Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 3ος Καθαρισμός Βυθού και Παραλίας στο Κοκκάρι από το Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου- Φωτογραφίες



Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου οργάνωσε το 3ο Καθαρισμό Βυθού και Παραλίας στο γραφικό λιμανάκι του Κοκκαρίου στα Μοσχονήσια. 

Με δύσκολες καιρικές συνθήκες, αραιή βροχή και χαμηλή θερμοκρασία επιφανείας και βυθού οι εθελοντές έδωσαν το παρόν και δούλεψαν ασταμάτητα για 3 ώρες με όρεξη και κέφι. Τα ευεργετικά αποτελέσματα των δυο προηγουμένων καθαρισμών το 2009 και 2010 ήταν εμφανή με τη πρώτη βουτιά. Έτσι οι 8 δύτες που συμμετείχαν επικέντρωσαν τις δυνάμεις τους στη περιοχή γύρο από το φάρο του λιμανιού, όπου το βάθος φτάνει τα 22 μέτρα. Χρησιμοποίησαν διάτρητους σάκους για τα μικρά αντικείμενα και σάκους ανέλκυσης για τα μεγαλύτερα και βαρύτερα. Καθάρισαν το βυθό από ρόδες, πλαστικά μπουκάλια, σωλήνες, σχοινιά, είδη ψαρέματος, εξοπλισμό σκαφών, συσκευασίες φαγητών, κουτάκια αναψυκτικών και μπύρας.






Εντύπωση έκανε στους αυτοδύτες ο αριθμός των ελαστικών που βρίσκονταν στο βυθό, τα οποία χρησιμοποιούνται ανεξέλεγκτα ως προσκρουστήρες σε σκάφη και προκυμαίες.
Οι εθελοντές στη προκυμαία με σχοινιά ανέβαζαν τη μια μετά την άλλη σακούλα γεμάτη με σκουπίδια.
Ο Κύριος Δημήτρης Λυκουρίνος διέθεσε τη βάρκα του για την υποστήριξη και την ασφάλεια των αυτοδυτών.






Στο καθαρισμό συμμετείχαν ενεργά: η Δημοτική Κοινότητα Κοκκαρίου, ο Δήμος Σάμου και η Εθελοντική Ομάδα SOS Κοκκαρίου. Ενώ τη δράση υποστήριξαν υλικοτεχνικά οι επιχειρήσεις: Οπτικά Οφθαλμός, Ζαχαροπλαστείο Πειρασμός, το ξενοδοχείο Olympia Village Hotel και η σχολή καταδύσεων AegeanScuba. 






Πρόκειται για το 10ο καθαρισμό βυθού και παραλίας που λαμβάνει χώρα στο Νομό μας φέτος, μια σίγουρη πρωτιά στο Αιγαίο.


Η συνεχιζόμενη αυτή δράση του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου έχει ως σκοπό την αποφόρτιση του βυθού και των ακτών μας από σκουπίδια, την εκπαίδευση και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης που έχει ο καθ’ ένας μας με το θαλάσσιο κόσμο. Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες οι οποίοι έμπρακτα αντιδρούν στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της θάλασσας μας.




Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου