Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αργοπεθαίνουν στο ζωολογικό κήπο: Οι παράπλευρες απώλειες του πολέμου στη Λιβύη

Από τα πρώτα μέρη που εγκαταλείπονται στην τύχη τους σε πόλεις όπου σημειώνονται πολεμικές συρράξεις ή φυσικές καταστροφές είναι οι ζωολογικοί κήποι.

Ο ανταποκριτής του CNN Nic Robertson αποκάλυψε μια ανάλογη περίπτωση στην Τρίπολη της Λιβύης.

Ο Robertson πήγε στο ζωολογικό κήπο και αντίκρισε κλειδωμένες πόρτες, ενώ τον ενημέρωσαν ότι πραγματοποιούνταν εργασίες ανακαίνισης και πως δεν υπήρχαν ζώα εκεί.

Όμως ο βρυχηθμός μιας τίγρης που ακούστηκε από το βάθος… ομολογούσε ότι κάτι πήγαινε στραβά!

Ο δημοσιογράφος ακολούθησε τον ήχο του ζώου, ενώ στο βάθος ακούγονταν πυροβολισμοί και βρήκε φυλακισμένες τίγρεις, λιοντάρια, γιγαντιαίες χελώνες, ιπποπόταμους, ύαινες, αρκούδες, μαϊμούδες, ελάφια και πολλά ακόμη άγρια ζώα.

Όλα έμοιαζαν υποσιτισμένα και φαίνονταν σαν να περίμεναν με ανυπομονησία για λίγο φαγητό και νερό… αλλά δεν υπήρχε πουθενά!


 

«Δεν υπάρχει κανείς εδώ για να μας πει κάθε πότε και πόσο ταΐζονται τα ζώα, ενώ δε γνωρίζουμε αν υπάρχει κάπου κοντά κτηνίατρος» λέει ο δημοσιογράφος.

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ ένας υπάλληλος του ζωολογικού κήπου τον πλησίασε και του εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια των επταήμερων συγκρούσεων στην πρωτεύουσα της Λιβύης τα ζώα δεν έφαγαν τίποτα.

Του είπε ακόμη ότι τώρα δέκα από τους 200 υπαλλήλους του κήπου επέστρεψαν και προσπαθούν να δώσουν τροφή σε όλα τα ζώα.

Τα αιλουροειδή καταναλώνουν το μισό από την ποσότητα της τροφής που χρειάζονται καθημερινά, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί υπάλληλοι είναι η έλλειψη νερού.
πηγή: http://www.newsbeast.gr

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου