεσμικών φορέων, δε θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε, στην αντιπυρική περίοδο, που ήταν επιτυχέστατη», είπε στον «Αρμονία» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κος Χαράλαμπος Αφάλης.

Φέτος, και μετά από τα υψηλά ποσοστά καμένης έκτασης που καταγράφονταν στο νομό μας τα προηγούμενα χρόνια, εκδηλώθηκαν 25 πυρκαγιές.

« Οι 18 από αυτές εκδηλώθηκαν σε ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας  (κατηγορία 4), και κάηκαν μόνο 90 στρέμματα, από τα οποία 45 αγροτική και 50 δασική. Ήταν πιστεύω επιτυχία όλων, ειδικά αν αναλογιστούμε τις συνθήκες που επικρατούν στο όμορφο νησί. Ξέρουμε πως αν εκδηλωθεί πυρκαγιά και δεν εκλεχθεί στα 20 πρώτα λεπτά, μετά το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό», είπε ο κος Αφάλης και πρόσθεσε: «Το νησί έχει πολύ καλό και έμψυχο υλικό. Μόλις έβλεπαν καπνό, έρχονταν όλοι και είχαμε άριστο συντονισμό».

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσία, θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε και θα αναχωρήσει. «Θα είμαι πάντα στη διάθεση των φορέων του νησιού. Όπου και να είμαι, ότι έχω αποκομίσει -σε γνώση και εμπειρία- και ό,τι ιδιαιτερότητες έχω εντοπίσει εδώ στη Σάμο, ανα πάσα στιγμή θα δώσω απλόχερα τη γνώμη μου».



πηγή: http://www.armoniaradio.gr

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου